Bu Blogda Ara

7 Aralık 2007 Cuma

"MANTAR KURABİYE"


Ağızda dağılan nefis bir lezzet...




MALZEMELER:

-4 yemek kaşığı un,
-1 su bardağı pudra şekeri,
-250 gr. nişasta,
-1 paket hamur kabartma tozu
-1 paket vanilya,
-Yarım paket (125 gr.) oda sıcaklığındamargarin,
-2 yumurta,
-1 yemek kaşığı limon suyu,
-1 yemek kaşığı kakao,


HAZIRLANIŞI:


  1. Kakao hariç tüm malzemeyi yukarıdaki sıraya göre bir kaba koyun ve kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Çok güzel lastik gibi bir hamurunuz olacak.

  2. Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizde yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kurabiyeleri birbirine aralıklı dizin, çünkü pişerken genişleyecekler.


  3. Bir çay tabağına 1 yemek kaşığı kakao koyun ve pet su şişesi kapağını kakaoya batırın ve kurabiyelerin üzerine hafifçe bastırın. Bütün kurabiyelerin üstüne aynı işlemi yapın.


  4. Önceden ısıtılmamış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin.


*Un koymadan yapılan nişastalı kurabiyeler dağılır.


*Limon suyu, kurabiyenin kabarmasını sağlayacak.


*Kurabiye pişirmenin püf noktası, önceden ısıtılmamış fırında pişirmek.

2 yorum:

Yeliz dedi ki...

ne kadar hoş görünüyorlar mantar gibi süper ellerine sağlık:)

kadriye dedi ki...

Sen bir de tadına bak yeliz. Nişastalı kurabiylere bayılıyorum. Yapımı çok kolay...

Bu tarifi ilk defa denedim. Herkes tarafından beğenildi. İkinci kez yapmam için istekler var:))