Bu Blogda Ara

23 Nisan 2008 Çarşamba

ÇİLEK REÇELİ(M)



2005 yılında Reçelyapla yaptığım çilek reçellerim yeni bittiğinden bu yıl yine Reçelyap kullanarak çilek reçeli yaptım.

Reçelyap'ın bir avantajı da dakika vermesi.. Kaynamaya başladıktan sonra 2 ve 3 dakika sonra reçeliniz oluyor..

Reçelyap'ın İçindekiler: Şeker, jelleştirici ve sitrik asit (limon tuzu)

Malzemeler:

-1 kg. çilek
-1 kg. toz şeker
-1 poşet reçelyap
-1 yemek kaşığı su


Yapılışı:

1. Çileklerin yarısını (500 gr.) püre yapın ve diğer yarısını (500 gr.) istediğiniz büyüklükte ve şekilde doğrayın. Püre haline getirdiğiniz ve doğradığınız çilekleri tencereye koyun ve üzerine 1 yemek kaşığı su koyun.

2. 1 kg. şekerden 4 yemek kaşığı alıp bir tabağa koyun, üzerine reçelyap poşetini boşaltın ve iyice karıştırın. Bu karışımı tencereye çileklerin üzerine döküp yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın.

3. Kaynamaya başladığında 2 dakika daha kaynatın. Sonra kalan şekeri ekleyin, karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın.

4. Tencereyi ocaktan alıp arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun. Reçeli kavanozlara hava almayacak şekilde koyun ve ters çevirin. Meyvelerin eşit dağılımı için, soğuyuncaya kadar, kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin.

2 yorum:

Asortik Krep dedi ki...

Ben yapamadım nedense ...

KADRİYE dedi ki...

Acaba:
-Reçelyap kullandın mı?
-Dakika tuttun mu?
-Çileklerin yarısını püre yaptın mı?