Bu Blogda Ara

27 Kasım 2014 Perşembe

Kahvaltı: Poşe yumurta ve greyfurt suyu


Eskiden poşe yumurta (suda yumurta) yaparken suyuna mutlaka sirke eklerdim. Ancak yumurta yerken gelen bu sirke tadını beğenmezdim. Bu yüzden de poşe yumurtayı pek tercih etmezdim. Yaptığım hatalardan dolayı da zaten yumurta beyazı sarısını güzelce sarmazdı. Öğrendiğim bir kaç püf noktasıyla bu durum artık değişti.Artık 2 dakikada istediğim gibi yumurtam hazır oluyor.

  • Püf Noktası 1: Eğer yumurtanız tazeyse sirke eklemenize gerek yok. Tazeliğinden emin değilseniz suyu kaşıkla karıştırarak döndürün.
  • Püf Noktası 2: Benim yaptığım hatalardan biri de yumurtayı kaynar suya eklemekti. Kaynar suya eklemiyoruz. Suda baloncuklar gördünüz mü tencereyi ocaktan alın ve baloncuklar kaybolduğunda tekrar ocağa koyun. Ocağın altını da kısın.
  • Püf Noktası 3: Bir de yumurtayı direk suya kırmayın. Küçük bir kaba kırıp yakın mesafeden suya bırakın.

Yumurtanın  yanına mutlaka C Vitamini..Bu sefer tercihim greyfurt suyundan yana..

Metabolizmayı hızlandıran greyfurt suyu: 1 greyfurtun suyun sıkın ve içine az biraz taze zencefil rendeleyin ve 1 çay kaşığı vanilya ile karıştırın.
Aklınızda olsun vanilya sayesinde midenizin tutması/ekşimesi gibi bir sorunda kalmıyor.

*Ve ilk defa yaptığım kırma zeytinlerim. Üzerine bol limon.

26 Kasım 2014 Çarşamba

Güne zinde başlamak İsteyenler İçin:


  • 2 elma
  • 2 havuç
  • 1 çay kaşığı zerdeçal tozu
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
   Katı meyve sıkacağında elma ve havuçları sıkın. Zerdeçal ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Cilt için faydalı bir karışım. Bağırsak floramız o kadar cilde yansır ki mutlaka iyi çalışması lazım.* En iyi vücut arındırıcılarından biri olan elma da, bağırsaklardaki zehirli atıkları süpürüp atar.* İltihap önleyici ve azaltıcı zerdeçalı da unutmayalım.

   Zerdeçal demişken..Ara öğün olarak: 1/2 su bardağı yoğurt + 1 çay kaşığı zerdeçal tozu + 1 çay kaşığı zeytinyağı tüketebilirsiniz. Ben bir de buna ek olarak 1 çay kaşığı toz zencefil ekliyorum. (AB grubuna göre faydalı besinlerden)

   Öksürenler de 1 yemek kaşığı bal ve 1 çay kaşığı toz zerdeçal karışımını deneyebilir.

*Dr. Ali Kerim Diler'le yapılan röportajdan alıntı
*Jason Vale, 7 Günde 3.5 Kilo kitabından cümleyi alıntıladım.

24 Kasım 2014 Pazartesi

Kahvaltı: Kavanozda hazırlanan yulaf

Geceden hazırlayın. 
Buzdolabında bekletin. 
Sabaha muhallebi kıvamına gelmiş yulafınız hazır. 



Öncelikle eşit miktarlarda yulaf, süt ve yoğurt küçük bir kavanoza konulur (bak: 370 cc.lik bu kavanoz) ve kaşıkla karıştırılır.

  • 1/4 cup yulaf ezmesi
  • 1/4 cup süt
  • 1/4 cup yoğurt
(Ölçü kabınız yoksa çay bardağı kullanabilirsiniz.) Temel ölçümüz bu. Şimdi istediğiniz malzemeleri kullanarak farklı karışımlar hazırlayabilirsiniz.

Bugün elmalı karışım hazırladım.

  • 1 tatlı kaşığı bal 
  • 1 küçük elma rendesi
  • az biraz tarçın
..sırasıyla kavanoza ekleyin ve kaşıkla karıştırın. Kavanozun kapağını kapatıp buzdolabına kaldırın.