Bu Blogda Ara

5 Kasım 2007 Pazartesi

SELÜLİT ÇÖZÜMÜ!!

"Selülit nedir?" sorusu sorulduğunda verilen yanıt hemen hemen aynıdır: "Portakal kabuğu" şeklinde genellikle bacaklarımızda görülen hoş olmayan görüntü.


Her 10 kadından 9'unda yani kadınların %90'ında yer alan selüliti hep bir güzellik sorunu olarak ele alırız. Dr. Howard Murad'ın kitabını okuduktan sonra bunun bir sağlık sorunu olduğunu öğrendim.






Birincisi selülitin tam olarak ne olduğunu bilmeden yaptığımız yöntemler de pek işe yaramaz: Zayıflasakta pahalı kremler kullansakta selülitlerden kurtulamayız; çünkü selülit, "yakılamayan yağlar"dır.

İkincisi selülitte önemli olan "yağlarınız "değil "hücreleriniz"dir. Zaman, sağlıksız beslenme, kalıtsal ve çevresel nedenlerle hücreleriniz bozulur ve siz hücre yapıcı besinleri tüketmezseniz hücreleriniz kendini onaramaz. Onarılamayan hücreler yakılamayan yağların yukarıya doğru hareketini önleyemez bu da size selülit olarak geri döner.


Yani sağlıklı hücreleriniz olduğu sürece selülitleriniz olmayacaktır.


Üçüncüsü hücrelerinizin onarılamaması ->beyninizin, kalbinizin, böbreklerinizin yeteri kadar suyu alamamasına -> bu da organlarınızın iyi çalışamamasına yol açar.


Bu yüzden selülit bir sağlık sorunudur ve uyarıcı olarak dikkate alınmalıdır. Vücudunuzda bir şeyler ters gidiyor demek ki.



ÇÖZÜM:


  • Selülitleriniz yiyerek yok edebilirsiniz: Önemli olan az yemek değil, doğru besinleri yeteri kadar yemek. Peki bu doğru besinler ne?

Başta hücre onarıcı olan en önemli kaynak "yumurta". Kolestrol problemi olmayanlar günde 1 tam yumurta tüketmeli.



  • Vücudu fırçalamak: Lenf ve kan akımınız hızlandıran, ölü hücreleri yok eden, yeni hücre oluşumunu destekleyen basit bir yöntem. Vücut fırçası doğal kıllardan olan olmalı-sentetik değil.


  • Vücudunuzu sabah-akşam günde "2" kez nemlendirin.

Ben bu yöntemlerin hiçbirini uygulamıyor- tek çözümün yağları yakmakta olduğunu düşünüyordum. Artık bu yöntemleri yaşam tarzı olarak benimsiyeceğim ve üşenmeden vücut bakımımı ihmal etmeyeceğim.

Bu yöntemlerin işe yaradığının kanıtı karşınızda:

Eda Taşpınar (Bayan bacak) Elle dergisinin 2006 Mayıs sayısında yer alan röportajında bacaklarını sabah-akşam günde 10 dakika fırçaladığını ve nemlendirici kullandığını söylüyor.

Hiç yorum yok: