Bu Blogda Ara

15 Aralık 2008 Pazartesi

Limonlu Kek

Hazırlanışı inanılmayacak kadar kolay olan bu keke herkes bayılacak. Çok hafif ve lezzetli. Limon aromasıyla da insanın içini ferahlatıyor. Sadece 4 yemek kaşığı şekerle yapılmasıda diğer bir artısı.Malzemeler: 2 yumurta, 4 yemek kaşığı toz şeker, 100 gr. tereyağı/margarin (oda sıcaklığında), 200 gr. un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 1 rendelenmiş limon kabuğu. Üzeri için pudra şekeri.
Yapılışı: Yumurta ve toz şekeri mikserle şekerler eriyene kadar çırpın. Margarini ekleyin ve çırpmaya devam edin. Un, vanilya, kabartma tozu ve rendelenmiş limon kabuklarını ekleyip karıştırın. Mikserle çırpmıyoruz. Kurabiye hamuru gibi oluyor. Yağlanmış kek kalıbına hamuru koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serpiştirin. Afiyet olsun!..

Hiç yorum yok: