Bu Blogda Ara

30 Aralık 2014 Salı

Kombin: Sweatshirt + Midi Etek

Gelecek sezonda da ön planda olacak iki parça: sweatshirt ve midi etek..Alexander Lewis'in PreFall 2015 koleksiyonunda bir arada. Alışverişinizde bu iki temel parçaya da yer verin.
Fotoğraf:style

26 Aralık 2014 Cuma

Bugünkü kahvaltım


  • 1 kutu probiyotik yoğurt (sade)
  • 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 1 küçük elma rendesi
  • az biraz tarçın
Kahvaltısız güne başlamayın!..

25 Aralık 2014 Perşembe

Kahvaltı: Detoks Günü: Yeşil İçecek


  • 1 demet maydanoz
  • 2 adet salatalık 
  • 1 adet kivi
  • Yarım limonun suyu
Limon hariç, tüm malzemeyi katı meyve sıkacağından geçirdim ve içine limon suyu sıkarak içtim. Dört besin de AB kan grubuna faydalı besinlerden!..Cilt için faydalı bir karışım. Yeşil meyve/sebze sularının vücuda gençleştirici etkisi var.

23 Aralık 2014 Salı

Akşam Menüm-1

Önce...
Hem yapımı kolay hem sağlıklı hem de lezzetli bir çorba pişirmek:"Brokoli Çorbası"

Malzemeler:
*1 orta boy soğan, dörde bölün
*500 gr. brokoli, çiçeklerine ayırın
*1 litre su
*500 ml light süt
*muskat, çok az rendeleyin
*tuz

Tüm malzemeyi sırasıyla tencereye koyun ve brokoliler yumuşayıncaya kadar kaynatın. El blenderiyle parça kalmayıncaya kadar ezin. Yerken limon sıkabilir, pul biberi serpebilirsiniz.

Not: 200 ml kemik suyu ve 800 ml su ekledim.
*Brokoli bizlere yani kan grubu AB olanlara faydalı besinlerden!..



Sonra..
"The Missing" dizisini bitirmek. The Killing dizisini sevenler, 2014 yapımı bu diziye de bayılacaktır.

19 Aralık 2014 Cuma

Güzellik halleri

Ben de işe yarayan, belki size de faydalı olabilecek güzellik tüyolarım:

* Uzun kirpikler için: Badem yağı yerine Vaseline kullanmayı deneyin. Her gece yatarken uygulayın. Düzenli kullanım sonucunda farkı görün. 

*Güçlü ve sağlıklı tırnaklar için: Daha önce dıştan uygulanan bir üründen bahsetmiştim. Şimdi bahsedeceğim şeyi yaparsanız başka hiçbir ürüne ihtiyacınız kalmayacak. Ayrıca tırnaklarınız üzerine cila sürülmüş gibi parıldayacak.(Belki artık oje kullanmama nedenim de budur) Açıklıyorum...Kemik suyu..Evet..Son bir yıldır düzenli olarak çorba ve yemeklere kemik suyundan ekliyorum. Bunun dışında hayatımda bir değişiklik yapmadım ama tırnaklarım hiç olmadıkları kadar sağlıklılar.İçeriğindeki kalsiyum, magnezyum ve kolajen sayesinde tırnaklar dışında, cilt ve kemikler içinde faydalı. "Cilt bakımının içten başlaması gerekir." sözü ne kadar da doğruymuş.

*Sivilceler için Aloe Vera bitkisinin öz suyu..Gerçekten işe yarıyor.. Yarına kocaman olur dediğim sivilcenin üzerine gece sürdüm. Sabah kalktığımda sivilce yoktu.. Saksı olarak evinizde bulundurun.

17 Aralık 2014 Çarşamba

Saç Modeli: Gevşek toplanmış at kuyruğu

Rol modeli: Diane Kruger..Yaklaşan yılbaşı, davet etkinlikleri için aklınızda bulunsun.

16 Aralık 2014 Salı

Tarçın şekerli yulaf lapası

Yulaf ezmesinin lezzetli hallerinden biri daha. Soğuk kış sabahlarında ilaç gibi geliyor.

Yulaf lapası için: 4 yemek kaşığı yulaf ezmesini, 1 su bardağı süt ve bir çimdik tuzla - ocakta - sos tenceresinde - muhallebi kıvamına gelene kadar- karıştırarak pişirin.

Tarçın şeker karışımı için: 1/2 çay kaşığı tarçın ve 2 çay kaşığı şekeri karıştırın. Lapanın üzerine bol bol serpin.

Son süs için: Ceviz ve/veya kuruyemişlerle süsleyin.

15 Aralık 2014 Pazartesi

Kahvaltıda: Yumurta rulosu ve tavşan elma dilimi


İzlediklerimin de etkisiyle Japon ve Kore mutfağına ilgi duymaktayım. Sık olmasa da bu iki mutfaktan yemekler denemekteyim. Bazılarını bir kere pişirip bir daha pişirmezken, bazı tarifleri de sık sık yaparım. Bu ikisi gibi..Çocuklar da çok beğenecektir.

Yumurta rulosu yapmak için gerekli malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı soya sosu
Karıştırma kabında hepsini çatalla  çırpın. Tava olarak elinizdeki en küçük tavayı kullanmanızı tavsiye ederim. Tavanız ne kadar küçük olursa, yumurta rulonuz o kadar kalın olur. Tavaya çok az sıvıyağ dökün ve kağıt havlu yardımıyla tavanızın her tarafını  yağlayın. Şimdi yumurta karışımından ince bir tabaka olacak şekilde tavaya dökün. Karışım tavanın her yerini kaplasın. Kenarlar pişmeye başlayınca bir kenarından kaldırıp rulo yapın ve tavanın bir köşesine alın. Kalan karışımı yine ince bir tabaka olacak şekilde tavaya dökün ve aynı işlemi yumurta karışımınız bitene kadar devam edin. Pişince soğumaya bırakın ve sonra kesin. 

Bu video sanırım daha da yardımcı olacaktır.

*Elmadan tavşan yapmak için: Elmayı dilimlere ayırın. Elma diliminin bir kenarına bıçakla "V" yapın ve o kenarın kabuğunu soyun. Hepsi bu..Siz iyisi mi bu videoya da bakın:)
Kolay gelsin!.

13 Aralık 2014 Cumartesi

Gençlik kahvaltısı

İçindekiler:

  • 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 2 adet ceviz içi
  • 1 küçük elma rendesi
  • az biraz tarçın
  • 1 su bardağı süt (yağsız veya keçi sütü veya badem sütü.)
Hepsini karıştırın. Lezzetli bir tarif.

1 Aralık 2014 Pazartesi

Kahvaltı: 2 dilim ananas + 1 bardak kefir


   Dün boyoz ve yumurta ikilisinden sonra güne hafif bir başlangıç yapmak istedim.  Kan grubuna göre beslenmeye göre AB grubuna her ikisi de faydalı besinlerden.. 

   Peki nedir bu kan grubuna göre beslenme derseniz? Kısaca, kan grubuna göre beslenme bir diyet programı değil..Yediğiniz besinlerle kan türünüzün kimyasal reaksiyona girmesi fikrine dayanıyor. Faydalı besinlerden tüketirseniz ilaç içmiş gibi, zararlı besinlerden yerseniz zehir yemiş gibi oluyorsunuz. Faydalı ve zararlı besinleri tükettikten sonra vücudunuzun verdiği tepkiye bakacak olursanız sistemin gerçekten işe yarayıp yaramadığına karar verirsiniz.. Mesela AB grubuna zeytin zararlı besinlerden.. Geçen hafta, bol bol tükettiğim zeytinlerden sonra yüzümü sivilceler bastı.. Aynı şey turşu tükettiğimde de başıma geliyor. O da yasak!..,


Fon müziği: Damien Rice'dan It Takes a Lot to Know a Man..