Bu Blogda Ara

6 Mart 2011 Pazar

Sergi bahane yemek şahane!..

 "100 Koleksiyondan 100 Nuri İyem" sergisi, İş Sanat İzmir Galerisi'nde (İş Bankası Konak Şubesi Üstü).. 1 Mart-16 Nisan tarihleri arasında Pazar, Pazartesi ve Bayram günleri dışında saat:10:00-19:00 arası ziyaret edebilirsiniz. (Etkinlik ücretsizdir..)
Sergiden çıktıktan sonra zamanınızda varsa Kemeraltı'nda bir lezzet yolculuğu yapmaya ne dersiniz..

Açsanız ilk istikamet Tabaklar Balık Lokantası..zahmetsiz+salata+küçük helva (ikram)..Bir dahaki sefere balık çorbasını denemeli.
(Sonra Kemeraltı turşucusundan turşu suyu ve biberiye turşusu.mmm./Balık Halinden balık/karides/kalamar bakmak/Sakatatçılar: uykuluk..babam hanidir, istiyordu/Baharatçılar: toz jelatin (panna cotta için)/ Pisi Pisi (evde balerin gibi dolanmak için)/Biten çikolatalı türk kahvesini unutmamalı.Bunlar benim yaptıklarım.. Siz kendi planınızı yapabilirsiniz)

Gezdim, yoruldum, kan şekerim düştü tatlı da tatlı isterim diyorsanız bu sefer istikamet Aksüt Pastanesi ve sütlü börek (manda kaymağıyla). Şerbetli tatlılarla arası iyi olmayanları bile baştan çıkarır!..
Ayrıca Tariş satış noktasından: küp küp kesilmiş kuru incir ve kuru üzüm (müsliye/yulaf ezmesi lapasına eklemek için), üzüm sirkesi, tahin-pekmez, zeytin yaprağı çayı almadan olmaz.

Hiç yorum yok: