Tepsi böreği yapımı kolay, lezzetli ve yumuşak bir börek. Evdekiler tarafındanda çok beğenildi.
malzemeler:
- 1 kg/ 5 adet YUFKA
- 2 adet YUMURTA
- 1 su bardağı soğuk SÜT
- 1 su bardağından 1 parmak az SIVIYAĞ
hazırlanışı:
- Önce böreğin içini hazırlayalım. Ben patatesli iç hazırladım. [Ne olursa olsun patatesli olsun]Önce patatesleri (4-5 adet) haşladım ve biraz soğuduktan sonra rendeledim. Yarım demet maydonozu ince ince doğradım. Patatesleri, maydonozu, tuz , karabiber ve pul biberi(isteğe göre) bir kapta karıştırdım. Siz isterseniz peynirli, ıspanaklı, kıymalı, salam-sosisli iç hazırlayabilirsiniz.
- Daha sonra ayrı bir kapta sütü, sıvıyağı ve yumurtaları iyice çırptım. Bu böreğin sosu olacak.
- Fırın tepsisini bir fırça yardımıyla yağladım. 1 adet yufkayı tepsinin tabanına ortalayarak serdim. Yanlardan taşacak; sakın tepsinin içine sıkıştırmaya kalkmayın. En sonunda bohça gibi ilk yufka hepsini saracak.
- Kalan yufkaları 2 eşit parçaya ayırdım.
- Sosu bir fırça yardımıyla serdiğim ilk kat yufkanın üzerine bol bol sürdüm.
- Daha sonra üzerine ikiye böldüğüm yufkaları tepsinin içine yerleştirdim ve soslama işine devam ettim.
- Böreğin ortasına geldiğimde hazırladığım patatesli börek içinin hepsini güzelce yufkanın üstüne yaydım.
- Yufkaların her katına sosu fırça yardımıyla sürerek yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarladım.
- Yufkalar bittiğinde ilk serdiğim yufkayı yanlarından katladım(bohça gibi).Üzerine sosu sürdüm.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirdim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder