Bu Blogda Ara

15 Ağustos 2007 Çarşamba

KURUTMALIK BİBER

-Satıcı: Kurutmalık biber 2 kilo 1,5 Ytl

-Annem: Biberler güzelmiş. Alalım. Nasıl seslencez?

-Ben: Biberci.

-Annem: Biberci, bakar mısın? 2 kilo biber.

Satıcı biberleri tartar. Annem parayı almaya gider-bu arada biberci aşağıda torbayla bekler-Ben 1 dakika işareti yaparım-Annem sonra!! gelir. Parayı sepete koyarız ve tatam işte biberlerimiz.




-Annem: Çok güzeller. Mis gibi tarla kokuyor.
(Tarlada yetişmiş/sera değil demek istiyor.)

-Ben: Evet çok güzeller yumuşacık, yemyeşil, kokulu. İyi ki almışız anne.


  • Biberlerin saplarını kesin.

  • Ortadan ikiye 3-4 cm biberin büyüklüğüne göre kesin. İçlerindeki tohumu elinizle temizleyin.

Sonra da uçlarından ipe dizip asın.

[Bazı kimseler saplarını kesmeden doğrudan ipe dizerler. Ancak keserek kurutursanız biberleriniz hava alacağı için kurtlanmaz(mış).] Biraz uğraştırıyor ama değer.

Ben yağda kızartılmış kurtulmuş bibere bayılırım. Kıtır kıtır olur ve tadı damak çatlatan cinstendir. İsterseniz suda haşlayıp yoğurtlada yiyebilirsiniz.

Kışa hazırlıkta ilk yaptığım vişne reçeli daha sonra da bol bol biber kurutmaktır. Geçen sene az kuruttuğumuzdan yetmedi bu sene her pazara/markete gidişte bol bol biber alıp kurutulacaktır. O kadar!!!!

Hiç yorum yok: