Bu Blogda Ara

20 Mart 2008 Perşembe

ROMANTİK FİLMLERDEN ÖZEL YEMEK TARİFLERİ

Senem Tüten Tüfekçi'nin yazdığı Aşkın Yemekleri kitabında gelmiş geçmiş en iyi romantik komedi filmlerinin bilgileri ve bu filmlerin kahramanlarının aynı masada paylaştıkları yemeklerin tarifleri var. Aynı zamanda o romantik anın film karesi eşliğinde...

Önce filmleri izleyip sonra tarifler denenmeli:) En çok izlediğim romantik film herhalde Bridget Jones'un günlüğüdür ve ondan da iki tarif var: Bridget'ın Mavi Çorbası ve Mark'ın Omleti..
***

Something's Gotta Give (Aşkta Her Şey Mümkün) Filminden Alıntı:

Boşandığı kocasından sonra ilk defa bir erkekle birlikte olan Erica(Diane Keaton) ve genç kadınlar dışıdaki kadınlarla kesinlikle birlikte olmayan Harry(Jack Nicholson) için farklı bir deneyim olur. Bu aşk gecesinin ardından birlikte yedikleri yumurta ile mutfakta sıcak sohbetlerine devam ederler..

İşte o yumurtalı tarif:









***




Malzemeler

2 adet yumurta
2 yemek kaşığı labne peyniri
1 çorba kaşığı un
1/2 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tereyağı/margarin
Arasına cheddar/dil/kaşar peyniri
Yapılışı

1. Bir kaba unu koyup üzerine sütü ilave ederek çırpın. Yumurtaları kaba kırıp çırpmaya devam edin. İyice karıştırdıktan sonra labne peyniri ekleyip peynir dağılana kadar çırpmaya devam edin.

2. Teflon bir tavaya tereyağını koyup ısıttıktan sonra yumurtalı karışımı ekleyip orta ısılı ateşte altı pişene kadar pişirin. Altı piştikten sonra ters düz edip üstte kalan pişmiş tarafına peyniri koyup altını da kızartınca ocaktan alın.

Hiç yorum yok: