Bu Blogda Ara

30 Ağustos 2008 Cumartesi

The Boyfriend Cardigan

GAP'in sonbahar kampayasında yer alan LIV TYLER'in giydiği "erkek arkadaş" hırkası tam benlik. Yıllarca giyilebilir bir demirbaş. Tam da böyle - gri renk- hırkaya ihtiyacım vardı. Algıda seçicilik! Fiyatı 68 dolar.

28 Ağustos 2008 Perşembe

Kot Ceket

Hayat, maalesef , planladığımız gibi gitmiyor. Hastane, acil, uykusuzluk, gözyaşı ve duanın bol bol mevcut olduğu bu bir hafta hiç geçmek bilmedi. Bu süre zarfında bloga hiç yazmak istemiyorum, ancak yazmazsam günler geçtikçe bir daha hiç yazamayacağım. Sitem yabancılaşmaya başladı. HİÇ KEYFİM YOK.

Şikayet ve karamsar şeyler bu sitede olmuyacaktı, ama işte... Kara bulutlar dağılsın, pembe bulutlar ortaya çıksın. Sonbahar, en sevdiğim mevsim. Bir an önce gelsin. Ben de KATE BOSWORTH gibi kot ceketimi pembe şalla giyeyim. Dayımda bir an önce sağlığına kavuşsun...Amin.

21 Ağustos 2008 Perşembe

ROSA CHA

Bu yaz "ikoncanlar"ın üzerinde gördüğümüz bikini ve mayokiniler Brezilya'dan ithal edilen ROSA CHA markasına aitmiş.

2008 yaz koleksiyonunda yer alan bikini ve mayokinilerin çoğunluğu ikoncanlar tarafından giyildi. Hatta aynı mayokiniyle pişti oldular:))

20 Ağustos 2008 Çarşamba

Parıldı-yorum

Eskiden ben taşlı şeyleri sevmezdim. Öyle süslü de değilimdir. Ancak şimdi sokakta karşılaşsak her zaman üzerimde olan taşlı retro gözlüğümden beni tanırsınız. Onu çookk seviyorum. Başka kimse de yok. Hihihihi...
Kelepçeli bileziğim ise yeni cicilerimden. Taşlı bilezikler ise şu an in! Benden söylemesi. Arada rüküş olmakta gerekir:))

19 Ağustos 2008 Salı

FORUM BORNOVA'da

Hem alışveriş hem egzersiz bir arada ... Molasız bir saat boyunca sadece 3761 adım atmışım. [Market alışverişinde daha fazla adım atıyorum (!) ] Kalori cinsinden 87.1 Kcal. harcamışım. Alışverişin faydaları:))

Kıyafet:0, Kitap:1, Mutfak Eşyası:1

17 Ağustos 2008 Pazar

Her Zaman Leopar...

Hiç leopar desenli bir şeyim yok. Fularım bile(!) Eğer karşıma leopar desenli bir şey çıkarsa, tereddüt etmeden alıcam. Şimdi giymem de şart değil, vakti zamanı gelince giyilecek bir yer mutlaka bulunur.
2008 sonbahar koleksiyonlarında da leopar desenine rastlamak mümkün:
Blumarine, Ralph Lauren, Michael Kors, Blumarine

KATE MOSS, leopar desenli kıyafetlerin tutkunu. Çanta dışında kıyafet ve ayakkabılarında leopar desenini tercih ediyor. Eh yakışıyor da...

16 Ağustos 2008 Cumartesi

Nicole Richie Ne Giyiyor?

NICOLE RICHIE bu yazı üç parça jeanle atlattı. Bol paça mavi jean, kot şort ve skinny jean her daim iyi birer kurtarıcı. Geriye kalan değişik tişört, buluz, ayakkabı ve aksesuarlarla tamamlamak.

13 Ağustos 2008 Çarşamba

35 TO 06

Dün Ankara'daydım. Fazla zamanım olmamasına rağmen yine kendimi ıvır zıvır alırken buldum:
Yiyecek: BEYPAZARI KURUSU. Ben sadece Beypazarı'nda yapılıp satılıyordur diye düşünürken ANKARA HALK EKMEK'te de satıldığını gördüm. Ankara'da yaşasam, hergün yiyeceğim yegane yiyecek. İlk kez geçen sene İzmir Fuarı'ndan almıştım.

Kitap: ELIZABETH GILBERT'ın "ye, dua et, sev" kitabını %50 indirim yapmış kapatmakta olan bir kitabevinden 6.90 TL'ye aldım. Ayrıca aynı yerden fosforlu kalemler aldım.


Kozmetik: Şeker Pembesi renginde oje aldım. PASTEL'in 55 no'su..

Bir de sulayınca "I love you" yazısı çıkacak olan bay yumurtayı aldım. Bakalım çıkacak mı(?)

Reese Witherspoon'un Şapka Sevdası(!)

Herkesin kıyafetlerde bir takıntısı vardır. Kimi ayakkabı sevdalısıdır, kimi de çanta. Ya da aksesuar. REESE WITHERSPOON ise tam bir şapka tutkunu... Bu arada şapka tercihleri de çok hoş. Kıskandım(!) Ben de isterim...

11 Ağustos 2008 Pazartesi

ALEXANDER MCQUEEN

ALEXANDER MCQUEEN'in koleksiyonundaki beyaz elbiseleri tek kelimeyle büyüleyici. Sahip olamasam da bakmak yetiyor. İlham verici ve masalsı...

ASA CUCINA PEYNİR SERVİSİ

ASA bir Alman markası ve Esse mağazalarında satılıyor. Peynir şeklinde ve peynir dokulu bu servis tabağı da bir peynirsever olarak gözümden kaçmadı. Eski kaşar peyniri ve üzümle hazırlanan aperatifi bu tabakta servis etmeli. Sonra da bir güzel mideye indirmeli.

10 Ağustos 2008 Pazar

Emmanuelle Alt

Paris VOGUE moda editörlerinden "Cool Kadın" EMMANUELLE ALT, yaptığı moda çekimleri dışında giydiği kıyafetleriyle de dikkat edilmesi gereken bir trendsetter.


D&G EKOSE GÖMLEK

Paris VOGUE dergisinin Ağustos sayısında EMMANUELLE ALT'ın gerçekleştirdiği moda çekiminde D&G marka ekose gömleği podyumda tüvid pantolon ceketle giyilirken, sokakta jeanle giyilmiş. Puantiyeli fularda podyumda boynu süslerken, sokakta çantayı süslüyor.

8 Ağustos 2008 Cuma

SON KONUŞMA- Randy Pausch

Eğer başkalarının hayat deneyimlerinden, derslerinden yararlanmak istiyorsanız, Son Konuşma'da bunu ve daha fazlasını bulacaksınız. Son Konuşma için, bir profersörün, bir bilim adamının, pankreas kanserine yakalanmış ve sayılı günlerinin kaldığını bilen bir babanın çocuklarına bıraktığı bir yaşam öğütleri de diyebiliriz. Randy Pausch (1960/2008) her zaman bir şey söylerken aslında altından başka şeylerde çıkıyor.

Örneğin; mirasım dediği Alice projesi..İnsanlar video oyunu, film veya senaryo yazdıklarını düşünürken, aslında bilgisayar programcılığına adım atıyorlar.
Farazi değil başından geçen olaylar ve kişilerle konuşmasını renklendiriyor. Klişeleri seviyor, ama çok fazla klişe yok.

Ayrıca kitap DVD'si ile birlikte geliyor. Önce bence canlı performanısını izleyin, sonra kitabı okuyun. Sunum yapanlar için iyi bir örnek.

7 Ağustos 2008 Perşembe

Calvin Klein

Uzun, pileli elbiseler CALVIN KLEIN 2oo8 sonbahar koleksiyonundan..Sol baştaki ise benim olsun. Bu elbiselerin modası hiç geçmez.

6 Ağustos 2008 Çarşamba

Bir Köşe Yazısı

SERDAR TURGUT'un bugünkü köşe yazısı: "Feminist taarruz ve Sylvia Plath"
Slyvia Plath ve Ted Hughes üzerine iyi bir yazı ve ikisinden de birer şiirle bitirilmiş.

Günün sözü
Kendiniz hakkında doğruyu söylemezseniz başkaları hakkında da söyleyemezsiniz.
Virginia Woolf

5 Ağustos 2008 Salı

Mavi-Pembe:

Ünlüsü ünsüzü (herkes), (uçuk) mavi kıyafetlerini pembe ojeleriyle tamamlıyorrr. Bu ikiliyi çok beğeniyorum.

SCARLETT JOHANSSON'ın pembe ojesi, BRIAN REYES'ın mavi elbieleriyle harika durur.

4 Ağustos 2008 Pazartesi

Bez Çantam

İstediğim [büyüklükte], [renkte]ve [pamuklu] bez çantayı ACCESSORIZE'da buldum. 17,5 YTL'ye indirimsiz aldım. Kalbi de kırmızı olsaydı tam süper olucaktı. Arkasında da kocaman "A" harfi var.

MENNAN

İzmir'de limonata ve karadut dondurması deyince akla ilk gelen adreslerden biri: MENNAN. Hisarönü'ne yolum düştüğünde mutlaka burda küçük bir kaçamak yaparım. Kupta dondurmayı tek başıma bitiremem; o ayrı ya! İki limonata ve bir kupta dondurmaya 8 YTL ödedik.

1 Ağustos 2008 Cuma

MATTIJS

Mattijs van Bergen , yeni keşfettiğim bir tasarımcı. 2007 yılında Central Saint Martins'ten mezun olmuş, Viktor;&Rolf'ta asistan olarak çalışmış ve şimdi de kendi markasının başında. Refaransları çok iyi. İmzası pileli kıyafetler; romantik ve kadınsı. Hele yeni koleksiyonunda yer alan diz hizasındaki ateş pilesi etekler yok mu(?) Yıllardır hep böyle etek bakıyordum; ne kısa ne uzun tam dizle bir.