Rus (Amerikan) Salatasına benziyor. Arada bir kaç farklılık var. Salatalık turşusu yerine salatalığın kendisi kullanılıyor. Yerken insana ferahlık veriyor. (Turşu uzak durulması gereken besinlerden Kan Grubuna göre Beslenmede) İçinde soğan var. Tuzla ovalayıp, yıkadığımız için kokusu ve acısı kalmıyor. İlk yaptığımda soğan kullanmamıştım. Sonra soğan ile yaptığımda lezzetinin nasıl arttığına şahit oldum. Tereddüt etmeyin.
Bunlara ek olarak, bir kaç küçük değişiklik yaptım. Sosu için sadece elma sirkesi kullanılırken, hardal ve limon suyu da ekledim. Yumurta sarısını içine doğramak yerine Kore Mutfağı'nda gördüğüm şekilde salatanın üzerinde kullandım. Yemeğin yanında garnitür olarak kullandım ve ertesi gün kalanıyla da ton balıklı sandviç yaptım. (AB Kan Grubuna faydalı balıklar: Ton Balığı, Sardalya ve Somon)
- 500 gr. patates
-1 orta boy havuç
-1 orta boy salatalık
-1 küçük boy soğan
-1 yumurta
Sosu için:
-1 yemek kaşığı elma sirkesi
-1 tatlı kaşığı hardal-isteğe bağlı
- 1 yemek kaşığı limon suyu-isteğe bağlı
-5 yemek kaşığı dolusu mayonez
- tuz, karabiber
1. Patatesleri soymadan kabuklarıyla, havuç ve yumurtayla küçük bir tencerede iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.
2. Salatalığı çok ince halka halka doğrayın ve üzerine bir tutam tuz serperek elinizle ovun. Suyunu salması için bir dakika kadar kenarda bekletin ve kağıt havlu üzerine alarak elinizle fazla suyunu sıkın. Küçük bir kaba koyun.