Bu Blogda Ara

18 Ocak 2008 Cuma

Elmalı Tarçınlı Kek

Ama Fırın Tepsisinde...
Annemden bir kek tarifi. Bu kekin tek farkı yapımı için kek kalıbına ihtiyacınızın olmaması, çünkü fırın tepsisinde pişiyor. Hele elmalı*tarçınlı yiyeceklere (benim gibi) bayılıyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler:
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı yoğurt
1 limon kabuğu rendesi
1 limonun suyu
200 gr. eritilmiş margarin
3 su bardağı un
1 paket hamur kabartma tozu
3 tane elma(çekirdekleri çıkarılmış ve halka halka dilimlenmiş)
Üzerine tarçın


Yapılışı:
1. 3 yumurtayı şekerle birlikte şekerler eriyinceye kadar mikserle çırpın.
2. Şekerler eridikten sonra yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin ve limon suyuyla ince rendelenmiş limon kabuğunu da ekleyin. Eritilmiş margarini de ekleyip çırpmaya devam edin.
3. Karışıma un ve hamur kabartma tozunu ekleyip bu sefer kaşıkla karışımı iyice karıştırın.
4. Yağlanmış fırın tepsisine karışımı dökün ve eşit olacak şekilde tepsiye dağıtın.
5. Hamurun üzerine halka halka doğradığınız elmaları dizin. Üzerine tarçın serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.







Hiç yorum yok: