İçinde protein var, sebze var, karbonhidrat var... Başlı başına bir öğün. Ben 1 tek bu çorbayı içtim ve başka birşey yiyemedim.
malzemeler:
- 1 adet Tavuk Göğsü
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- Tuz
- Yeterince su
- Süslemek için Maydanoz
- Limon (Üstüne bol limon)
1. 1 adet Tavuk göğsü bütün olarak bol suyun içinde yaklaşık 30 dakika haşlanır.
2. Haşladığımız tavuk tencerenin içinden alınır ve soğumaya bırakılır.
3. 1 adet havuç ve 1 adet patates rendenin kalın kısmında rendelenir. Tavuk suyunun içine atılır.
4. Soğuyan tavuk göğsü elle tiftilir ve tenceyere konur.
5. Tuz eklenir.
6. Eğer tavuk suyunuz azalmışsa biraz su ekleyin ve çorbayı kaynamaya bırakın.
7. Kaynadıktan 20-25 dakika sonra 1 yemek kaşığı tepeleme (dolu dolu) unu biraz suyla ezin ve kaynayan çorbadan 1 kepçe alın ve unlu karışıma ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra unlu karışımı çorbaya ekleyin.
8. 5 dakika sonra çorbayı ocaktan alın.
9. Servis ederken isterseniz maydonozla süsleyebilirsiniz. Bol limon sıkıp için.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder