Bu Blogda Ara

26 Nisan 2010 Pazartesi

Zoom: Oxfords

Diane Kruger ve Alexa Chung'ın tercihi: Oxford Ayakkabılar

23 Nisan 2010 Cuma

Essie artık Türkiye'de....

Ünlülerin vazgeçilmez oje markası Essie, sonunda Türkiye'de satılıyor. En güzel tarafı internet sitesi üzerinden alışveriş yapılabilmesi ve bir de kapıda ödeme imkanının olması. Pastel renkleri tırnaklarda taşımak için :

MintCandy / SugarDaddy / BabysBreath

Sezonun Hit Çanta Modelleri:

-Hasır Çantalar: Karl Lagerfeld (Chanel), 70'lerden sadece tahta topuklu saboları değil eşlikçisi olarak hasır çantaları da getirdi. Zara'daki portföy modeline bakabilirsiniz.



-Zincir Saplı Çantalar: Chanel'in zincir saplı çantaları diğer markalara da ilham vermiş. Öne çıkan ise Emilio Pucci'nin süet çantası.

(Vogue Paris'in Mart 2010 Zoom Sayfalarından-tfs)

16 Nisan 2010 Cuma

Yasemin Kokusu


Lush'ın Flying Fox adlı katı parfümü son zamanlarda kendime aldığım en güzel hediye.

Beyaz Dantel Elbise

3.1 Phillip Lim'in Resort koleksiyonundaki beyaz dantel elbiseyi beğenmiştim. Veeeee Mango'da bakın ne buldum:
(Courtesy of Mango)

15 Nisan 2010 Perşembe

Kot Şort Yaptı(rdı)m!..

Kot Şort Yapımı yazım teoride kalıyordu. Hafta sonu dolabımı düzenlerken üniversite zamanımda benimle özdeşleşen Levi's 501 (indigo) kotumu buldum. Uzun zamandır giymeyince kot şort yapma işini teoriden pratiğe dökmeye karar verdim. Tek yapmam gereken paçaları aynı hizada kesmekti. Ancak daha önceki denememde yamuk yılık keserek bir kotu heba etmişliğimi göz önüne alarak bu sefer terzinin yolunu tuttum.
Ceplerinden sonra iki-üç parmak uzunluğunda kestirdim. Öyle paçalarına makine çektirmedim. Usta da para almadı. İyi ki evde kesme çabalarına girişmemişim. Makinede yıkadım. Yıkadıktan sonra püskülleri oluştu.İstediğim uzunlukta, ne dar ne de bol bir kot şortum oldu. Vesselam ben sonuçtan memnun kaldım. Bir dahaki sefere buz mavisi kotumdan şort yaptıracağım.

Dantel Üst + Kot Şort =

Bu sezonun bir diğer hit parçası da dantel. Elbise, etek, bluz ve ayakkabılarda karşımıza çıkıyor. Ve dantel üstler de kot şortlara eşlik ediyor:
(Amerikan Elle'in Mayıs 2010 sayısından... Dantel Üst: Stella McCartney )

Kate Bosworth ve Alexa Chung, bu ikiliye bir de haki rengi gömlek eklemişler. Ayakkabı seçimlerine bakınca Kate Bosworth, Isabel Marant'ın kısa botunu seçmiş ki benzeri Mango'da mevcut. Benden duymuş olmayın :P Alexa Chung ise her zamanki gibi açık ayakkabı çorap ikilisiyle...
(Fotoğraflar: fashiongonerogue, justjared, tfs)

5 Nisan 2010 Pazartesi

Deri Şort

Kate Moss ise militer gömlek ve beyaz blazerı, rocker tarzına uygun olarak derilerle kombinlemiş.

Trendlerden Geri Kalmamak İçin

Nicole Richie gibi ben de kot ve tişörtçüyüm. Trendleri takip ederken de üst kıyafetlere ağırlık veririm. Bu sezonda öncelik verilmesi gereken iki parça:
(1) Militer Gömlek: Askeri trendinden geri kalmamak için...
(2) Beyaz Blazer: Geçen sezon ünlülerin üstünde gördük, şimdi ise başta Chloe, Stella McCartney gibi markaların da koleksiyonuna eklemesiyle altın çağını yaşıyor. Serin geceler için de vazgeçilmez bir parça.

(Vogue Paris'in Şubat 2010 sayısından- Styling:Emmanuelle Alt- thefashionspot)

*FAS'a gitmek istiyorum!...

1 Nisan 2010 Perşembe

Önden Düğmeli Mini Kot Etek

Nasıl Giysem: Stella'nın defilesindeki gibi beyaz bluz ve ten rengi aksesuarlarla ya da beyaz bir tişörtle.
Kot Etek:79,95 TL (ZARA)
"AnOther Magazine Bahar 2010 (fashion gone rogue)"
*Tıklayınca daha detaylı inceleyebilirsiniz.
*Ayakkabı Seçenekleri: Sandalet + Oxford + Takunya Sabo (Clogs) + Minnetonka + Bez Ayakkabı + Espadriller.. Ve tabii ki BABET.