Bu Blogda Ara

4 Ekim 2007 Perşembe

İZMİR KÖFTESİ NASIL YAPILIR?




















İzmir köftesi menşei İzmir olan ama artık ülkemizin her yerinde yapılabilen çok güzel bir yemek. Esnaf Lokantalarının vazgeçilmezidir.

Ben köfte yemeği sevmem, ancak İzmir Köftesinin yeri ayrıdır.
Sık yapıl(a)madığı için kendini özlettiriyor.

Annemin tarifiyle karşınızda İzmir Köftesi.


1. AŞAMA: KÖFTE YAPIMI

400 gr kıyma

1 büyük baş rendelenmiş soğan

2 dilim ıslatılmış ekmek
Tuz, karabiber


Bütün malzemeleri bir kaba koyun ve güzelce yoğurun. Köftelere kalın baş parmağı şekli verin ve buzdolabında 1 saat dinlendirin.


2. AŞAMA: KIZARTMA


5-6 adet orta boy büyüklüğünde patatesleri elma dilimi şeklinde kesin. Önce patatesleri sonra köfteleri kızartın.

Patates ve köfteleri bir tepsiye yayın. Tencerede olmuyormuş; çünkü geniş alanda yayıla yayıla pişirilmesi gerekiyormuş.



3. AŞAMA: SALÇALAMA İŞLEMİ VE OCAKTA PİŞİRME

2 yemek kaşığı salçayı 2 yemek kaşığı sıvıyağ ve biraz su ile eritin. Salçalı karışımı patates ve köftelerin üzerine dökün.
1 su bardağı sıcak suyu da yemeğe ekleyin ve kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.

Hiç yorum yok: