Bu Blogda Ara

27 Mart 2015 Cuma

Japon Patates Salatası

Rus (Amerikan) Salatasına benziyor. Arada bir kaç farklılık var. Salatalık turşusu yerine salatalığın kendisi kullanılıyor. Yerken insana ferahlık veriyor. (Turşu uzak durulması gereken besinlerden Kan Grubuna göre Beslenmede) İçinde soğan var. Tuzla ovalayıp, yıkadığımız için kokusu ve acısı kalmıyor. İlk yaptığımda soğan kullanmamıştım. Sonra soğan ile yaptığımda lezzetinin nasıl arttığına şahit oldum. Tereddüt etmeyin.

Bunlara ek olarak, bir kaç küçük değişiklik yaptım. Sosu için sadece elma sirkesi kullanılırken, hardal ve limon suyu da ekledim. Yumurta sarısını içine doğramak yerine Kore Mutfağı'nda gördüğüm şekilde salatanın üzerinde kullandım. Yemeğin yanında garnitür olarak kullandım ve ertesi gün kalanıyla da ton balıklı sandviç yaptım. (AB Kan Grubuna faydalı balıklar: Ton Balığı, Sardalya ve Somon

Malzemeler:
- 500 gr. patates
-1 orta boy havuç
-1 orta boy salatalık
-1 küçük boy soğan
-1 yumurta

Sosu için:
-1 yemek kaşığı elma sirkesi
-1 tatlı kaşığı hardal-isteğe bağlı
- 1 yemek kaşığı limon suyu-isteğe bağlı
-5 yemek kaşığı dolusu mayonez
- tuz, karabiber


Hazırlanışı:



1. Patatesleri soymadan kabuklarıyla, havuç ve yumurtayla küçük bir tencerede iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.

2. Salatalığı çok ince halka halka doğrayın ve üzerine bir tutam tuz serperek elinizle ovun. Suyunu salması için bir dakika kadar kenarda bekletin ve kağıt havlu üzerine alarak elinizle fazla suyunu sıkın. Küçük bir kaba koyun.

25 Mart 2015 Çarşamba

Kombin: Siyah-Beyaz


Felicity Jones: Süet önden düğmeli mini etek (vintage) + beyaz bluz (vintage) + siyah süet topuklu ayakkabı (L.K.Bennett) + opak çorap..Flaş..Flaş.. Felicity J., yoksa beni takip mi ediyor?

Lilly James: (Sezonun bir diğer trendi)Pötikare gömlek (Altuzarra) +  kalem etek (Altuzarra) + klasik topuklu ayakkabı..Klasik gömlekler, feminen eteklerle buluşuyor. 

11 Mart 2015 Çarşamba

Toksin Atıcı İçecek

Tarif, Selahattin Dönmez'e ait.. Üç gün boyunca sabah aç karnına içiliyor. Tüm gün detoks yapmaktansa bu tarz uygulamalar bana daha cazip geliyor. Evde olan malzemeler de olunca hemen uyguladım. Güle güle toksinler!..

Malzemeler:
-10 yaprak roka
-1 avuç  dereotu
-1 avuç  maydanoz
-1 salatalık
-1 adet nar tanesi*
Tüm malzemeleri katı meyve sıkacağından geçirin. Üç gün boyunca sabah aç karnına için.

* Nar tanesi kullanmadım. AB kan grubuna göre uzak durulması gereken besin!.. Narı hayatımdan çıkardım. 

10 Mart 2015 Salı

Faydalı besinler: Fıstık ve Fıstık Ezmesi

Amacım fıstık ve fıstık ezmesinin faydalarından ya da içeriğinden bahsetmek değil. Kan grubuna göre beslenmede fıstık ve fıstık ezmesi AB grubuna faydalı besinlerden. Ben de beslenme düzenime bu iki besini ekledim. Umarım sizlere de ilham verir.


















Kahvaltı: Haşlanmış katı yumurta + çok tahıllı kızarmış ekmek + elma dilimi + fıstık ezmesi..Fıstık ezmesi, elmaya çok yakışıyo!..


















Sağlıklı Atıştırmalık: Tuzsuz fıstık (1 su bardağı) + kuru üzüm (1 su bardağı) + damla çikolata (1/4 su bardağı). Tüm malzemeyi bir kapta karıştırın ve kavanoza koyun. Dışarı çıkarken 1 çay bardağı kadarını kilitli buzdolabı poşetine koyuyorum ve ara öğün olarak tüketiyorum.

Yaz ve kış sezonun gözde aksesuarı ince fular, defilelerde bakın nasıl kullanılmış:


Saint Laurent ilkbahar/yaz 2015 defilesinde yandan düğüm atılmış.
 Chloé sonbahar 2015 defilesinde ortadan bağlanmış.

5 Mart 2015 Perşembe

Ten rengi göz kalemine sahip olmak için 3 neden



(1) Daha büyük gözlere sahip olmak için: Alt kirpiklerin iç kısmına sürün.
(2) Aydınlık bakışlar için: Kaşların altına ince bir çizgi çekin.
(3) Daha dolgun dudaklar için: Dudak çerçevinizin dışına uygulayın. 

Küçük hileler..

Öneri:Nars'ın Rue Bonaparte adlı göz kalemi