Bu Blogda Ara

31 Mayıs 2014 Cumartesi

İlham: Mayo

*Bond kızı Claudine Auger'in Thunderball (1965) filminde giydiği siyah mayolar.. Çok seksi..

28 Mayıs 2014 Çarşamba

Tüyo:

"Akşam yemeğinden sonra hiçbir şey yememek yani aç uyumak büyüme hormonunu artırıyor. Bu da kişinin yenilenmesini sağlıyor ve onu gençleştiriyor."
(Dr. Ayça Kaya)

Kahvaltıda Tost Var.


Günaydın..Tostu tost makinesinde değil de tavada kızartıyorum. Çok lezzetli oluyor. Denemenizi tavsiye ederim. Yanına da selülit önleyici meyve suyu.. Sıkılaşmak lazım!..

Denemek isteyenler için: Önce yapışmaz tavayı ocağa koyun ki ısınsın. Bu arada tost ekmeklerinin bir yüzüne margarin sürün. Tost ekmeğinin bir dilimini yağlı kısmı tavaya gelecek şekilde koyun ve hemen üzerine peynir dilimini (kaşar, çedar, karper tarzı peynirlerden hangisi varsa) koyup üzerine diğer tost dilimini yağlı kısmı yukarıya gelecek şekilde kapatın. Birkaç dakika sonra alt kısmı altın sarısı rengini aldığında tostu ters çevirin ve diğer tarafı da altın rengi alana kadar üzerine spatulayla bastırarak pişirin. Tavadan alıp üçgen şeklinde kesip bekletmeden yiyin.

25 Mayıs 2014 Pazar

Kahvaltı No 13: Kumru

Günaydın..İzmir'de kahvaltı için alternatiflerimizden biri olan kumrunun ekmeğini bu sefer gevrek fırınından almak yerine kendim  yaptım. Boylamasına ortadan ikiye kestiğim ekmeğin içine dilimlenmiş domates, tulum peyniri ve yeşil biber koydum.

*Stresli zamanlarımda bazen ütü yapmak, bazen yürümek bazen de mayalı hamur işleriyle uğraşmak bana iyi gelir. Peki size?

* Siz de tarifi denemek isterseniz burayı tıklayın. 

24 Mayıs 2014 Cumartesi

-Bir davete giderken ne giymeliyiz?

-Antonio Berardi: "Bence küpelerinizin dikkat çekici olmasına dikkat edin. Eğer küpeleriniz dikkat çekiciyse birilerinin sizinle ilgilenmesi kesin olur."

23 Mayıs 2014 Cuma

Günün Kahvaltısı: No 12


Günaydın.. Bugün yumurtayı yumurta pişiricisinde katı halinde pişirdim. Yumurta pişerken tost ekmeklerini ekmek kızartma makinesinde kızarttım. Balkondaki saksıdan maydanoz topladım. Domates ve taze yeşil biberi hazırladım. Yumurtalar pişince yumurta dilimleyicisinde yumurtaları dilimledim ve ortaya bu tabak çıktı. 

*Maydanoz hipotiroidi dengeliyormuş.

20 Mayıs 2014 Salı

Kahvaltı No 11: Muzlu yulaf lapası

"Yulafın faydaları saymakla bitmez. En mühim özelliğiyse kahvaltı seçenekleri arasında en doyurucu, en tok tutucu besin oluşu. Sabahları yiyeceğiniz bir kase yulaf gün içinde gereksiz yemeyi azaltır." DR.Öz


Motivasyon yazısını da okuduk. Şimdi lezzeti bir yulaf ezmesi tarifine ne dersiniz: Muzlu Yulaf Lapası..
Yulaf lapasını buradaki tarife göre pişirin. Sıra geldi lapamızı lezzetlendirmeye..
Yulaf lapasını kasenize boşaltın. Üzerine:
  •  1 yemek kaşığı mavi haşhaş (isteğe bağlı)
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • Yarım muz (çatalla ezin)
Hepsini kaşıkla karıştırın. Kalan yarım muzu dilimlere ayırın ve karışımın en üstüne ekleyin. Son dokunuş olarak muzların üzerine bal gezdirin. Bu da çok lezzetli..Yoğurt dışında yulaf ezmesi yiyemiyorum diyenlerdenseniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz..

12 Mayıs 2014 Pazartesi

Kahvaltı:10: Esmer Şekerli Yulaf


Günaydın..Bugün bu zamana kadar yediğim en lezzetli yulaf ezmesi tarifini paylaşacağım.Tarif Jamie Oliver'ın:
  • 1/2 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1.5 su bardağı su
  • Bir çimdik tuz
Karışımı sos tenceresinde kaynayana kadar tahta kaşığın sapıyla karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın suyunu çekene kadar arada karıştırarak pişirin. Ocaktan almadan biraz süt ve 1 tatlı kaşığı kadar bal ekleyin. Bir tur daha karıştırın ve ocaktan alın. Kasenize yulaf lapanızı (porridge) koyun ve üzerine kahverengi şeker serpiştirin. Bir dakika bekleyin ve kahverengi şekeriniz lapanın sıcaklığıyla eriyip karamelleşecek. Üzerine 2 yemek kaşığı kadar da süt ekleyin ve afiyetle yiyin.

7 Mayıs 2014 Çarşamba

Günün Kahvaltısı:8

Merhaba.. (4 yemek kaşığı) Yulaf ezmesini bu sefer taze çilekler ve (1 su bardağı) keçi sütü ile hazırladım. 
*Keçi sütü, kan grubuna göre beslenmede AB grubuna faydalı.

4 Mayıs 2014 Pazar

Alexa Chung'ın Kot Tulumlu Halleri

Kot tulumların bu kadar moda olmasında Alexa'nın  stilinin de etkisi var. İstediğiniz gibi de kot tulum bulduysanız Alexa'nın kombinlerinden yararlanabilirsiniz.

3 Mayıs 2014 Cumartesi

-Kimdir peki iyi giyinen kadın?

- Rıfat Özbek:"Kendine ait bir stili olan kadındır. Sanki hiç uğraşılmamış gibi görünen, ancak düşünülmüş bir şekilde giyinendir."