Bu Blogda Ara

3 Eylül 2007 Pazartesi

76.İZMİR enternasyonel FUARI'na HOŞGELDİNİZ!!!

Fuara Montrö kapısından girerseniz sizi bütün haşmetiyle PARAŞÜT KULESİ karşılar. Bu yıl Fuara gitme amacımdan biriside Paraşütle atlamak(tı). -Di'li geçmiş zaman kullandığımı farkettiğinize göre atlamam gerçekleşemedi. Teknik nedenler!!den ötürü(Atlama yapılamaz yazısı yazmışlar!!)
Her yıl açık havada kurulan Fuar Çarşısı bu yıl 5 NOlu HOLe (Paraşüt kulesinin solunda)taşınmış. Hol yani kapalı alan!! Hediyelik eşyalar, yöresel eşyalar(Mardin, Aydın...) ve olmazsa olmazımız Çin ürünlerini bulabilirsiniz. Aman çantanıza sahip çıkın, çok kalabalık olduğundan zayii vermeyin)))

Kapalı alandan çıktıktan sonra açık havada alışveriş yapmayı ve bir şeyler atıştırmayı unutmayın. Yandaki gördüğünüz Edirne'den Mis kokulu Padişah Sabunu. Fiyatları 2,5 Ytl. İnsanda yeme isteği uyandırıyorlar!!

Dalan'ın sabunları, Tariş'in Ta-ze markası altında çıkardığı ürünler bilhassa Zeytin yaprağı çayını es geçmeyin.

Mısırcımın tereyağlı darısı, Pump meyve suları denenmeli!!

Aman Allahım Beypazarı'nın Kurusu'da var. Mehmet Yaşin'in Lezzet Durakları'nı izlerken görmüştüm ve olsada yesek dediğimiz meşhur Kuru Fuarımıza gelmiş. İçinde süt, tereyağı, buğday unu, maya, tuz ve tarçın var. Peksimetten daha yumuşak, çayların yanında hatta midemiz kazındığında tek başına iyi gider. Tadı çok güzel.
Edirne, Ankara gezilip Uşak es geçilir mi)))
Geçen sene Onur Konuğu İl Uşak'tı. Yeldanlızade'nin 1kg'lık Acılı Tarhanasından almıştık. 1 yıl boyunca bizi idare etti. Ramazan'da geliyor ve tarhanasız Ramazan olmaz. Uşak tarhanasını bi daha bulabileceğimizi düşünmüyorduk ama, Fuar'da bulduk ve altın bulmuş gibi olduk!! Mis gibi kokuyor...

Bu kadar gezmeden sonra insan hem yoruluyor hem acıkıyor tabi ki. Böyle olunca istikametimiz Dünya Mutfakları oluyor. (Basmane Kapısı girişinde)Çin, Japon, İtalyan, Fransız, Meksika, Balkan ve Ukrayna Mutfaklarının yanında Türk Mutfağından da örnekler var: Ege, Karadeniz ve Doğu Mutfağı.

Ben Fransız Mutfağından Kalamar'ı seçtim. Daha önce hiç kalamar yememiştim; çok beğendim. Bunca yıldır neden yemediğimede hayıflandım. Ölmeden önce yenmesi gereken 50 lezzet arasında 28. sırada kalamar yer alıyor. Listemden böylece 1 madde daha eksildi. Ole!!!


Açık havadan sonra yine kapalı alana giriyoruz. Bu sefer istikamet Onur Konuğu il Çorum ve Onur Konuğu Ülke Ukrayna'nın bulunduğu Hol(Pavyon). Çorum ilinin tanıtıldığı alana girince sizi Leblebi kokusu karşılıyor. İstediğiniz kadar leblebi tadabilirsiniz. Tarihi Velipaşa Konağı'nın maketini yanda görmektesiniz. Ayrıca Hitit uygarlığıyla ilgili tanıtımları es geçmeyin!
Ayrıca Almanya standını gezerken broşürlerini alın Türkçe, İngilizce ve Almanca basılmış. Serdar Bilgili'nin Engellere Rağmen Sergisini gezin! Hepsi birbirine bağlı hollerde!
Aydınlıkken girdiğimiz Holden çıktığımızda havayı kararmış buluyoruz. Lunapark renkli ışıklarıyla bizi karşılıyor. Lunaparka girmemizle çıkmamız bir oluyor; çünkü çoooook kalabalık. Yeni oyuncaklar gelmiş, neye binerseniz binin jeton 2,5 Ytl. Gece saat 02:00'ye kadar açık.


1 yorum:

Adsız dedi ki...

izmir fuarını sağolsun adını rahmetle anmadığım belediye başkanı ahmet priştina kendi çıkarları uğruna fuarımızı harab etmiştir ve yeşil alan olacak diye yıkılan bazı iş yerlerinin olduğu bölgeride otopark olarak kullanılan şimdiki hale getirmiştir eline sağlık priştina yüzlerce işsiz bıraktığın insan arkandan ne okur bilemem.