Bu Blogda Ara

6 Aralık 2008 Cumartesi

Brüksel Muhallebisi

Hafif lezzetiyle çok sevdiğim bir sütlü tatlı daha!.. Az malzemesi ve kolay yapımıyla da benim gözdem. Damağa yapışmasına da bayılıyorum. Kokusuna da keza..
  • 1 lt. süt
  • 3 Türk kahvesi fincanı un (tepeleme)
  • 3 Türk kahvesi fincanı şeker
  • 100 gr. margarin
Tencereye sırasıyla süt, şeker ve unu ekleyip tencereyi ocağa koyuyoruz. Kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayınca/koyulaşınca margarinini ekliyoruz. Margarin eriyene kadar biraz daha karıştırıp ocaktan alıyoruz. Ocaktan alır almaz hiç bekletmeden mikserle 3-4 dakika kadar yüksek ayarda çırpıyoruz. Çırptıktan sonra kaplara boşaltıyoruz; isteyen büyük borcama isteyen de küçük muhallebi kaplarına boşaltabilir. Oda sıcaklığına gelince de dolapta 2 saat kadar soğumaya bırakıyoruz. Durdukça güzelleşen bir tatlı!.

Hiç yorum yok: