Bu Blogda Ara

22 Nisan 2014 Salı

Kahvaltı no:7


Merhaba bugünkü kahvaltı menüm: rafadan yumurta, kızarmış ve ince dilimler halinde kesilmiş 2 dilim tost ekmeği, kivi (C vitamininden zengin) ve demli(!) şekersiz çay.

19 Nisan 2014 Cumartesi

Kahvaltı: 5


Yulaf ezmesi dışındaki günlerde kahvaltıda ilk tercihim hem tok tutan hem de demir yönünden zengin yumurta. Haşlanmış katı yumurta, yeşil biber (C vitamininden zengin), selülit önleyici meyve suyu* ve  demli (!) şekersiz çay. Ekmek yerine börek kaçamağı.

*Selülit Önleyici Meyve Suyu: 2 adet portakal+1 adet greyfurt ve 1 adet limon sıkılır. Selahattin Dönmez'in tarifi.

18 Nisan 2014 Cuma

Günün Kahvaltısı: 4


Merhaba.. Haftanın son yulaf ezmesi günümde bu sefer Yulaf ezmesi (4 yemek kaşığı) → Kuru incir (1 yemek kaşığı) → Kuru üzüm (1 yemek kaşığı) → 1 su bardağı yağsız süt →Bol Tarçın ile yendi!

16 Nisan 2014 Çarşamba

kahvaltı: 3


Yoğurt (1/2 su bardağı) →  limon suyu (küçük yarım limon) → yulaf ezmesi (2 yemek kaşığı) → kuru incir ( küp küp doğranmış-1 yemek kaşığı)→ ananas (1 dilim)→ bal
notlar:
*Yoğurt ve limon suyunu karıştırdım. 
*Tariş'in Konak mağazasında küp küp doğranmış kuru inciri bulabilirsiniz. 150 gr ve 1.5 TL. Daha önce aşurelik incir diye satılıyordu.
*Haftada üç gün  kahvaltıda yulaf ezmesi yerim. Yulaf ezmesinde de demir bulunduğunu öğrendikten sonra kendisine olan sevgim arttı. 

1 Nisan 2014 Salı

kahvaltıda:2

ekmek üstü peynir ve reçel 
Tost ekmeklerini ekmek kızartma mak. kızarttım. Üzerine Seferihisarı'ndan aldığım Armola (keçi peyniri) peynirini ve onun üzerine de bu sene ilk defa yaptığım turunç reçelini sürdüm.Bir ısırıkla kendime geldim..Yanına da bu sefer sütlü çay (London Fog?) yaptım. Çay fincanının yarısına çay koydum ve üzerini süt köpüğüyle doldurdum. Çayı şekerli içenlerdenseniz vanilya şurubu veya balla tatlandırabilirsiniz..

*Armola peynirini buradan satın alabilirsiniz. Turunç reçeli de satılıyor. Alışveriş yapmışken yağlı biber turşusunu da sepetinize ekleyin..Mmmm..

* Mikrodalga fırınınız varsa süt köpüğü yapmak 45 saniye.. Cam kavanozu yarım su bardağı sütle doldurun. Kavanozun kapağını kapatın ve 15 saniye kavanozu çalkalayın. Sütün hacminin arttığını göreceksiniz. Kavanozun kapağını çıkarın ve mikrodalgaya koyun. En yüksek ısıda 45 saniye ısıtın.. Süt köpüğünüz hazır..Bu tarifle Caffe Latte de hazırlayabilirsiniz.