Hafif lezzetiyle çok sevdiğim bir sütlü tatlı daha!.. Az malzemesi ve kolay yapımıyla da benim gözdem. Damağa yapışmasına da bayılıyorum. Kokusuna da keza..
- 1 lt. süt
- 3 Türk kahvesi fincanı un (tepeleme)
- 3 Türk kahvesi fincanı şeker
- 100 gr. margarin
Tencereye sırasıyla süt, şeker ve unu ekleyip tencereyi ocağa koyuyoruz. Kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayınca/koyulaşınca margarinini ekliyoruz. Margarin eriyene kadar biraz daha karıştırıp ocaktan alıyoruz. Ocaktan alır almaz hiç bekletmeden mikserle 3-4 dakika kadar yüksek ayarda çırpıyoruz. Çırptıktan sonra kaplara boşaltıyoruz; isteyen büyük borcama isteyen de küçük muhallebi kaplarına boşaltabilir. Oda sıcaklığına gelince de dolapta 2 saat kadar soğumaya bırakıyoruz. Durdukça güzelleşen bir tatlı!.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder