Bu Blogda Ara

30 Haziran 2008 Pazartesi

KENNETH JAY LANE KOLYE

Hem iri kristal taşlı hem de boyunda biten KENNETH JAY LANE tasarımı kolye iyi bir yatırım nesnesi. Kışın sıklıkla karşımıza çıkacak modellerden biri... Benzerlerini bulursanız kaçırmayın..

Marc Jacobs Elbise

MARC JACOBS'un Resort 2008 koleksiyonunda yer alan taşlı elbisesi hem kankası SELMA BLAIR hem de trendsetter KATE MOSS tarafından giyildi. Sanki Kate M. elbisenin etek boyuyla yine oynamış gibi...

Soru 1: Sizce elbise en çok kime yakışmış? - Mankende dahil-
Soru 2: Ayakkabı seçimlerine dikkatinizi çekerim. Siz olsanız mankendeki gibi bilekten bağlı ayakkabı mı, Kate Moss gibi t-bantlı ayakkabı mı, Selma Blair'in giydiği gibi ayakkabı mı giyersiniz?

27 Haziran 2008 Cuma

Yoktur Birbirimizden Farkımız !!!

Moda dünyasıyla da haşır neşir olan bu üç hanım kızımız - SIENNA MILLER, KIRSTEN DUNST, NICOLE RICHIE- sanki üçüzler: uzun sarı saçlar, kafalarında FEDORA şapka, yüksek belli ve dizden sonra bollaşan jean pantolon (Flare Jeans) ve mutlaka jean içine sokulan tişört.. Ne düşünüyorsunuz? Moda kurbanları mı yoksa, yoksa ne???? Hazırlayan: Kadriye

Balenciaga (Pre) Fall 2008

BALENCIAGA'nın 2008 sonbahar (Fall) kreasyonunda yer alan siyah-beyaz renkli, yırtmaçlı elbise biraz iddialı iken, 2008 sonbahar öncesi (Pre-Fall) koleksiyonunda yer alan siyah etek ve beyaz üst ise her zaman giyilebilen asil bir kombinasyon. Son dokunuşu ise kristal taşlı kolye ile yapmak şart...

Soldaki:Etek (Önce) , Sağdaki: Elbise (Sonra)

25 Haziran 2008 Çarşamba

Zamansız Kıyafetler

Annemin gardırobundaki zamansız kıyafetleri giymeye doyamıyorum. Yeni keşfim lacivert ve beyaz renkli yarım kollu ceketi. İçinde buluzu varmış gibi, ama yok; onun yerine çıt çıtlı bir parça var.

Bordo deri el çantası ise özel günler için. Sapını çıkarıp kullanmayı tercih ediyorum. El gibi kapatma aparatıyla sanki bir tasarımcının elinden çıkmış gibi.
P.S. Vintage kıyafetlerin beğenilmesinin en önemli nedeni, başka kimsede göremeyecek olmanız.

24 Haziran 2008 Salı

martin beck

İsveçli polis MARTIN BECK'i tanıyor musunuz? Maj Sjöwall ve Per Wahlöö'nün birlikte yazdıkları polisiye kitap dizisinin kahramanı Martin Beck ile bundan 4 yıl önce İNKİLAP kitabevinden çıkan serinin ilk kitabıyla tanışmıştım. Ancak serinin geri kalanını takip edememiştim. Beğenmediğimden değil, tamamen unutkanlık. Geçenlerde sahaflardan birinde elime serinin ikinci kitabı geçince martin beck'i hatırladım. Ancak bu sefer serinin tamamını okumaya kararlıyım. Yoksa bu hızla gidersem seriyi herhalde yaşlılık zamanlarımda bitirebileceğim..
Geriye 6 kitap kaldı: Kitaplar cep kitabı boyutunda oldukları için rahatlıkla çantada taşınabiliyor.


İnkilap Kitabevinin yapmış olduğu indirimden de yararlanın.. Ayrıca Per Wahlöö'nün Kamyonet kitabını da okumanızı öneririm.
İyi Okumalar...

Güzel Elbiseler

eBay Vintage Dükkanlarında satılan elbiselerin hepsi benim olsun, onyüzbinmilyon borcum olsun.. Bir de GERARD DAREL'in elbisesi olsun, jean yeleğiyle birlikte.. aaa unutmadan DvF'nin 2009 Resort koleksiyonundan bon voyage yazılı tişört elbisesi de olsun.. Bunlar daha başlangıç..hıhhıhı..

Ama benim elbiselerim de güzel.. Sırayla hepsini giyerim..

23 Haziran 2008 Pazartesi

Kate Moss'un Takıları

Geçen hafta İstanbul'da bulunan KATE MOSS, ülkesine döner dönmez -bence İSTANBUL'dan aldığı- otantik, gösterişli takılarıyla trend yaratmaya devam ediyor.

Küpe: Gece, Kolye: Gündüz, Bilezikleri ise kolundan hiç çıkarmı-yorrrr
P.S. Gri hırkasının kalp işlemeli cebine dikkat!!! Nerden buluyor böyle parçaları..

20 Haziran 2008 Cuma

The Sartorialist'ten İki Güzel

Sokak Modasında başrolde ya gömlek-şort ya da bir kemerle gömlek-şort ikilisine dönüşmüş tulumlar(playsuit) var:
Fotolar: thesartorialist

İstediğim gibi basit, pamuklu bir gömlek bulamadım. Tek çare erkek reyonlarına bakmak kaldı..

Karen Walker'ın Gözlükleri


Tasarımcı Karen Walker'ın Gözlükleri yeni arzu nesneleri.. Sevilmeyecek gibi de değiller hani.. Marni'nin takıları, Pucci'nin desenleri varsa Karen'ın da gözlükleri var..

Mercek Altında: Chloe Sevigny

Katıldığı davette SONIA RYKIEL elbisesinin üzerine taktığı broşu, taşlı küpesi ve siyah bantlı topuklu ayakkabısıyla şık bir CHLOE SEVIGNY karşımızda:
Saçlarına düz fön çektirmiş.. ŞEFTALİ rengi allığı ve hafif PEMBE parlatıcılı rujuyla çokTAZE (FRESH) görünüyor.. Bazı makyajlar insanı yorgun gösterir, ama bu onlardan değil 8P

19 Haziran 2008 Perşembe

The Edge of Love


Başrollerini KEIRA KNIGHTLY ve SIENNA MILLER'ın paylaştığı "THE EDGE OF LOVE" filminin dünya prömiyeri yapıldı. Hem basın toplantısında hem de prömiyerde giydikleri kıyafetleri beğenmedim, ama beğenenler muhakkak vardır..

'40lı yıllarda geçen filmde kullanılan stil daha çok ilgimi çekti. Saçlar dalgalı, dudaklar ön planda, uçuşan elbise ve etekler, hırkalar.. Yağmur botları ise ilk sırada...

18 Haziran 2008 Çarşamba

Yılan Derisi Çantalar

Yılan derisi çantası olmayanlara, stil sahibi denilmiyormuş.. Baksanıza başta Kate Moss olmak üzere ne giydikleri merak edilen Nicole Richie ve Lindsay Lohan'ın yılan derisi çantaları var. Ben hakiki yılan derisi çantayı bırakın yılan desenli çantaya bile tahammül edemem..Iyyy.. Ne yani şimdi ben sınıfta mı kalmış, oldum?**

Talep var ki arz da var.. GERARD DAREL de klasik yılan derili çantalar, PAURIC SWEENEY ise parlatılmış modelde yılan derisi çantalar var..

17 Haziran 2008 Salı

Taşlı Kolye ve Küpe

Taşlı kolye ve küpe takım dayımın hediyesiydi. Kolyesini kullanıyordum, ama küpelerini nadir takıyordum. Şimdi değişiklik olsun (bkz. Prada Resort 2009 etkisi) diye ikisini birarada takıcağım, tabii ya siyah ya da beyaz tişörtlerle....

16 Haziran 2008 Pazartesi

Lacivert Hırka

ANNA SUI'nin 2006 sonbahar koleksiyonunda yer alan kenarları/cebi altın sarısı lacivert hırkanın kısa modeli aradan 3 yıl geçtikten sonra 3.1 PHILLIP LIM 2009 Resort koleksiyonunda bulunmakta.. -Hazırlayan: HırkaCanavarı-
Örgüden anlasaydım, şimdiye kadar Anna Sui'nin lacivert hırkasını örmüş, giymiş ve yine giyiyor olacak, Phillip Lim'den de bir adım önde olucaktım:(

13 Haziran 2008 Cuma

Mercek Altında: Zooey Deschanel

Kırkma/kahkül herkese yakışmaz, ama Zooey Deschanel'e çok yakışıyor. The Happening filminin başrol oyuncularından olan (bugün vizyona girdi) Zooey, David Letterman şova katılırken Monique Lhuillier in şampanya rengi strapless elbisesi ve kırmızı rengi rujuyla çok güzeldi.

Kırkması gibi onun stilinin bir parçası da elbiselerini yaz/kış demeden opak çoraplarla giymesi.

Prada Resort 2009 Koleksiyonu

Prada Resort 2009 koleksiyonunda siyah ve beyaz yarım kollu tişörtlerin gösterişli kolye ve küpelerle tamamlanmasını sevdim. Saçlarıda sıkıca toplamak lazım..

12 Haziran 2008 Perşembe

Bez Ayakkabı

Yazın bez ayakkabıdan rahatı yok, bana göre. Şöyle Kate Moss gibi klasik pantolonların altına giy ya da Kirsten Dunst gibi elbiselerinin altına.. Renk mi? -Zevkine kalmış. Ama unutma: başta beyaz olmak üzere siyah ve kırmızı en güzelleri. (Hazırlayan:Kadriye:)

11 Haziran 2008 Çarşamba

Eski Kitap Kapağı Resmi

Kitap alırken önce konusuna sonra yazarına bakarım, ancak bu kuralı Guy de Maupassant'ın Mutluluk kitabını alırken bozdum. Sahafta eski kitapları kurcalarken, mutluluk kitabının kapak resmi dikkatimi çekti: E. Denli'ye aitmiş. Sonra kitabın adına baktım:mutluluk.. Yazarı da Guy de Maupassant olunca kitabın konusunu okumadan kitabı satın aldım.
Kitap, 17 kısa hikayeden oluşuyor. Mazhar Önad tarafından yapılan çeviri ise harika. Herkes okumalı. Ben başucu kitabımı buldum, darısı sizlerin başına.


Bilgi Notu:Edebiyattan nefret ettiğini söyleyen Maupassant, yalnız Fransa'da değil, bütün dünyada adı "Küçük Hikaye Kralı" dır. Ayrıca asla demode olmayan bir örnek ve daima faydalanılacak bir kaynak olarak kalacaktır.

Kitap kapağındaki resmin büyültülmüş renkli fotokopisini çektirdim. Geriye güzel bir çerçeve bulmak kaldı.

10 Haziran 2008 Salı

Siyah Saç Bantı

Nicole Richie'nin stiliyle özdeşleşen bir parça da siyah saç bantı.. Yıllardır ara sıra da olsa kullanıyor. İyi de yapıyor.. Şöyle güneş gözlükleriyle kullanılan saç bandının yaz aylarında rahatlık sağlayacağı kesindir.
Sienna Miller da gece katıldığı bir davette yukarıda dağınık toplanan at kuyruğu saç modelini siyah saç bandıyla birlikte kullanmıştı. Kristal taşlı sallanan küpeleriyle de gayet şık durmuş.

9 Haziran 2008 Pazartesi

YSL ve Mavi

Mavi rengi çok seviyorum, ama gelgelelim şöyle ne bir mavi ceketim var, ne de mavi çantam. YSL 2008 ilkbahar koleksiyonunda görene kadar ikisinin eksikliğini hissetmemiştim:) Ama şimdi şöyle bir kolsuz mavi ceketim ya da mavi çantam olsa fena mı olur !!!
Kate Moss ile gerçekleştirilen 2008 ilkbahar/yaz katalog çekimlerinde de mavi renk çantaların hakimiyetini görebilirsiniz. Gri ve mavinin uyumunu es geçme... Ojede kırmızı, bordo karışımı bir renk olucak..

6 Haziran 2008 Cuma

Cathy/ Cathy Guisewite

Hiç yoruma gerek yok.. Ne güzel anlatmış..

Batman Motifli Luella Hırka

Hırka Canavarının gözünden bu güzel hırka kaçar mı? -Kaçmaz, kaçmadı da.. Satışa çıkar çıkmaz, tükenmiş. Defilede çiçekli elbiseyle görüldü, ama şöyle Alexander Wang'ın siyah pantolonu, altınada beyaz bez ayakkabıyla da çok güzel gider.. Ellerde de kırmızı oje:)

Mavi/Lacivert?? hırkanın sonbahar sezonunda Zara, Mango, Topshop gibi mağazaların koleksiyonunda olması dileğiyle..

Chloe Sevigny ve Etek Meselesi

Chloe Sevigny'in etek seçimleri hep dikkatimi çekmiştir. Genelde kısa olan eteğin bel kısmı şöyle hafifçe yukarıya çekilir ve üste giyilen kıyafet eteğin içine sokulur.. İşte Chloe'nin etek giyim tercihi de budur. Eteklerin üçüde birbirinden güzel-mişşş...

5 Haziran 2008 Perşembe

Püsküllü, Desenli ve Krem Rengi Fular

Kıyafetlerde aksesuar ve takı kullanmayı seviyorum. İlk sırada fularların. Daha önce iki fularımı göstermiş, ama en önemlisini göstermeyi uygun bir zamana bırakmıştım. Topshop'ta benzerini görünce, eh artık paylaşmak farz oldu.

Fularım, aslında annemin gerçi o da hiç kullanmamış. En az 30 yıllık, Gaziantep'ten alınmış.. Geçen yıla kadar varlığından haberdar değildim. Ne küflü çıkı annem var:)
Neyle Giyelim?
Topshop bunun için güzel bir kombinasyon hazırlamış. Bize de faydalanmak düşer..

4 Haziran 2008 Çarşamba

Muhteşem Gatsby Kitabından İlk Cümleler

Toy çağımda bir öğüt vermişti babam, hala küpedir kulağıma.
"Ne zaman" demişti, " birini tenkide davranacak olursan, hatırdan çıkarma, herkes senin imkanlarında gelmemiştir dünyaya!"

MUHTEŞEM GATSBY

Marc Jacobs'un kitap okumayı çok sevdiğini biliyormuydunuz. Ancak bir tanesi var ki onu defalarca okumaktan, kendini alamıyormuş: Scott Fitzgerald'ın, sinemaya da uyarlanan ünlü klasik romanı "Muhteşem Gatsby".


Peki bu romanı başka kim, ne zaman okusa yeni şeyler bulurmuş? Yanıt: Tuna Kiremitçi (AyşeArman ile yaptığı 10 Mayıs 2008 tarihli röportajdan alınmıştır)

Bilgi notu: Guardian gazetesinin birkaç yıl önce yaptığı Tüm zamanların en iyi 100 romanı listesinde Muhteşem Gatsby 48. sırada yer alıyordu. (Ara sıra ne okusam diye listeye bakıyorum.)

3 Haziran 2008 Salı

Siyah Blazer

Gece gündüz,
Kırmızı halı etkinliklerinden sıradan bir güne
Her yaş grubundan
Hollywood ünlülerinin tercihi
Siyah Blazer
Nicole Richie taytla, Ashley Olsen süper mini eteğiyle siyah blazerı giy-mişşşş... Kaliteli bi' siyah blazerın oldu mu, yırttın..

2 Haziran 2008 Pazartesi

GÜLEN YÜZünüz solmasın:)*


Bu burunsuz yüzü çok seviyorum. Şimdi de parmağımda taşıyorum: altın yüzüğüm ilkokul zamanınımdan kalma, annemin hediyesiydi. Yıllardır takmıyordum, yeniden takmaya başladım. Hala parmaklarıma oluyor, şaşırdım(!)


Moschino Cheap & Chic'te yaz koleksiyonunda gülen yüzlerden yararlanmış. Gri tişörtü aldım, gitti.. Pembe pullu etekle ne güzel gitmiş, kıskandım:(üzgün yüz


*Temenni(m)