Bu Blogda Ara

9 Mayıs 2015 Cumartesi

Tatlı, ekşi ve kıtır bir turp turşusu desem..

Yüzünüzü buruşturdunuz ve yazının geri kalanını okumayı düşünmüyorsunuz. Bu lezzeti ıskalamamak için alt satırı da okuyup ondan sonra kararınızı verin.

Tamam bazı tatlar bizim damak tadımıza uymuyor. Tadını bilmediğiniz bir şeyi pişirmek  riskli ve sonuç bazen hayal kırıklığı da olabiliyor!.. Ancak bu tarif için  bu geçerli değil. Daha önce birisi bana   tadı  Kühne'nin Alman tipi turşusuna benziyor (ki çok severim), deseydi. Gözüm kapalı yapardım. Acaba tadı nasıl olur diye oyalanmazdım. Turp tadı yok!..Sanki salatalık turşusu yiyorsun.


En önemli şeyini söylemeyi unuttum. Yapımı çok kolay. Beş dakikada hazırlayabilirsiniz. Görüntüsü de çok güzel. 

Pazarda veya markette Japon turpu görürseniz ve bunla ne yapılır ki diyorsanız mutlaka bu tarifi deneyin!..

  • 1/2 kilo Japon turpu
  • 400 ml beyaz sirke
  • 400 ml su
  • 200 gr şeker
  • 1 yemek kaşığı deniz tuzu
  • 2 defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 10 adet tane karabiber
1.Aşama: Turpların kabuğunu soyun ve yıkayın. ve halka halka kesin. İsterseniz ince uzun şeritler şeklinde de kesebilirsiniz.

2.Aşama: Turp hariç bütün malzemeyi küçük bir tencereye koyun ve ocağa alın. Orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Karışım kaynamaya başlayınca da ocağı kapatın.

3.Aşama: Turpları hemen karışıma ekleyin ve  üzerine tencere kapağını kapatıp oda sıcaklığına gelinceye kadar 5 saat tencerede bırakın. Turşunuz hazır. Yemek istediğinizi aldıktan sonra geri kalanını bir kavanoza koyup buzdolabında muhafaza edin. 

*Bu videoda yardımcı olacaktır. Fighting!..

Hiç yorum yok: