Bu Blogda Ara

25 Şubat 2008 Pazartesi

80.OSCAR ÖDÜLLERİ TÖRENİNE HOŞGELDİNİZ

Kırmızı Halı Geçişi
Kırmızı Halıda ön plana çıkan renkler Kırmızı ve Siyah oldu. Elbiselerde de tek omuz ağırlıklı olarak tercih edilen modeldi. En güzel kıyafet bence Marion Coutillard'ın giydiği Jean Paul Guiltier tasarımı "Deniz Kızı" elbisesiydi..En azından bu kırmızı ve siyahlar içinde farkını ortaya koyuyordu. Ayrıca Ece Sükan'ı da tebrik etmek lazım daha geçis töreni başlamadan tek omuzların tercih edileceğini söyledi ve bildi.. Marion Coutillard elbisesinin markasını söylemeden o JPG'nin tasarımı olduğunu da bildi. Alkışlar Ece Sükan'a...

Red on Red Carpet (Kırmızı Halıda Kırmızı mı !!!)
Anna Hathaway- Marchesa, Heidi Klum -John Galliano Haute Couture, Katherina Heigl- Escada
Ruby Dee, Julie Christie ve Hellen Mirren da kırmızı rengi tercih etmişler.


Tilda Swinton- Lanvin, Ellen Page -Jean Louis Scherrer, Laure Linney- Micheal Kors
Bu üç hanım da Oscara aday gösterildi ve kıyafetlerinde ki özensizliğe bakın; çok sıradanlar-Tilda Swinton hariç onun tarzı böyle.
Hillary Swank- Versace, Nicole Kidman-Balenciaga, Jennifer Garner- Oscar de la Renta, Penelope Cruz -Chanel Couture
Yakışıklıları da unutmayalım- George Clooney ve Johnny Depp Armani smokinlerini giymişler ve yanlarında da sevgilileri. Viggo Mortensen geceye yeğeniyle katılırken- Javier Bardem ise annesiyle ve Prada takımıyla katıldı. Acaba Penelope Cruz ile birlikte gelirler mi demiştim (Sevgililer ya..)

Sıra geldi kazananları açıklamaya:
80. Oscar ödülleri törenini bu yıl "The Daily Show"dan tanınan Emmy ödüllü komedyen Jon Steward sundu. Dediği gibi filmlerde katillerin (İhtiyarlar Yer Yokta-Javier Bardem, Şark Vaatlerinde Viggo Mortenson - Johnny Depp/ Sweeney Todd) ve kanın (Kan Dökülecek) olduğu karanlık filmler ağırlıktaydı.

"En İyi Kostüm" Adaylar: Across the Universe - Sweeney Todd: Fleet Sokağı'nın Berberi - Kefaret - Elizabeth: Altın Çağ - Kaldırım Serçesi
Oscar goes to... Elizabeth: Altın Çağ / Alexandra Bryne



"En İyi Animasyon Film" Adaylar: Persepolis - Ratatouille- Surf's Up

Oscar Goes to... Rat-a-touille / Brad Bird

"En İyi Uyarlama Senaryo" Adaylar: Kefaret - Kan Dökülecek - İhtiyarlara Yer Yok - Kelebek ve Dalgıç - Ondan Uzakta

Oscar Goes to... İhtiyarlara Yer Yok / Coen Biraderler



"En İyi Orjinal Senaryo" Adaylar: Juno - Micheal Clayton - Lars and the Real Girl - Ratatouille

Oscar Goes to... Juno / Diablo Cody
Diablo Cody eski bir striptizci ve 29 yaşında. Yazdığı ilk senaryola da Oscarı evine götürdü.

"En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu"Adaylar: Cate Blanchett (I'm not there) - Ruby Dee (American Gangster) - Saoirse Ronan (Kefaret) - Amy Ryan (Gone Baby Gone) - Tilda Swinton (Michael Clayton)

Oscar Goes to... Tilda Swinton (Michael Clatyon)

"En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" Adaylar: Casey Affleck (Jesse James..) - Javier Bardem (İhtiyarlara Yer Yok) Philip SEymour Hoffman (Charlie Wilson'ın Savaşı) - Hal Holbrook (In to the Wild) - Tom Wilkonson (Micheal Clayton)

and Oscar Goes to... Javier Bardem (İhtiyarlara Yer Yok)


"En İyi Kadın Oyuncu" Adaylar: Cate Blanchett (Elizabeth: Altın Çağ) - Julie Christie (Ondan Uzakta) - Marion Cotillard (Kaldırım Serçesi) - Ellen Page (Juno) - Laura Linney (The Savages)

Oscar Goes to... Marion Cotillard (Kaldırım Serçesi)
İşte herkesi şaşırtan bir sonuç. Herkes Julie Christie alır derken bir Fransız oyuncu 40 yıl sonra bu ödülü kazandı. Akademi fiziksel değişimlerin olduğu filmleri seviyor.Marion Cotillard'ın bu kadar güzel olabileceğini düşünebilir miydiniz .. Zaten en iyi makyaj dalında da ödül Kaldırım Serçesine gitti.

"En İyi Erkek Oyuncu" Adaylar: George Clooney (Micheal Clayton) - Daniel Day Lewis (Kan Dökülecek) - Johnny Depp (Sweeney Todd..) - Tommy Lee Jones ( In the Valley of Elah) - Viggo Mortenson ( Şark Vaatleri)

and Oscar Goes to... Daniel Day Lewis (Kan Dökülecek)
Viggo Mortenson'ın bu ilk Oscar adaylığıydı ve Daniel Day Lewis'in oynadığı Kan Dökülecek filmini izledikten sonra bir daha bana Oscar ile ilgili soru sormayın dediğini duymuşmuydunuz. Şark Vaatlerinde Viggo M. de iyiydi. Ama Daniel Day Lewis çok iyiydi. Daniel'ın bu ikinci Oscarı; ama Johnny'nin hala bir Oscarı yok.. Uff..

"En İyi Yönetmen" Adaylar: Paul Thomas Anderson (Kan Dökülecek) - Coen Biraderler (İhtiyarlara Yer Yok) - Tony Gilroy (Michael Clayton) - Jason Reitman (Juno) - Julian Schnabel (Kelebek ve Dalgıç)
Oscar Goes to... Coen Biraderler (İhtiyarlara Yer Yok)

"En İyi Film" Adaylar: Kefaret - Juno - İhtiyarlara Yer Yok - Micheal Clayton/Avukat - Kan Dökülecek

Oscar Goes to... İhtiyarlara Yer Yok


Hiç yorum yok: