Bu Blogda Ara

29 Temmuz 2009 Çarşamba

Diz Üstü Çizmeler

Sonbahar Kış Sezonunun ayakkabısını açıklıyorum: Diz Üstü (Süet) Çizmeler (Over the Knee Boots)!....

Kate Moss'un 2007 yılında kot pantolonlarıyla giydiği diz üstü süet çizmeler yeni sezonda elbise, şort ve şalvarlara eşlik ediyor.

28 Temmuz 2009 Salı

Nicole Richie (2009)

Nicole Richie'nin 2009 yılında giydiği kıyafetlerden bir Top 10 oluşturdum. Bugün ne giysem diyenlere yardımcı olması dileğiyle:
Not: İndirimden şifon elbiseler almalı!.. Sonbahar/kış sezonunda kot ceket ve deri ceket ile giymeli..

27 Temmuz 2009 Pazartesi

En Vogue Ağustos 2009

Siyah aksesuarlar zımbalar, fermuarlar ve tokalarla yeni sezonda hareket kazanıyor. Detaylarda da altın/dore aksesuarları unutmayalım!.. Biliyorum bunları siz zaten biliyorsunuz, ancak bu sefer Paris Vogue vasıtasıyla üstünden bir tekrar geçelim dedim:

Altın Rolex saat yerine Asos'un Retro Dijital saati, Tiffany & Co. anahtar kolye serisinden yoncalısı ve zımbalı Isabel Marant botu ise alışveriş önerileri!..

Mango Outlet

Mango Outletteki fiyatlar inanılmaz!.. Penelope&Monica Cruz koleksiyonunda yer alan siyah (rengi ışığa göre bazen lacivert gibi duruyor; yanar döner) spor cekete 7 lira 90 kuruş verdim.
Kate Moss'u da spor ceketiyle görmektesiniz!..

24 Temmuz 2009 Cuma

Hayat Nedir?

Lanie: " Hayatım bitti artık... Ben resmen ölüyüm... Nefes almamalıyım."
Pete: "Hayatı tanımla.."
Lanie: " Kariyerim, TV'deki işim, evliliğim... Tamam mı?"
Pete: " Günün birinde işinden ve sevgilinden oluyorsan hayatın bitiyor mu (!) yani...."
Life or Something Like It /Hayatın Hakkını Ver filminden sevdiğim bir bölüm. [Lanie rolünde (sarışın) Angelina Jolie ve Pete rolünde ise Edward Burns.]

23 Temmuz 2009 Perşembe

Yeni Sezon İçin Zımbalı Aksesuarlar

Bir önceki yazıda zincirlerden bahsedip zımbaları göz ardı etmek olur mu, olmaaaz. Onlarda mağazalarda yerlerini almaya başladılar. Beğendiğim zımbalı aksesuarlardan bazıları:
1. Zımbalı Siyah Çanta: Steve Madden (Benim Ol!)
2. Zımba Detaylı Bot: Asos
3. Zımbalı bilezikler: Miss Selfridge

22 Temmuz 2009 Çarşamba

Zincirler Sardı Her Yanımı!..

Zincirler sadece çantaların saplarında değil elimizi attığımız her üründe yeni sezonda karşımıza çıkacak. Başlangıç için zincir kemere öncelik vermeli. Şimdide yazlık elbiselerle kullanabilirsiniz. Havalar soğuyunca da botları zincirlerle süslemeli.

*Kate Moss, Marc Jacobs'ın zincir detaylı hırkasını giyiyor.

18 Temmuz 2009 Cumartesi

Matruşka Bebekli Külot

Günün ürünü Accessorize'in Matruşka Bebek Desenli Külotu. Satış fiyatı:13,95 TL. Fiyonklarının oraya yerleştirdiği küçük bebek detayıyla beni al, diyor.

Markette Kitap Alışverişi

Migros ve Tansaş'ta bugünden itibaren üç gün süreyle kitap ürünleri %40 indirimli. Sepete attıklarım;
Ayça Şen'in Hırs ve Ceza'sı /Elif Şafak'ın (yeni kapağıyla) Aşk'ıKıyafet, ayakkabı alışverişinden ziyade market ve kitap alışverişlerini daha çok seviyorum. Hiç rahatsız edende yok!.. İndirimlerden bahsederken yaz sezonunca İnkilap Kitabevi'nde de tüm yeni çıkan kitaplar %20 indirimli.

17 Temmuz 2009 Cuma

Zzzzzara

Zara'da bazı ürünler ikinci kez indirime girmiş. Bunlardan Erkek Arkadaş (Boyfriend) Ceketleri:39,95 TL ve Kot Yelekler ise 29,95 TL. ( Kot Yelek sayıklamalarım son buldu, nihayet)

Ünlüler ise beyaz ceketi böyle giyiyor.

12 Temmuz 2009 Pazar

Sözün Körelmesi

"Derin" olmak kolaydır: kendimizi kusurlarımızın içinde boğulmaya bırakalım yeter."

(E.M.CIORAN'ın düşünce derlemesi olan Burukluk kitabından, sf:10)

9 Temmuz 2009 Perşembe

Jackson Jazz Ayakkabısı

Repetto, Michael Jackson'ın tarzından esinlenerek rugan loafer yaptı ve yeni ayakkabıya da onun adını verdi: Jackson. İlk giyen de Kate Moss oldu.
Popun kralı giyim tarzıyla da gerçek bir ikon. İkondu demek istemiyorum, çünkü geçmişte ve şimdi olduğu gibi gelecektede giyim tarzıyla insanlara referans olacak.

7 Temmuz 2009 Salı

SC Bag Suede Asphalt

Sophia Coppola'nın Louis Vuitton için tasarladığı çantalardan Suede Asphalt modeli hem Kate Moss hem de Sienna Miller'ın kollarını süslüyor. Bu model bana MCM München Marka çantamı hatırlattı!..


4 Temmuz 2009 Cumartesi

Alexander Wang PreFall 2009

Biz sıcaklarla boğuşurken markaların PreFall koleksiyonları satışa çıkmaya başladı bile. Öncelikte tabii ki Alexander Wang'ın. Prefall koleksiyonunda yer alan deri yelek ve sweat şortu bu yıl sıkça görüceğiz. Bu da ısınma yazısı olsun.
Kışın Zara'dan deri yeleği almakla akıllılık etmişim;) Geriye sweat şort edinmek kalıyor.

3 Temmuz 2009 Cuma

Zincir Saplı Çantalar

Kendime siyah zincir saplı çanta ararken Kate Moss, YSL marka zincir saplı çantasıyla beliriverdi..
Hakkımı Zara'nın YSL esintili deri çantasından yana kullanıcağım. Ayrıca Nine West Çanta: 74 TL, Aldo Çanta ise indirime girmemiş fiyatı: 99 TL. Zara'nın yeni ürünleri arasında da bu tarz çantalar var.

2 Temmuz 2009 Perşembe

Tava Böreği

İlk defa tavada börek yaptım. Sonuç hayli etkileyiciydi. Hiç uğraştırmıyor. İki tane yufkadan böyle kabaran bir börek elde ediyorsunuz:

2 adet yufka
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ


Yufkalardan birini hafif yağlanmış yapışmaz yüzeyli bir tavaya kenarlarından sarkacak şekilde serin. Bir kasede süt ve sıvıyağı çırpın. Yufkanın üzerine bu karışımdan sürün. Diğer yufkanın yarısını küçük parçalar halinde elinizle koparın. İlk yufkanın üzerine yayın ve üzerine sütlü karışımı sürün. Ortasına istediğiniz iç malzemeyi koyun. Kalan yarım yufkayla da aynı işlemi yapın. Kenarlardan sarkan yufkayı böreğin üzerine kapatın ve sütlü karışımın kalanını üzerine sürün. Ocağın üzerinde ağır ateşte her iki tarafını pişirin.

1 Temmuz 2009 Çarşamba

Plastik Bilezikler

Burdaki gibi siyah plastik bilezikleri Claire's mağazasında, erkek ürünleri içerisinde buldum. Hem de %50 indirimli. 10 tane siyah plastik bilezikler 3,90 TL. Görev tamamlandı!..