Patlıcanlar bizim evin demirbaşıdır. Annem her çarşı/pazar gezmesinde patlıcan almadan eve dönmez. Her hafta en azından bir gün bizim evde patlıcan yemeği pişer. Bugün akşam yemeğinde karnıyarık vardı.
Adım adım nasıl yapıldığını görüntüledim. Üç aşamadan oluşuyor. Kızartma - İçini Hazırlama - Pişirme
Annemin yapımıyla karnıyarık karşınızda!!!
Karnıyarık yapmak için küçük patlıcanlar seçilir. Eğer büyük patlıcanınız varsa ikiye bölüp kullanın. Annem 8 tane küçük patlıcan kullandı.
Patlıcanları "alacalı" şekilde soyun.(Resimdeki gibi.) Bir kaba konur ve üstüne 1 yemek kaşığı tuz eklenir. Tuzla birlikte patlıcanlar karıştırılır.(Elle)
Bazıları patlıcanların acı suyu çıksın diye 30' tuzlu suda bekletirmiş! Annem bekletmeden yapıyor ve tadı süper oluyor. Siz bekletebilirsiniz.
Patlıcanlar bol sıvıyağda kızartılır ve genişçe bir tepsiye alınır.
Patlıcanlar kaşık yardımıyla ortadan yanlara doğru ayrılır. (bak resim) Kızartılan patlıcanlar yumuşacık oluyor zorlamanıza gerek yok.
Sıra geldi iç malzemeyi hazırlamaya:
- 1 baş soğan(yemeklik/küçük küp halinde doğranmış)
- 2 büyük domates (iri küp halinde doğranmış)
- Yarım demet maydonoz
- 200 gr(az veya daha çok koyabilirsiniz)kıyma
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz, karabiber
Yağda önce yemeklik doğranmış soğan kavrulur. Soğanlar pembeleşince kıyma eklenir. Daha sonra sırasıyla domates - salça- maydonoz - tuz - karabiber eklenir. 10 dakika orta ateşte ara sıra karıştırılarak pişirilir.
İç malzeme patlıcanların içine 1 kaşık yardımıyla paylaştırılır.
Son şekliyle karnıyarıklarımız karşınızda.
KIZART - İÇİNİ HAZIRLA - PİŞİR
Hepsi bu kadar!!!
Karnıyarık yapmak için küçük patlıcanlar seçilir. Eğer büyük patlıcanınız varsa ikiye bölüp kullanın. Annem 8 tane küçük patlıcan kullandı.
Patlıcanları "alacalı" şekilde soyun.(Resimdeki gibi.) Bir kaba konur ve üstüne 1 yemek kaşığı tuz eklenir. Tuzla birlikte patlıcanlar karıştırılır.(Elle)
Bazıları patlıcanların acı suyu çıksın diye 30' tuzlu suda bekletirmiş! Annem bekletmeden yapıyor ve tadı süper oluyor. Siz bekletebilirsiniz.
Patlıcanlar bol sıvıyağda kızartılır ve genişçe bir tepsiye alınır.
Patlıcanlar kaşık yardımıyla ortadan yanlara doğru ayrılır. (bak resim) Kızartılan patlıcanlar yumuşacık oluyor zorlamanıza gerek yok.
Sıra geldi iç malzemeyi hazırlamaya:
- 1 baş soğan(yemeklik/küçük küp halinde doğranmış)
- 2 büyük domates (iri küp halinde doğranmış)
- Yarım demet maydonoz
- 200 gr(az veya daha çok koyabilirsiniz)kıyma
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz, karabiber
Yağda önce yemeklik doğranmış soğan kavrulur. Soğanlar pembeleşince kıyma eklenir. Daha sonra sırasıyla domates - salça- maydonoz - tuz - karabiber eklenir. 10 dakika orta ateşte ara sıra karıştırılarak pişirilir.
İç malzeme patlıcanların içine 1 kaşık yardımıyla paylaştırılır.
İsterseniz üstüne biberde koyabilirsiniz. Annem yarısına koydu; çünkü biberlerin acı çıkma olasılığı var. (Ben acı yiyemiyorum) En son aşama PİŞİRME. İçine 1 su bardağı kaynamış su ekleyip kısık ateşte üstü kapalı şekilde 20 dakika pişirilir. 20 dakikayı su kaynamaya başladıktan itibaren tutun.
Son şekliyle karnıyarıklarımız karşınızda.
KIZART - İÇİNİ HAZIRLA - PİŞİR
Hepsi bu kadar!!!
66 yorum:
güzel görünüyo bende yapıcam şimdi umarım güzel olur tarif için saol byyyyyyy
Afiyet olsun.. Çok güzel olur, eminim:))
gerçekten çok güzel görünüyor şuan yapıyorum ellerinize saglık :)
Teşekkürler. Bu güzel yorum tez anneme ulaştırılacaktır:))
ben yeni evliyim tarifi süper yapmışsın hemen yapıcam bende eminim ordaki gibi süperr olucak
Eminim güzel olur.Afiyetle yiyin--------Tarifi ilerde bana da lazım olur diye resimli yapmıştım. Sizlerinde yararlanması beni daha da mutlu etti.
ben daha güzelini yaparım
ya
çatlayında patlayın,
çatladık patladık!....
kardeşim agzına, emegine saglık... kimse boyle açık açık anlatmıyor yaaa,bazen sinir oluyorum. sen guzelce anlatmışsın cok tesekkurler
çok güzel olmuş annenin eline sağlık valla.akşama babamlar yemeğe gelecekler bende şimdi yapmaya başladım annnenin tariflerini yayınla her zaman tşk byy
bende öyle yapıyorum,ama güzel anlatımın için tşkrler ellerinize sağlık...
BENDE HEMEN YAPMAK İSTİYORUM İNŞ GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ GÜZEL OLUR ELİNİZE SAĞLIK
Yorumlarınız için teşekküler. İNŞ hayal kırıklığına uğramazsınız.
GERÇEKTEN GÜZEL GÖZÜKÜYO.BENDE DENİCEM.MİSAFİRLERİM GELECEK BAKALM BEĞENECEKLERMİ.TŞK.
ben tam bir karnıyarık manyayım ölüyorum bu yemeğe çok seviyorum
karnıyarık seni
ya ben tam bi karnıyarık manyayım hem çok güzel yaparım hemde YERRİM ay canım karnıyarık iiiki ALLAH karnıyarığı yarattırmış kullarına
ilk defa yapıcam tarif çok kolay sade bir dille anlatılmış çok teşekkürler =)
Afiyet Olsun:)
karnıyarık isteyip duruyordu eşim.ben ne anlarım karnıyarıktan diyordum.ama öyle güzel anlatmışsınki inan bende anlarmışım.yapıcam şimdi.inş hayal kırıklığına uğramam.annenin ellerine sağlık.
anlayacağımız şekilde yzdığın için teşekkür. bugün bende ypcam
benim annanem hepinizden daha güzel yapıyor çatlayında patlayın hele birde ulukkatmeri çok ama çok süper oluyor
sarımsak nerde!
Tarif icin tesekkürler, sayenizde ilk defa kendim karniyarik yapip yedim ve begendim yaptigimi. Annenize ve güzel tarifinize tekrar tesekkürler.
iyi güzrlde sarimsagi nerede ve tenceredemi yoksa firindami pisiriyoruz ?????ß tsk
Bu tarifte sarımsak yok. Annemden böyle gördüm. Sarımsaklı tarifleri başka sitelerden bulabilirsiniz.
o tabaktan bizde de vardı, bir an annem yaptı sandım :)
bende deneyecem inş. güzel olur ilk defa yapıom misafirlerım beğenir inş...ALLAH;ım utandırmasın
çook teşekürler tarif için benim ilk karnıyarığım hüsran olmuştı inşah bu güzel olur tabiki eşim tadınca bilcez ama ben fırında pişiriyorum annem öle yapardı diye:D
teşekkürler emeğinize,ellerinize sağlık....
şuan yaptım fırında :) birazdaha pişmeyi bekliyor tadına bakmak için sabırsızlanıyoruz eşim ve ben tekrar teşekkürler annenize ve size selamlar..
bahtsız gorüntü çok güzel elinize saglık
ellerinize saglık güzel görünüyor benim en güzel yaptıgım yemek diye bilirim
bende denedim ikl defa yapmış olmama ragmen çok begenildi bu trifi veenlere çok tşk ederim ben yemek yapmayı yeni öğreniyorum o yüzden yeni tariflerinizi bekliyorum fotograflı olması ve anlaşılır kolay tarifi çok iyi tşk ederim emegi geçenlere
şu an kocam karşımda ne yaptığımı merak ediyo.bense yarın o işten dönünce ona yapmış olacaıım karnıyarık tarifine bakıyorum.gerçi bugün denedim kafadan ama olmadı.eksik yapmışım.sayende umarım yarın güzel olur.yanında pilav dalata ve cacık da yapıcam..buarada kocacıım soylenıp duruyo napıyosun dıye..yarınkı surprızden haberı yok..ewlendıımızden berı dogru durust yemek yapamıyorum cunku bılmıyorum..ama bu yemrgı ogrendım.artık hergun yaparım...kahvaltı ve makarnadan kurtuluyozz...heyooo....
Ohh menü güzelmiş. Sonucu merak ediyorum;)Bol şanslar...
şimdi yaptım çok güzel oldu teşekkürler :)
Çok sevindim. Afiyet olsun;)
Karnıyarık tarifini denedim.Tek kelimeyle nefis oldu.Paylaştığınız için teşekkürler.
bu tarif şuanda hayatımı kurtardı sağolun
slm bende yapıcagım birazdan ama merak etmiyorum nasıl olacak diye çünkü her yemegi yapabiliyorum canım eşime yapıorum bu tarifi verene çok tşkrler ellerine saglık
slm ben her zaman yaptığım için merak etmiyorum
tarif ve fotograflar cok güzel. ben bekar, gurbette olan bır erkegım. artık makarnadan sıkıldım.karnıyarık yemegını yapmayı dusundum ama yagda kızarttıktan sonra ıcıne kıymaları koymak ıcın patlıcanın ıcını almak gerekır mı yoksa ıcı kendılıgınden erıyor mu. tesekkur ederım.
Patlıcanın içini çıkarmıyoruz.
Kızartma işlemi sırasında patlıcanın içi de pişiyor ve yumuşacık oluyor.Geriye kalan ortadan patlıcanlara kesik atıp (karnını yarıyoruz;)-bıçak kullanabilirsin- yanlara doğru bir kaşık yardımıyla yaymak.
Yorumlar için teşekkürler ve takıldığın başka bir şey olursa yine sorarsın. Şimdiden kolay gelsin.
turizimde aşcılık okuyorum bunu ezberlemeye calısıyorum saolun =)
21 yasında, bekar ve gurbette olan bir erkegim. bu yemekleri cok özledım, yapmak ıstıyorum ama patlıcanları kızarttıktan sonra ıcını almak gerekıyor mu bır turlu cozemedım. yardım edersenız sevınırım...
Kızarttıktan sonra patlıcanın içini çıkarmıyoruz, Ramazan. Yaptığımız tek şey kızarmış patlıcanları ortalarından açarak kıymayı içine doldurmak.. Hepsi bu.
ilk defa bu tarifle yaptım. çok güzel oldu arkadaşım da çok beğendi. çok teşekkür ediyorum. :)
harikasınız!
Beni mahçup ettiniz;)Afiyet olsun..
hiç yapmadım ilkkez yapacam.çok güzel tarif etmişsiniz.cesaret aldım umarım eşim beğenir.
21 yasindayim ve evliyim esim patlicanla olan yemekleri hic sevmez ama senin bu coook lezzetli görünen karniyarigi canim cok cekti ve simdi birazdan kalkip yapicam insallah beceririm
tv deki meşhur olup gezen aşçılardan daha iyi tarif etmişsiniz. hiç anlamayana kolaylık. Tşk.ler...
ya bende pişiricemde kaç derecede pişirilir....teşekür ederımmmm
180 derece önceden ısıtlımış fırında 15 dakika pişirebilirsiniz.
ben de simdi yaptıımm ımmmhhhh cok güseell olmuussss :) tarif için tesekküürrr
bende simdi yaptim daha tadina bakmadim zehirlenmezsem bi daha yazarim )))))
vallahi görsellerle daha bir zenginlesmis sunumunuzzz emeginize saglıkkk :)
tskler smdi bende yapacağım:D
ben ezberden yaptım smdi pc bşına gectim de dogru yaptım mı diyi bktmda dogru ypmısn tek yanlişm kıymayı kavurken en son koymam ama olsn bnm yemrgm de gzel oldu
cok sevdiğim bi yemek sayenizde bende yapcam teşkkrler
yuregine saglik....bendee bir karniarik..delisiyim..yahhh c ok seviyorum...aslind ayemek yapmak cok kolayy anlatandaa boyle gzl anlattikdan snra tsk ler... bende ilk defa kendim yapcagim annem ben sofrayi kurana kadar....isleri bitiriyorr...:) senin sayende bende sasirtqcagim onlari cunku ...ilerde evlendikten snra zorluk cekmek istemiyorum...hem elim alisir belki annem gibi yapamam ama...denicem..seninde annenin ellerine saglik..
bende evliyim 23 yaşndayım eşim istemişti benden bende daha önce hiç yapmadığm için bilmiyorm demiştim çok anlaşılır yazmışnz en yakın zamanda eşime süpriz yapmam lazım çok güzel görünüyor :)))
Yorumlarınız için teşekkürler. Umarım sonuçtanda memnun kalırsınız.
gerçekten güzel oluyo :=)
çok iyyi yardımı dokundu
gerçekten çok güzel anlatmışsınız emeğinize sağlık annenizin de eline sağlık:)) bi erkek öğrenci evinde karnıyarık yapcam inş annenizin ve sizin sayenizde.uzun zamandır niyetim vardı ama gözüm korkyodu açıkcası:( tarifinizi görünce hemen malzemeleri almaya gittim :):) tekrar tekrar teşekkürler:)
ya domates katmasak olurmu acaba
Ellerine sağlık nefis görünüyor :)
Yorum Gönder