KARNIYARIK NASIL YAPILIR?

>> 29 Ağustos 2007 Çarşamba

Patlıcanlar bizim evin demirbaşıdır. Annem her çarşı/pazar gezmesinde patlıcan almadan eve dönmez. Her hafta en azından bir gün bizim evde patlıcan yemeği pişer. Bugün akşam yemeğinde karnıyarık vardı.
Adım adım nasıl yapıldığını görüntüledim. Üç aşamadan oluşuyor. Kızartma - İçini Hazırlama - Pişirme
Annemin yapımıyla karnıyarık karşınızda!!!

Karnıyarık yapmak için küçük patlıcanlar seçilir. Eğer büyük patlıcanınız varsa ikiye bölüp kullanın. Annem 8 tane küçük patlıcan kullandı.
Patlıcanları "alacalı" şekilde soyun.(Resimdeki gibi.) Bir kaba konur ve üstüne 1 yemek kaşığı tuz eklenir. Tuzla birlikte patlıcanlar karıştırılır.(Elle)


Bazıları patlıcanların acı suyu çıksın diye 30' tuzlu suda bekletirmiş! Annem bekletmeden yapıyor ve tadı süper oluyor. Siz bekletebilirsiniz.


Patlıcanlar bol sıvıyağda kızartılır ve genişçe bir tepsiye alınır.







Patlıcanlar kaşık yardımıyla ortadan yanlara doğru ayrılır. (bak resim) Kızartılan patlıcanlar yumuşacık oluyor zorlamanıza gerek yok.



Sıra geldi iç malzemeyi hazırlamaya:

- 1 baş soğan(yemeklik/küçük küp halinde doğranmış)
- 2 büyük domates (iri küp halinde doğranmış)
- Yarım demet maydonoz
- 200 gr(az veya daha çok koyabilirsiniz)kıyma
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz, karabiber

Yağda önce yemeklik doğranmış soğan kavrulur. Soğanlar pembeleşince kıyma eklenir. Daha sonra sırasıyla domates - salça- maydonoz - tuz - karabiber eklenir. 10 dakika orta ateşte ara sıra karıştırılarak pişirilir.





İç malzeme patlıcanların içine 1 kaşık yardımıyla paylaştırılır.






İsterseniz üstüne biberde koyabilirsiniz. Annem yarısına koydu; çünkü biberlerin acı çıkma olasılığı var. (Ben acı yiyemiyorum) En son aşama PİŞİRME. İçine 1 su bardağı kaynamış su ekleyip kısık ateşte üstü kapalı şekilde 20 dakika pişirilir. 20 dakikayı su kaynamaya başladıktan itibaren tutun.





Son şekliyle karnıyarıklarımız karşınızda.

KIZART - İÇİNİ HAZIRLA - PİŞİR
Hepsi bu kadar!!!



Tepkiler:

67 yorum:

Adsız,  26 Temmuz 2008 10:30  

güzel görünüyo bende yapıcam şimdi umarım güzel olur tarif için saol byyyyyyy

KADRİYE 26 Temmuz 2008 20:06  

Afiyet olsun.. Çok güzel olur, eminim:))

kewser,  13 Ağustos 2008 17:03  

gerçekten çok güzel görünüyor şuan yapıyorum ellerinize saglık :)

kadriye 13 Ağustos 2008 17:33  

Teşekkürler. Bu güzel yorum tez anneme ulaştırılacaktır:))

cadı kızz,  27 Kasım 2008 14:00  

ben yeni evliyim tarifi süper yapmışsın hemen yapıcam bende eminim ordaki gibi süperr olucak

kadriye 27 Kasım 2008 20:50  

Eminim güzel olur.Afiyetle yiyin--------Tarifi ilerde bana da lazım olur diye resimli yapmıştım. Sizlerinde yararlanması beni daha da mutlu etti.

Adsız,  16 Şubat 2009 16:53  

ben daha güzelini yaparım
ya
çatlayında patlayın,

kadriye 16 Şubat 2009 17:56  

çatladık patladık!....

Adsız,  5 Mayıs 2009 19:05  

kardeşim agzına, emegine saglık... kimse boyle açık açık anlatmıyor yaaa,bazen sinir oluyorum. sen guzelce anlatmışsın cok tesekkurler

Adsız,  25 Mayıs 2009 13:37  

çok güzel olmuş annenin eline sağlık valla.akşama babamlar yemeğe gelecekler bende şimdi yapmaya başladım annnenin tariflerini yayınla her zaman tşk byy

Adsız,  18 Haziran 2009 10:10  

bende öyle yapıyorum,ama güzel anlatımın için tşkrler ellerinize sağlık...

Adsız,  21 Temmuz 2009 23:44  

BENDE HEMEN YAPMAK İSTİYORUM İNŞ GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ GÜZEL OLUR ELİNİZE SAĞLIK

kadriye,  22 Temmuz 2009 00:08  

Yorumlarınız için teşekküler. İNŞ hayal kırıklığına uğramazsınız.

HÜLYA,  31 Ağustos 2009 12:32  

GERÇEKTEN GÜZEL GÖZÜKÜYO.BENDE DENİCEM.MİSAFİRLERİM GELECEK BAKALM BEĞENECEKLERMİ.TŞK.

Adsız,  16 Eylül 2009 16:33  

ben tam bir karnıyarık manyayım ölüyorum bu yemeğe çok seviyorum
karnıyarık seni

Adsız,  16 Eylül 2009 16:36  

ya ben tam bi karnıyarık manyayım hem çok güzel yaparım hemde YERRİM ay canım karnıyarık iiiki ALLAH karnıyarığı yarattırmış kullarına

Adsız,  1 Ekim 2009 16:28  

ilk defa yapıcam tarif çok kolay sade bir dille anlatılmış çok teşekkürler =)

Kadriye,  1 Ekim 2009 17:15  

Afiyet Olsun:)

Adsız,  26 Ekim 2009 14:05  

karnıyarık isteyip duruyordu eşim.ben ne anlarım karnıyarıktan diyordum.ama öyle güzel anlatmışsınki inan bende anlarmışım.yapıcam şimdi.inş hayal kırıklığına uğramam.annenin ellerine sağlık.

Adsız,  15 Aralık 2009 12:13  

anlayacağımız şekilde yzdığın için teşekkür. bugün bende ypcam

Adsız,  21 Aralık 2009 23:03  

benim annanem hepinizden daha güzel yapıyor çatlayında patlayın hele birde ulukkatmeri çok ama çok süper oluyor

uMuT 20 Ocak 2010 18:10  

sarımsak nerde!

Adsız,  1 Şubat 2010 22:27  

Tarif icin tesekkürler, sayenizde ilk defa kendim karniyarik yapip yedim ve begendim yaptigimi. Annenize ve güzel tarifinize tekrar tesekkürler.

Adsız,  8 Şubat 2010 19:03  

iyi güzrlde sarimsagi nerede ve tenceredemi yoksa firindami pisiriyoruz ?????ß tsk

kadriye 9 Şubat 2010 14:04  

Bu tarifte sarımsak yok. Annemden böyle gördüm. Sarımsaklı tarifleri başka sitelerden bulabilirsiniz.

vintage peony 6 Nisan 2010 12:11  

o tabaktan bizde de vardı, bir an annem yaptı sandım :)

Adsız,  8 Mayıs 2010 21:16  

bende deneyecem inş. güzel olur ilk defa yapıom misafirlerım beğenir inş...ALLAH;ım utandırmasın

Adsız,  22 Mayıs 2010 10:41  

çook teşekürler tarif için benim ilk karnıyarığım hüsran olmuştı inşah bu güzel olur tabiki eşim tadınca bilcez ama ben fırında pişiriyorum annem öle yapardı diye:D

selen 25 Mayıs 2010 18:59  

teşekkürler emeğinize,ellerinize sağlık....
şuan yaptım fırında :) birazdaha pişmeyi bekliyor tadına bakmak için sabırsızlanıyoruz eşim ve ben tekrar teşekkürler annenize ve size selamlar..

Adsız,  15 Haziran 2010 19:21  

bahtsız gorüntü çok güzel elinize saglık

Adsız,  17 Haziran 2010 08:04  

ellerinize saglık güzel görünüyor benim en güzel yaptıgım yemek diye bilirim

Adsız,  23 Haziran 2010 14:17  

bende denedim ikl defa yapmış olmama ragmen çok begenildi bu trifi veenlere çok tşk ederim ben yemek yapmayı yeni öğreniyorum o yüzden yeni tariflerinizi bekliyorum fotograflı olması ve anlaşılır kolay tarifi çok iyi tşk ederim emegi geçenlere

Adsız,  26 Haziran 2010 00:11  

şu an kocam karşımda ne yaptığımı merak ediyo.bense yarın o işten dönünce ona yapmış olacaıım karnıyarık tarifine bakıyorum.gerçi bugün denedim kafadan ama olmadı.eksik yapmışım.sayende umarım yarın güzel olur.yanında pilav dalata ve cacık da yapıcam..buarada kocacıım soylenıp duruyo napıyosun dıye..yarınkı surprızden haberı yok..ewlendıımızden berı dogru durust yemek yapamıyorum cunku bılmıyorum..ama bu yemrgı ogrendım.artık hergun yaparım...kahvaltı ve makarnadan kurtuluyozz...heyooo....

kadriye 27 Haziran 2010 15:00  

Ohh menü güzelmiş. Sonucu merak ediyorum;)Bol şanslar...

Adsız,  1 Temmuz 2010 16:46  

şimdi yaptım çok güzel oldu teşekkürler :)

kadriye 2 Temmuz 2010 11:58  

Çok sevindim. Afiyet olsun;)

fatoşş,  11 Ağustos 2010 12:46  

Karnıyarık tarifini denedim.Tek kelimeyle nefis oldu.Paylaştığınız için teşekkürler.

derin,  16 Ağustos 2010 20:05  

bu tarif şuanda hayatımı kurtardı sağolun

Adsız,  20 Ağustos 2010 11:19  

slm bende yapıcagım birazdan ama merak etmiyorum nasıl olacak diye çünkü her yemegi yapabiliyorum canım eşime yapıorum bu tarifi verene çok tşkrler ellerine saglık

Adsız,  23 Ağustos 2010 22:28  

slm ben her zaman yaptığım için merak etmiyorum

Adsız,  28 Ağustos 2010 16:32  

tarif ve fotograflar cok güzel. ben bekar, gurbette olan bır erkegım. artık makarnadan sıkıldım.karnıyarık yemegını yapmayı dusundum ama yagda kızarttıktan sonra ıcıne kıymaları koymak ıcın patlıcanın ıcını almak gerekır mı yoksa ıcı kendılıgınden erıyor mu. tesekkur ederım.

kadriye 28 Ağustos 2010 18:30  

Patlıcanın içini çıkarmıyoruz.
Kızartma işlemi sırasında patlıcanın içi de pişiyor ve yumuşacık oluyor.Geriye kalan ortadan patlıcanlara kesik atıp (karnını yarıyoruz;)-bıçak kullanabilirsin- yanlara doğru bir kaşık yardımıyla yaymak.

Yorumlar için teşekkürler ve takıldığın başka bir şey olursa yine sorarsın. Şimdiden kolay gelsin.

oguz 26 Eylül 2010 21:22  

turizimde aşcılık okuyorum bunu ezberlemeye calısıyorum saolun =)

ramazan,  30 Eylül 2010 17:33  

21 yasında, bekar ve gurbette olan bir erkegim. bu yemekleri cok özledım, yapmak ıstıyorum ama patlıcanları kızarttıktan sonra ıcını almak gerekıyor mu bır turlu cozemedım. yardım edersenız sevınırım...

kadriye 1 Ekim 2010 11:37  

Kızarttıktan sonra patlıcanın içini çıkarmıyoruz, Ramazan. Yaptığımız tek şey kızarmış patlıcanları ortalarından açarak kıymayı içine doldurmak.. Hepsi bu.

Adsız,  12 Ekim 2010 23:12  

ilk defa bu tarifle yaptım. çok güzel oldu arkadaşım da çok beğendi. çok teşekkür ediyorum. :)
harikasınız!

kadriye 13 Ekim 2010 11:46  

Beni mahçup ettiniz;)Afiyet olsun..

havin,  27 Aralık 2010 11:53  

hiç yapmadım ilkkez yapacam.çok güzel tarif etmişsiniz.cesaret aldım umarım eşim beğenir.

Adsız,  17 Ocak 2011 17:28  

çok güzel

zeira,  16 Şubat 2011 14:42  

21 yasindayim ve evliyim esim patlicanla olan yemekleri hic sevmez ama senin bu coook lezzetli görünen karniyarigi canim cok cekti ve simdi birazdan kalkip yapicam insallah beceririm

Adsız,  16 Mart 2011 14:15  

tv deki meşhur olup gezen aşçılardan daha iyi tarif etmişsiniz. hiç anlamayana kolaylık. Tşk.ler...

zeynep 15 Mayıs 2011 12:55  

ya bende pişiricemde kaç derecede pişirilir....teşekür ederımmmm

kadriye 15 Mayıs 2011 13:08  

180 derece önceden ısıtlımış fırında 15 dakika pişirebilirsiniz.

aysu_8787 12 Haziran 2011 17:40  

ben de simdi yaptıımm ımmmhhhh cok güseell olmuussss :) tarif için tesekküürrr

Adsız,  13 Haziran 2011 19:36  

bende simdi yaptim daha tadina bakmadim zehirlenmezsem bi daha yazarim )))))

Adsız,  14 Haziran 2011 12:13  

vallahi görsellerle daha bir zenginlesmis sunumunuzzz emeginize saglıkkk :)

Adsız,  17 Haziran 2011 15:36  

tskler smdi bende yapacağım:D

Adsız,  21 Haziran 2011 17:17  

ben ezberden yaptım smdi pc bşına gectim de dogru yaptım mı diyi bktmda dogru ypmısn tek yanlişm kıymayı kavurken en son koymam ama olsn bnm yemrgm de gzel oldu

Adsız,  22 Haziran 2011 13:05  

cok sevdiğim bi yemek sayenizde bende yapcam teşkkrler

Adsız,  22 Haziran 2011 21:21  

yuregine saglik....bendee bir karniarik..delisiyim..yahhh c ok seviyorum...aslind ayemek yapmak cok kolayy anlatandaa boyle gzl anlattikdan snra tsk ler... bende ilk defa kendim yapcagim annem ben sofrayi kurana kadar....isleri bitiriyorr...:) senin sayende bende sasirtqcagim onlari cunku ...ilerde evlendikten snra zorluk cekmek istemiyorum...hem elim alisir belki annem gibi yapamam ama...denicem..seninde annenin ellerine saglik..

Adsız,  16 Temmuz 2011 18:43  

bende evliyim 23 yaşndayım eşim istemişti benden bende daha önce hiç yapmadığm için bilmiyorm demiştim çok anlaşılır yazmışnz en yakın zamanda eşime süpriz yapmam lazım çok güzel görünüyor :)))

kadriye 18 Temmuz 2011 13:40  

Yorumlarınız için teşekkürler. Umarım sonuçtanda memnun kalırsınız.

Adsız,  22 Temmuz 2011 09:49  

gerçekten güzel oluyo :=)

EBEN,  24 Ağustos 2011 13:17  

çok iyyi yardımı dokundu

Adsız,  10 Ekim 2011 19:29  

gerçekten çok güzel anlatmışsınız emeğinize sağlık annenizin de eline sağlık:)) bi erkek öğrenci evinde karnıyarık yapcam inş annenizin ve sizin sayenizde.uzun zamandır niyetim vardı ama gözüm korkyodu açıkcası:( tarifinizi görünce hemen malzemeleri almaya gittim :):) tekrar tekrar teşekkürler:)

asude_0026,  16 Nisan 2013 12:31  

ya domates katmasak olurmu acaba

Yemekler Pişti 9 Temmuz 2013 00:09  

Ellerine sağlık nefis görünüyor :)

Yorum Gönder

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP