Bu Blogda Ara

23 Kasım 2007 Cuma

YER ELMASI

Adı: Yer elma

Görünümü: Patates

Tadı: Enginar

Faydaları: Şeker hastalarına faydalı. Cildin güzel olmasını sağlar. Vücut direncini arttırır. İdrar söktürür.

Adı meyve adı olan görünümü patatese benzeyen bu sebzeyi nasıl yiyeceğimizi bilemediğimizden almamıştık.

Acaba elma gibi çiğ çiğ mi yeniyordu yoksa patates gibi yemeği mi yapılıyordu!!!

Ta ki gazetenin verdiği "Şifalı Ot Yemekleri" kitapçığını alana kadar. Yapımı kolay ve faydalı bu sebze artık mutfağımızın değişmezi olacaktır.

Bilenin neden aldığını da anladım. Resmen enginarın şekil değiştirmiş hali. Enginar gibi uğraştırmıyor da. Enginarı sevenler, yer elmasını pas geçmesin. Benden söylemesi!!!


1/2 kg yer elması
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 kahve fincanı pirinç
1/2 limonun suyu
1 tutam dereotu
tuz, sıvıyağ


1. Önce kolaylık olsun diye soğan ve havuçları doğrayın. Yer elmalarının kabuğunu soyun ve yer elmalarını yıkayın. Büyük olanları ikiye veya üçe bölün.
2. Soğanı sıvıyağda kavurun. Üzerine havuçları ekleyin ve yemeği karıştırın. Daha sonra yer elmasını ekleyin. Üzerine 1/2 limonun suyunu, tuzu ve yıkanmış pirinçleri ekleyin.

3. 2 çay bardağı sıcak su ekleyin ve kısık ateşte kapağı kapalı 20 dakika pişirin.

4. Servis etmeden önce kıyılmış dereotunu ekleyin.
*Çay bardaklarınız büyükse -mesela Aida- 1 çay bardağı su ekleyin.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

bugün pişirdim. tadı enginar gibi.enginarı çok seviyorduk.yer elmasıda aynı tat.artık bunu yaparım.temizlemesi kolay

kadriye dedi ki...

Evet ben de ilk tattığımda şaşırmıştım. Gözü kapalı yesem yediğimin enginar olduğuna bahse girebilirdim. Enginara göre yapımı çok kolay. Afiyet olsun.