Bu Blogda Ara

1 Kasım 2007 Perşembe

SEBZE ÇORBASI

Kışın bolca tükettiğimiz bu çorba tam bir vitamin deposu; içinde ne ararsan var. En önemlisi de sadece 1 yemek kaşığı yağ var, sağlıklı beslenmek isteyenler mutlaka yapmalı.
Eskiden kerevizin kokusuna bile dayanamayan ben, şimdi kerevize doyamıyorum.
Bu çorbayı kereviz sevmeyenlerde denemeli; çünkü kerevizler rendelendiği için öyle çok baskın bir tadı yok. Ekşili ekşili çok güzel gidiyor. Yapımı da çok kolay .

Malzemeler:

-1 büyük kereviz
-1 orta boy patates
-1 büyük havuç
-1 tane pırasa
-2 veya 3 yaprak ıspanak (isteğe bağlı)
-biraz kereviz yaprağı(isteğe bağlı)
-1 kahve fincanı tel şehriye
-1 yemek kaşığı margarin
-tuz
- 8 bardak su veya tavuk/et suyu
-Limon (Yerken üzerine sıkılacak.)


=Yapılışı=

1. Pırasa dışındaki bütün malzemeyi rendeleyin.

2. Pırasayı da küçük küçük çintin yani tavla zarı formunda doğrayın. Ispanak ve kereviz yapraklarını irice parçalayarak çorbaya ekleyin.

3. Bütün malzemeleri tencereye koyun ve üzerine 8 bardak suyu ekleyin.

4. Su ısındıktan 5-10 dakika sonra margarin, tuzu ekleyin.

5. Orta ateşte yaklaşık 30 dakika pişirdikten sonra bir kahve fincanı tel şehriyeyi ekleyin. 10 dakika sonra ocağı kapatın. Tel şehriyeler ince olduğundan çabuk pişiyor.


* Arada çorbayı karıştırmayı unutmayın!

* Üzerine bol limon sıkın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: