Bu Blogda Ara

28 Mayıs 2010 Cuma

Papara

"Bayat ekmekleri değerlendirmenin en güzel yolu."
Sizi sevdiğim ve yapılışı basit bir lezzetle tanıştırmak istiyorum. Çocukken annem komşumuzdan öğrenmiş ve o gün bugündür yaz kahvaltılarımın vazgeçilmezidir. Değişik varyasyonları da var, bir de bu tarifi deneyin:

Bayat ekmekleri küçük parçalara ayırın. Bıçakla kesebileceğiniz gibi en ideali televizyon karşında (!) elle parçalara ayırmaktır.

(Miktarı siz ayarlayacaksınız; yani ne kadar bayat ekmek kaldıysa ve siz ne kadarını kullanmak isterseniz artık. Biz bu sefer bir ekmeğe yakın bayat ekmek kullandık.)


 
Sıra geldi sosunu hazırlamaya:

Domatesler rendelenir. Biber salçası (1 yemek kaşığı) , margarin/tereyağı(2 yemek kaşığı) ve tuzu eklenir. Hepsi birlikte pişmesi için ocağa konur.

(Bol domatesle tadı daha güzel olur ve bu da yine size kalmış. En azından 2 büyük boy domates rendeleyin.)



Domates sosu pişince isterseniz içine 1 yumurta da kırabilirsiniz. Karıştırın ve yumurta da pişince son aşama olan bayat ekmek parçalarını ekleyin.







Ekmekler azar azar tencereye eklenir ve karıştırılmaya devem edilir. Ekmekler bitene katar bu işlem devam eder. Pişince ocaktan alınır ve sıcak sıcak yenir.

Çarliston biber ve peynir de eşlikçisidir. Diyetler bir süre için ertelenebilir.

Afiyet Olsun!...


Hiç yorum yok: