Bu Blogda Ara

30 Nisan 2008 Çarşamba

Beyaz Elbiseyi Beyaz Etek Gibi Giymek:


Bu aralar gözüm beyaz elbise aradığı için son zamanlarda hep beyaz elbiseden bahsederken kendimi buluyorum:) Daha önce beyaz elbiseyi dore aksesuarlarla kullanımını görmüştük.
Yazın gelmesini beklemeden de beyaz elbiseler giyilebilir.
Peki ama nasıl?
Üstüne uzun kollu gri üstler giyerek. Sanki etek giymişiz gibi:) Tamamlayıcı olarakta kahverengi deri sandalet(bak.D&G 2008 ilkbahar koleksiyonu)
*Kirsten Dunst nam-ı diyar Kiki beyaz straplez elbisesini üstüne tişört geçirerek etek gibi giymiş. Ama ayağındaki o erkek çorabı gibi duran çoraplarına karışmıyorum..
*Gri uzun kollu sweatshirt evladiyelik.. Ancak üzerinde markası yazılı olmayanları tercih edin.
Tıklarsanız resimleri daha yakından görebilirsiniz.

29 Nisan 2008 Salı

Güzel, Kullanışlı Bir Çanta Modeli

Kirsten Dunst'ın beğendiğim çantası Marc by Marc Jacobs'un Teri modeliymiş. Net-a-Porter sitesinde 395 Euro'ya satılıyor.

Roberto Cavalli 2008 İlkbahar Koleksiyonundan Seçtiklerim

Beyaz, Püskül ve Üçlü Kolye Bir Arada
Beyaz uzun elbise, püsküllü el çantasıyla
Beyaz mini elbise, püsküllü pantolonla
Püsküllü mini elbise, beyaz gömlekle
Tamamlanmış..

28 Nisan 2008 Pazartesi

Çok Okumam Lazım Çoookkk....

Evet Kitap Fuarı'na dün ikinci kez gittim.. İlk gittiğimde almadığım Jay Parini'nin kitabını istediğim fiyata aldım:)) İkinci kez gitmek gerekirmiş, İletişim kitabevi standında Can Cep Yayınlarını, İthaki Yayınlarındaki indirimi, Sel Yayınları standında 3 YTL'ye satılan kitapları ilk gittiğimde fark etmemiştim..
(1) Jay Parini - Son İstasyon Tolstoy'un Son Yılı-Merkez Kitaplar-18 YTL yerine 12 YTL Normalde %20 indirim vardı, ancak başka kitaplar da alınca daha da indirimli aldım.

(2) Fazıl Hüsnü Dağlarca- İçeri Sait Faik (Şiir Kitabı)-YKY- 5 YTL yerine %25 indirimli 3,75 YTL

(3) Antonio Tabucchi- Fernando Pessoa'nın Son Üç Günü- Can Cep - 3 YTL yerine 1.5 YTL

(4) Anna Kavan- Kartal Yuvası- Merkez Kitaplar- 10 YTL yerine 2 YTL

(5) Georges Perec- Harikalar Odası-Sel - %50 indirimli

(6) Truman Capote- Yaz Çılgınlığı- Sel - 9 YTL yerine 3 YTL

(7) Arman Kırım- Tazesi Makbuldür- Sistem - 3 YTL

(8) Takashi Matsuoka- Serçe Bulutu- İthaki- 22 YTL yerine 5 YTL

27 Nisan 2008 Pazar

Bu "Look" Her Yıl Giyilir..


-Nicole Richie, acaba Kate Moss resimleri biriktiriyor ve acaba bugün ne giysem diye onun resimlerine bakıyor mu? Neden acaba bu soru aklıma geldi (?)
-Herhangi bir kadın/moda dergisi şöyle KateMoss'un günlük hayatta giydiği kıyafetlerden oluşan derleme bir kitapçık verse, ne iyi olur...

25 Nisan 2008 Cuma

13. İZMİR KİTAP FUARI

Fuar kapanmadan sonunda gidebildim.. Ufak bir hatırlatma 27 Nisan Pazar Günü fuarın son günü.. Kitap Fuarı'na her yıl giderim, artık benim için geleneksel bir etkinlik oldu..

Ucuza kitap alır, yazarları görür-bakın, ama tanışırım, demiyorum-, sergileri gezerim; ama panellere katılmam.


24 Nisan 2008 Perşembe

Bu Kombinasyonu Sevdim...

Nicole Richie, siyah mini strapless elbisenin üstüne uçak resimli Chanel marka gömlek elbise giymiş. Elbisenin canlı renkleriyle çantası çok uyumlu olmuş. Strapless elbise daha başka nasıl giyilir. Öğrenmek isterseniz bakınız: Strap"less" Elbise

23 Nisan 2008 Çarşamba

ÇİLEK REÇELİ(M)



2005 yılında Reçelyapla yaptığım çilek reçellerim yeni bittiğinden bu yıl yine Reçelyap kullanarak çilek reçeli yaptım.

22 Nisan 2008 Salı

John Lennon Tarzı Gözlüğümü Sonunda Buldum..


Eskilere nur yağıyor :)

Artık attığımdan emin olmaya başladığım yuvarlak gözlüklerimi buldum.. Herhalde vardır bir 10 yıllık.. Zamanında severek taktım sonra sevmemeye başladım, şimdi yine seviyorum.. Siz siz olun eskilerinizi şimdi beğenmiyorsanız bile atmayın. Beğeneceğiniz ve o eşyanın moda olacağı zamanlarda gelecektir.. Benden söylemesi.. Tecrübe konuşuyor..

JohnLennon, MaryKateOlsen, ZerrinÖzer yuvarlak gözlükleriyle..

21 Nisan 2008 Pazartesi

Sarı Çantam

8 yıl önce Kuşadası Çarşısından aldığım sarı, üzeri taşlı çantamı uzuun yıllar kullanmıyordum. Dolabımdan çıkartıp yeniden kullanmaya başladım.. Neden acaba? xox

Eskiden sarı renge takıntım olduğunun kanıtı...

Saç Bandında Son Moda



...

...

...

...

...

...

...

Saç Bandını Sporcu Bandı (bak.RichieTenenbaum) şeklinde takmak çoook moda. MarcJacobs 2008/9 sonbahar-kış koleksiyonunda yünden yapılmış saç bantlarını bu şekilde kullanmıştı. En son MKO'da kadife saç bandını aynı şekilde takmıştı.

Ayrıca bir noktaya daha dikkatinizi çekmek isterim: MacJacobs ve MaryKateOlsen'ın yukarıdaki resimlerinde ellerinde ne renk çanta var?:))))))

18 Nisan 2008 Cuma

Puantiyeli Fular

NicoleRichie , AlexanderMcqueen marka kurukafa fularlarını takmaya devam etsin, ama puantiyeli fular takmak daha trendy.. Hele benim gibi son zamanlarda "çizgili-puantiyeli-çiçekli" desenlerin birarada kullanılmasına kafayı takanlar için pek bi' makbul:))

16 Nisan 2008 Çarşamba

Kalp Şeklinde Gözlükler:

StanleyKubric'in Lolita filmi ile ner/e/deyse özdeşleşen "Kalp Şeklinde Gözlükler", urbanoutfitters ve topshop'ta satılıyor.
Lolita olmak isteyenler? - NicoleRichie.. Accesorize'de çocuklar için olanları çok güzel.. GözlükVitrinlerine bakarken kendimi kalp şeklinde gözlük ararken yakaladım(!)

15 Nisan 2008 Salı

KateMetre: Söyle Bana Kate Ne Giyeyim?

Trendleri takip etmek istiyorsanız: Kate(Moss)'un ne giydiğini takip etmeniz yeterli:) Son günlerde kot şortunu, dizaltından sonra bollaşan pantolonunu ve siyah klasik ceketini üstünden çıkarmıyor, desek yeridir.. Trendleri öğrendiniz, dağılabilirsiniz....

14 Nisan 2008 Pazartesi

EUROMODA' dan Aldıklarım:











...

...


Euromoda, Claires ve Accesorize-e göre bayağı ucuz. Ancak her zaman istediğim gibi ürünler bulamıyordum. Son uğradığımda hanidir aradığım zincir bileziği çook ucuz fiyata buldum.

13 Nisan 2008 Pazar

Enginar Dolması

Enginarın sadece dolmasını seviyorum. Hele yapraklarını elle sıyırması yok mu....
Malzemeler:
4 tane orta boy enginar
İç Malzemesi:
3 kahve fincanı pirinç
1 demet dereotu
3 sap taze soğan
1 çay bardağı zeytinyağı/sıvıyağ
Tuz, Karabiber
Ayrıca:
1,5 tane limon

Yapılışı:
1. Enginarların sapını kesin. Enginarların dışındaki kart yaprakları 2-3 sıra koparın. Şekil (1)deki gibi olucak.
2. Ucundan Pembe Çizgiyle çekilen yerdeki gibi kesin ve şekil (2) deki gibi enginarınız olsun. Enginarı yumuşatmak için mutfak zeminine 2-3 defa vurun. Enginar şekil(2) den yanındaki şekil gibi açılacak.
3. Enginarın içindeki/göbeğindeki kart yaprakları temizleyin. Şekil (3) - numaralandırmayı unutmuşum- te görülen en içteki yapraklar.. Bir tatlı kaşığı yardımıyla içindeki tüycükleri çıkarın. Sakın fazla bastırmayın enginarın en lezzetli yeri olan kalbi zarar görür..
4. Enginarları yıkayıp yarım limon sıkılmış suda bekletin.
5. Sıra geldi içini hazırlamaya: pirinçleri yıkayın, dereotu ve taze soğanları doğrayın. Bunları tuz, karabiber ve yağla birlikte harmanlayın. Enginarları limonlu sudan alıp tekrar yıkayın. Enginarların içine iç malzemeyi bastırarak doldurun.

6. Enginarları tencereye pirinçler yukarıda olucak şekilde yerleştirin ve üzerlerine 1 Limon sıkın. Enginarları yarıya kadar kaplayacak şekilde su ilave edin. Enginarların üzerine düz çelik bir tabak yerleştirip ocağa koyun.
7. Enginarların dışındaki yaprak tam olarak pişinceye kadar yaklaşık 30-35 dakika orta ısılı ateşte pişirin. Eğer pişerken suyunu çekerse sıcak su ilave edin.

11 Nisan 2008 Cuma

Sade İsveç Ekmeği

İkea'ya uğradığım zaman mutlaka İsveçGıdaMarketi'ni de geziyorum. Daha önce görüp alıp almamakta kararsız kaldığım İsveç Ekmeğini HaşmetBabaoğlu'nun yazısını okuduktan sonra denemeye karar verdim. İki çeşidi var: Sade ve Kepekli. Sade İsveç Ekmeğini aldım; çünkü kakuleli.. Öyle bizim peksimetler gibi çok sert değil..

........
HaşmetBabaoğlu: "Son zamanlarda favori lezzetim: Marketlerde rahatlıkla bulunan Victoria Marka İsveç Kıtırlarına krem peyniri sürüyor, üzerine de bir parça portakal kabuğu reçeli konduruyorum."
Portakal reçeliyle gerçekten güzel gidiyormuş. HaşmetB. ağzının tadını biliyor:)
........
Servis Tavsiyeleri:
Kahvaltıda tereyağı, peynir, reçelle veya günün her saati yoğurtla yiyebilirsiniz. İsterseniz üzerine Marine somon koyup süsleyerek kanepe olarak ta servis edebilirsiniz.
........
Dün öğlen İkea'yı gezmeden önce D&R'da kitap, dergi bakarken kimi gördüm.. HaşmetBabaoğlu'nu.. İzmir Forum Bornava'daki D&R'daydı.. Gidip konuştum mu? Hayırrr... Utandım.. Utangaç, çekingen sıfatlarını bünyemde barındırıyorum.. Gözgöze de geldiydik... Herhalde nasıl baktıysam(!)
........
HaşmetBabaoğlu'nun Her Cumartesi VatanGazetesi'ndeki köşesinde yazdığı "Haftanın Beşi"ni takip ediyorum..

10 Nisan 2008 Perşembe

Rozet Takıyorum, ama bunu:

Kırmızı kalpli gözleri olan sarı renkli gülen yüz rozeti:)

Başka Kimler Rozet Takıyor?
Trend kraliçesi Kate.. KanyeWest, AmericanBoy video klibinde(Estelle'e düet yapıyor) üzerinde Micheal Jackson'ın resmi olan rozet takmış.












9 Nisan 2008 Çarşamba

English Muffin

Hamuru Pişi Hamuru gibi.. Görünümü Bazlama gibi.. Hiç Yağsız..

Bildiğimiz muffinlerle alakası olmayan bir tava ekmeği. Tarif Arman Kırım'ın. Daha önce yaptığım "Bagel" tarifi güzel olunca(O da Arman Hocanındı) denemeye cesaret edebildim. Yapımı biraz uğraştırıyor. Ama gözünüz korkmasın.. Ertesi günden kalanları enlemesine kesip kızartın, öylede güzel oluyor.
Malzemeler:

2 tatlı kaşığı kuru maya
1/2 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı ılık süt
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

1. Küçük bir kasede maya, şeker ve suyun yarısını bir çatalla çırparak mayanın erimesini sağlayın. Üzerini örtüp 10 dakika bekletin. Maya köpüklenecek.

2. Kalan suyu ve sütü de kaseye ilave edip üztünü tekrar kapayarak 5 dakika daha dinlendirin.

3. Büyük bir kasede un ve tuzu karıştırın. Mayalı su karışımını da ekleyin. Elinizle veya plastik bir spatulayla malzemeleri karıştırıp hamur elde edin.

4. Hamuru unlanmış bir tazgaha alıp yaklaşık 8 dk. kadar iyice yoğurun. Elde ettiğiniz hamur çok yumuşak bir hamur olmalı(Pişi hamuru gibi???)
5. İçini hafifçe yağladığınız büyükçe bir kaseye hamuru koyun ve üzerini streçle kaplayın ve iki misline çıkana kadar yaklaşık 2 saat bekleyin. Daha da iyisi akşamdan sabaha kadar kabarmasını sağlamak.

6. Kabardıktan sonra hafifçe unlanmış bir tezgah üzerinde hamuru yağurun. Elinize yapışırsa biraz un dökün.
7. Hamura rulo şekli verin ve ruloyu eşit 8-9 parçaya bölün. Parçaları top haline getirin ve mısır unu veya pirinç ununa bulayın.

8. İçine yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine top haline getirdiğiniz hamurları yerleştirin ve elinizle üzerlerine bastırarak yassı hale getirin. 20 dk. kadar ikinci kez kabarmalarını bekleyin.


9. Tercihen çift tabanlı yapışmaz bir tavayı veya dökme demir bir tavayı ocak üzerinde ısıtın. Yassı yuvarlak şekli verilmiş muffinlerin yüzlerini orta ısılı ateşte 6/7 dk. kadar pişirin. Hamurların kabardığını göreceksiniz. Şimdi ters yüz edip ikinci yüzlerini de pişirin. Bu arada yanan unları kağıt havluyla temizleyin. Soğumamaları için bir havlu içinde bekletin. Afiyet Olsun..

Blograzzi'de Günün Blogu Seçilmişim:)))


















Blogum keşfedip günün blogu olarak seçen(ler)e teşekkürler. Teşekkür konuşmalarında da hiç iyi değilimdir. Beni izlemeye devam edin:)

8 Nisan 2008 Salı

Zımbalı Kemeriniz Hazır mı?

Elbise ve Zımbalı Kemer: Hem Romantik Hem de Asi

SarahJessicaParker yani nam-ı diyar Carrie "SexandtheCity:Movie" filminde elbiselerini - çiçekli ve fuşya- zımbalı kemerle kullanmıştı. İlk gördüğümde garipsediğim bu tarz daha sonra hoşuma gitmeye başladı. Emektar zımbalı kemerimi çiçekli elbisemle kullandım.(Alttaki elbise ve kemer ikilisi benim)

7 Nisan 2008 Pazartesi

Mercek Altında: Kate Moss

İspanyol paça pantolonunu Süpermen Tişörtüyle tamamlamış. Bulutların arasından güneş gibi doğan "S"üpermen tişörtünü beğendim. Tişörtünün üstünde MiniFare broşu var. (Kate nerde?- Disneyland'te) Beyaz Gözlükleri RayBan değil, efendim. Geçen yaz çıkardığı Kate Moss for Topshop koleksiyonunda yer alıyor.










YENİ İKİLİ: Turuncu ve Pembe

Turuncu bir şey gördüğüm zaman aklıma her zaman yeşil gelir(di)..Ama bu sezon defilelerde pembe tonlarıyla kullanılan turuncu ikilileri gördükten sonra pembeyi de es geçmeyeceğim..
Blumarine,Etro,JillSander,Versace

6 Nisan 2008 Pazar

Hippiyim, Hippisin, Hippi...

Modacılar bu sezon koleksiyonlarında Hippileri unutmamış.. Hippi tarzının olmazsa olmazları İspanyol paçalar ve Uzun elbiseler başrolde.. İspanyol paça pantolonlar uzun tuniklerle kullanılmış. Aklınızda Olsun!.. Sonbahar/kış sezonunda da bu tarz devam edicek..












...


Balmain,D&G,Prada,MatthewWilliamson,RobertoCavalli

5 Nisan 2008 Cumartesi

Saçlarda İki Trend:

1. Tam ortadan ikiye ayrılmış saçlar bu sezon defilelerde başroldeydi.










2. Saç Örgüsü: Nicole (Richie) bu trendin en iyi uygulayıcısı...

3 Nisan 2008 Perşembe

Kan Portakalı Reçeli


Reçel yapmasını seviyorum.. Pişerken evi saran kokuların dinlendirici bir tarafı var; insanda stres mitres kalmıyor... Daha önce çilek ve vişne reçelleri yapmıştım, ama portakal reçelini ilk kez yaptım. Tadı çok hafif oluyor.. Denemenizi tavsiye ederim...
Tarfi Ev Cini sitesinden aldım.. Kan Portakallarını bulmak biraz zamanımı aldı:))))

Annemin '70lerden kalma hırkası

Gardrobumun en kıymetlilerinden biri.. Vaktiyle annemin giydiği hırkayı artık ben giyiyorum...Düğmelerinin güzelliğine bakarmısınız...

2 Nisan 2008 Çarşamba

Detaylar...Detaylar...Detaylar..

AnnaSui 2008 İlkbahar/Yaz Koleksiyonu
(1)Broş:Siyah, beyaz ve sarı renklerde kullanılan broşlar "Yıldız" ve "Kalp"...Yıldız broş istediğimi daha önce belirtmiştim, kalp şekli son takıntım..AnnaSui ikisini birarada kullanmış ve kalbimi kazanmış:))..Kopya çekiyorum..Siyah ve Sarı Bilezikleri de birarada kullanacağım..

(2)Simli Soket Çorap: Etek, elbise ve şortlarla simli soket çoraplar giyilmiş.. Yılan derisi ayakkabım yok onun yerine deri sandaletimle giysem(!).. Değişiklik yapmaya ne dersiniz?

Neon Pembesi Dokunuşlar:

Siyahın yeni eşlikçisi neon pembesi.. MaryKateOlsen kemerinde NickyHilton babetlerinde SarahJessicaParker ceketinde neon pembesini kullanmış.. Elbiseden ziyade aksesuarlarda kullanmak daha akıllıca..






















MaryKate(Olsen)'in yeşil taşlı yüzüğüyle neon pembesi kemerinin uyumuna dikkat(!)

1 Nisan 2008 Salı

Mercek Altında: Kate Bosworth ve Chloe Saskia Çantası

Kıyafeti: Etek kısmı katlı siyah elbisesi ve nerdeyse elbisesiyle aynı uzunluktaki siyah blazeriyle çok şık..
Ayakkabı: Yanları tokalı yarım botunun burnu sivri.. Sivri burun ayakkabı hala giyen var mı?????
Çanta: Chloe'nin Saskia modeli.. Yeni "it" (o-sahip olunası, saklanası, modası geçmez) çantası olucak mı? İzle(yip)-gör(üceğiz).. Diğer Saskia modellerinden birini seçerdim..
Aksesuar: Kolyesinin ikisi de çok zarif duruyor.. Tek kolye günü kurtarmıyor..
Saç: Tam ortadan ikiye ayrılmış ve önden toplanmış saçıyla trendy(Daha önce bahsetmiştim.)
Makyaj: Pembe rujun benzeri acaba hangi markada vardır? Ruj sürmeyen beni bile baştan çıkardı.. Daha ne söyleyim...

Siyahlar içindeki Kate Bosworth'u kıyafeti, saçı ve makyajıyla kıskandım:)
Net-a-Porter sitesinde Chloe Saskia çantalarının büyüğü, küçüğü, karesi, akordiyon modeli; siyahı, kırmızısı, beyazı ve diğer renkleri bulunuyor. Fiyatları 1.025-1.075 Euro arasında değişmekte.