Bu Blogda Ara

1 Ocak 2008 Salı

RULO PASTA

Yapımı kolay ve lezzetli bir pasta karşınızda... Hafif bir pasta, çünkü içinde sadece 1 çay bardağı şeker var... Hem de bereketli bir pasta; kalabalık misafir grubunuz oldu mu yetti mi yetmedi mi derdi olmaz... Ben genelde tatlıları yapmayı seven ama yemeyi sevmeyen biri olarak bu pastayı tek başıma bile yiyebilirim:)))

Keki için malzemeler:

  • 3 tane yumurta

  • 1 çay bardağı tozşeker

  • 3 yemek kaşığı un

  • Yarım paket kabartma tozu

    Yapılışı:
  1. Yumurta ve tozşekeri iyice mikserle çırpın. Şeker eridikten sonra un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin. Kekiniz sulu olacak, paniğe kapılmayın...
  2. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye keki dökün ve önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 10 dakika pişirin.
  3. Fırından çıkardıktan sonra keki yağlı kağıt yardımıya rolo şeklinde sarın. Sıcakken sarılmalı, biraz eliniz yanabilir... Üzerine bir bez örtüp 30 dakika oda sıcaklığında bekletin.
Krema için malzemeler:

  • 1 tane yumurta

  • 1 çay bardağı tozşeker

  • 1 çay bardağı un

  • 2 su bardağı süt

  • 1 paket vanilya

Yapılışı:
  1. Bir tencerede tüm malzemeleri karıştırıp kaynayıncaya kadar pişirin.
  2. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra vanilya ekleyip iyice karıştırın ve kremayı ılınmaya bırakın.
Krema ılındıktan sonra rulo yaptığınız keki açıp üzerine kremayı sürün. Kremanın üzerine istediğiniz meyveyi koyup(muz çok yakışıyo!) keki tekrar rulo şeklinde sarın. Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok: