Bu Blogda Ara

24 Nisan 2009 Cuma

Torpil

Annemin tariflerini düzenlerken bu tarifle karşılaştım. Gerçi "Milföy Tatlısı" olarak kayıt edilmişti. E tadı torpile benzeyen bu tatlı daha özel bir adı hak ediyordu. "Pratik" veya "Lokmalık" torpil denilebilir. Gelelim hazırlanışına;
4 adet Milföy Hamuru
Milföy hamurlarının her birini 4 eşit parçaya kesin. Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin.
Milföyler fırında pişerken bu arada iç kremasını hazırlayın;
1 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
Hepsini bir tencerede kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra 1 yemek kaşığı margarin ilave edip, ocaktan alın.

Fırından çıkan milföyleri bir 5 dakika soğumaya bırakın. Soğuyunca milföyleri ortadan ikiye ayırın ve hazırladığınız kremayı bir tatlı kaşık yardımıyla içine yerleştirin. Üzerine pudra şekeri de döktün mü-İşlem Tamamdır.

Hiç yorum yok: