Ağızda dağılan nefis bir lezzet...
MALZEMELER:
-4 yemek kaşığı un,
-1 su bardağı pudra şekeri,
-250 gr. nişasta,
-1 paket hamur kabartma tozu
-1 paket vanilya,
-Yarım paket (125 gr.) oda sıcaklığındamargarin,
-2 yumurta,
-1 yemek kaşığı limon suyu,
-1 yemek kaşığı kakao,
HAZIRLANIŞI:
- Kakao hariç tüm malzemeyi yukarıdaki sıraya göre bir kaba koyun ve kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Çok güzel lastik gibi bir hamurunuz olacak.
- Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizde yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kurabiyeleri birbirine aralıklı dizin, çünkü pişerken genişleyecekler.
- Bir çay tabağına 1 yemek kaşığı kakao koyun ve pet su şişesi kapağını kakaoya batırın ve kurabiyelerin üzerine hafifçe bastırın. Bütün kurabiyelerin üstüne aynı işlemi yapın.
- Önceden ısıtılmamış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
*Un koymadan yapılan nişastalı kurabiyeler dağılır.
*Limon suyu, kurabiyenin kabarmasını sağlayacak.
*Kurabiye pişirmenin püf noktası, önceden ısıtılmamış fırında pişirmek.
2 yorum:
ne kadar hoş görünüyorlar mantar gibi süper ellerine sağlık:)
Sen bir de tadına bak yeliz. Nişastalı kurabiylere bayılıyorum. Yapımı çok kolay...
Bu tarifi ilk defa denedim. Herkes tarafından beğenildi. İkinci kez yapmam için istekler var:))
Yorum Gönder