Bu Blogda Ara

9 Nisan 2008 Çarşamba

English Muffin

Hamuru Pişi Hamuru gibi.. Görünümü Bazlama gibi.. Hiç Yağsız..

Bildiğimiz muffinlerle alakası olmayan bir tava ekmeği. Tarif Arman Kırım'ın. Daha önce yaptığım "Bagel" tarifi güzel olunca(O da Arman Hocanındı) denemeye cesaret edebildim. Yapımı biraz uğraştırıyor. Ama gözünüz korkmasın.. Ertesi günden kalanları enlemesine kesip kızartın, öylede güzel oluyor.
Malzemeler:

2 tatlı kaşığı kuru maya
1/2 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı ılık süt
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

1. Küçük bir kasede maya, şeker ve suyun yarısını bir çatalla çırparak mayanın erimesini sağlayın. Üzerini örtüp 10 dakika bekletin. Maya köpüklenecek.

2. Kalan suyu ve sütü de kaseye ilave edip üztünü tekrar kapayarak 5 dakika daha dinlendirin.

3. Büyük bir kasede un ve tuzu karıştırın. Mayalı su karışımını da ekleyin. Elinizle veya plastik bir spatulayla malzemeleri karıştırıp hamur elde edin.

4. Hamuru unlanmış bir tazgaha alıp yaklaşık 8 dk. kadar iyice yoğurun. Elde ettiğiniz hamur çok yumuşak bir hamur olmalı(Pişi hamuru gibi???)
5. İçini hafifçe yağladığınız büyükçe bir kaseye hamuru koyun ve üzerini streçle kaplayın ve iki misline çıkana kadar yaklaşık 2 saat bekleyin. Daha da iyisi akşamdan sabaha kadar kabarmasını sağlamak.

6. Kabardıktan sonra hafifçe unlanmış bir tezgah üzerinde hamuru yağurun. Elinize yapışırsa biraz un dökün.
7. Hamura rulo şekli verin ve ruloyu eşit 8-9 parçaya bölün. Parçaları top haline getirin ve mısır unu veya pirinç ununa bulayın.

8. İçine yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine top haline getirdiğiniz hamurları yerleştirin ve elinizle üzerlerine bastırarak yassı hale getirin. 20 dk. kadar ikinci kez kabarmalarını bekleyin.


9. Tercihen çift tabanlı yapışmaz bir tavayı veya dökme demir bir tavayı ocak üzerinde ısıtın. Yassı yuvarlak şekli verilmiş muffinlerin yüzlerini orta ısılı ateşte 6/7 dk. kadar pişirin. Hamurların kabardığını göreceksiniz. Şimdi ters yüz edip ikinci yüzlerini de pişirin. Bu arada yanan unları kağıt havluyla temizleyin. Soğumamaları için bir havlu içinde bekletin. Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok: