Bu Blogda Ara

21 Eylül 2007 Cuma

EN KOLAY YAPILAN YEMEK

Fırında Tavuk Kanadı yapılması en kolay yemektir.


Gerekli malzemelerimiz:

Kasabınızdan istediğiniz miktarda tavuk kanadı alıyorsunuz ve onlardan kanatları parçalamasını istiyorsunuz.

Benim kasabım masabım yok tavuğum pakette olsun diyorsanız kanatlarınızı kendiniz ikiye ayırın.

Kasaptan alanlar tavuk kanatlarını güzelce yıkamayı unutmasın!!

Bir kapta 1 tatlı kaşığı tuz ile 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberi karıştırın ve kanatlarınıza önlü arkalı elinizle sürün. (1 kg tavuk kanadı içindir.) Eşit oranda tuz ve toz kırmızı biber kullanacağız.

Fırın tepsisini yağlamadan/yağlı kağıt sermeden kanatları dizin; çünkü kanatlar pişerken kendi yağını salıyor. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 50 dakika pişirilir. 50 dakika sonunda tavuk kanatlarınız kıtır kıtır olucak.

Hiç yorum yok: