Bu Blogda Ara

29 Ekim 2008 Çarşamba

Pembe Dudaklar

Hollywood yıldızları son dönemlerde katıldığı davetlerde, galalarda pembe rujları tercih ediyor. En son Jessica Biel, Londra'daki film galasında bu trendin uygulayıcısıydı. Onun rujunun rengi pembenin en güzel tonlarından. Fevkaladenin fevkinde. 10 tam puan!
Tabii pembe ruj kullanırken kıyafetlerinde renk kullanmaktan kaçıyorlar. Ya siyah ya da beyaz rengi tercih ediyorlar.
Kristen Bell, Lucy Liu, Cameron Diaz

28 Ekim 2008 Salı

Panter desenli elbisesiyle Kate Moss

Kate Moss'un Eylül ayında Vivienne Westwood defilesine katılırken giydiği panter desenli elbise bugün satışa çıkan yeni koleksiyonunda yer alıyor.

Sunday Times gazetesinin 19 Ekim tarihli Stil ekinde bu elbise için bakın ne demiş:
"17 yaşındayken elbisenin benzerini - yine böyle panter baskısı var- New York'taki açık pazardan aldım. O zamandan beri de benimle. Etek boyunu kısaltıp yeni versiyon için ilham olarak kullandım."
İşte Kate Moss'tan birkaç stil ipucu:
  • Asla başta aşağı aynı markanın kıyafetini giymeyin. Örneğin arkadaşının düğününe katılırken Chanel elbisesini Türkiye'den(!) aldığı küpelerle ve antika '30'lardan kalma mavi kadife üstle tamamlamış.
  • En iyi deri ceket: Balenciaga'nın bisikletçi deri ceketi.

Kocaman Yüzükler

Şükür kavuşturana! Ayrılık umduğumdan kısa sürdü diyerek biriken konulardan ilkiyle devam edelim. Sen sus! Mücevherin konuşsun!
Marissa Tomei Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne katılmak için geldiğinde kocaman yüzüğü hemen dikkatimi çekti.(Kıyafetlerinden, gözlüğünden ziyade)Bir benzerini de Cameron Diaz yazdan beri takıyor. Onunki Alexis Bittar marka, ki kendisi sıklıkla moda dergilerinde tasarımlarıyla yer buluyor. Su yeşili ve turku(V)az renkleri çok güzel. Hem özel günlerde hem de jean ikilisiyle çok şık durur. Aile yadigarı olansa yeme de yanında yat cinsinden!

21 Ekim 2008 Salı

Mercek Altında: Kate Bosworth ve Kırmızı Botu

İki resim arasındaki benzerlikler nedir? - Jean giymesi dışında; tabii ki zımbalı, tokalı, kırmızı renkte, bilekte biten Chloe botu! Yarım olsa daha güzel olurmuş, gerçi. Hem tokalı hem de zımbalı bir bota ne yapmalı? Şapka çıkarmalı..
Pekiiii...Farklılıklar? - Buldum buldum: Çantaları; biri Proenza, diğeri Chloe. Başka???? İpucu: Rujlara dikkat!

20 Ekim 2008 Pazartesi

Güzel Bir Gün

Dün güzel havayı fırsat bilip babamın anlata anlata bitiremediği küçük kızı Lucy'i (!); yeni ektiği ıspanakları görmeye gittik. Doğayla içiçe güzel bir gün geçirdik. Bu kareleri bir arada görmek bile bana enerji veriyor. Umarım siz de aynı şeyi hissedersiniz.Sevgilerle.
Greyfurt ağacı, Dalında Ayva. Ve ortada- otur komutuyla poz veren Lucy!

17 Ekim 2008 Cuma

Mercek Altında: Michelle Williams


Drapeli elbisesi, bilekte biten siyah botları, sade makyajıyla MICHELLE WILLIAMS "az" şeyle "çok" şey ifade ediyor!.. Kokojetlere duyurulur!

Elbise: Alexander Wang'ın 2009 İlkbahar/Yaz Koleksiyonundan

16 Ekim 2008 Perşembe

Alıntı (13):

Çağdaş Amerikan Edebiyatının iyi yazarlarından, bu yıl Nobel Edebiyat Ödülü'nde de adı geçen Don Delillo, Kozmopolis kitabında şiiri ne güzel tanımlamış:
Şiirler, soluk alıp verişinin bilincine varmasını sağlıyordu. Bir şiir, olağan durumlarda fark etmeye hazırlıklı olmadığı şeylere soyuyordu anı.
******
Nazım Hikmet'in Yine Sana Dair şiirinden iki dize:
Sende, ben, imkansızlığı seviyorum,
fakat asla ümitsizliği değil....

Balmain Püsküllü Bot

Giuseppe Zanotti'nin Balmain için yaptığı püsküllü botun benzerini Topshop yapmış. Fiyat (!) farkı dışında tek fark topuklarda!.. Topshop'u seviyorum! Balmain'in botu, Minnetonkaları hatırlatıyor. Bu arada da müjdemi vereyim, özellikle C.'ya : Neylan'ın mesajına göre; İstanbul Beymen ve Nişantaşı'ndaki Blender mağazasında Minnetonkalar uygun fiyata satılmaktaymış. Yuppi!
Kim giyiyor: Kate Moss ve Emmanuel Alt

15 Ekim 2008 Çarşamba

Saçımdan Sıkıldım!

Yıllardır saçım makas yüzü görmüyor. Ucundan bir parmak aldırmayı saymazsak. Hep uzun. Artık bir değişiklik istiyorum ve şöyle omuz hizasında (uzun bob modeli) kestirmek istiyorum. Herkese de soruyorum: "Sizce saçlarımı kestireyeyim mi?" Bir kişi bile bugüne kadar "Evet" demedi! Şimdilik ünlülerin fotoğrafına bakıp avunuyorum. Mesela Gwyneth Paltrow uzun saçlıyken daha güzeldi. Lilly Allen'a yeni saç modeli yakışmış. Off! İşin içinden çıkamıyorum.
Lilly Allen, Anne Hathaway ,Kate Moss
Gwyneth Paltrow, Natalie Portman, Liv Tyler
İleride daha da kısaltmayı düşünüyorum. Şöyle kulak hizasında (kısa bob modeli) küt saçlar. Hadi cesaret!..Tabi önce omuz hizasında kestirip yakışıp yakışmadığına baktıktan sonra...
Üstte: Alexa Chung, Hayden Panettiere, Eva Longoria
Aşağıda: Reese Witherspoon, Sophie Ellis Bextor, Hilary Swank

Paris'te Bir Amerikalı...

Vogue Kasım sayısının kapağında Reese Witherspoon yer alıyor. Dikkatimi mavi gözlerini daha da ön plana çıkaran kırmızı ruju çekti. Avon'un "Regal Red" rengiymiş! Türkiye'deki kataloğunda göremedim, belki ileride gelir ve böylece deneyebiliriz.
Avon'un yeni yüzü kim? Evet, bildiniz: Reese!

14 Ekim 2008 Salı

Mercek Altında: Kristen Bell

Eğer bir davete katılmam gerekse, Kristen Bell gibi giyinmek isterim. Fildişi rengi elbise (Monique Lhuillier imiş) ve onunla uyumlu ayakkabılar. Detaylarda ise renkli bir çanta ve baştan çıkarıcı oje! Tek handkapı ise gelişigüzel topladığı saçları..

Isabel Marant Pantolon

Semt pazarının en güzel yanı, hiç ummadığınız bir ürünle karşılaşabilmenizdir. Mesela; bugün etiketi de üstünde olan tam bedenime göre siyah bir pantolon buldum. İçinde Isabel Marant yazısını da görünce heyecanımı varın siz anlayın! Daha bitmedi..Sıkı durun fiyatını söylüyorum: 3,50 (Y)TL.

9 Ekim 2008 Perşembe

Kot Yelek

Geçmiş-Şimdi-Gelecek

Yelekler, Kate Moss ile bütünleşse de kot yelek denilince Sienna Miller'ı tek geçerim. 2005 yılında giydiği elbise, etek ve taytlı kot yelek kombinasyonları unutulmazdı. Günümüzde de Lindsay Lohan ve Sarah Jessica Parker, Current Elliot marka jean yelekleriyle görülüyor. Givenchy'de 2009 ilkbahar- yaz koleksiyonu'nda kot yeleğe yer vermiş!..Es geçmeyin!..


Kim:Sienna Miller
Ne: Kot Yelek
Yıl: 2005

8 Ekim 2008 Çarşamba

Ahmakça Okumak

Okurken bir başka kimse bizim için düşünür: Biz sadece onun zihin sürecini takip etmekle yetiniriz. Nasıl ki yazmayı öğrenirken talebe öğretmen tarafından kalemle çizilmiş çizgileri takip eder: Okurken de tıpkı bunun gibidir; düşünme işinin büyük bölümü zaten bizim için bitirilmiştir. Bunun içindir ki kendi düşüncülerimizle meşgul olduktan sonra elimize bir kitap almak her zaman bizi bir parça rahatlatır. Fakat okurken zihnimiz aslında başka birisinin düşüncelerinin oyun alanından başka bir şey değildir; ve sonunda onlar bizden ayrılır, geriye kalan nedir? Ve dolayısıyla öyle olur ki-yani neredeyse bütün gün okuyan ve arada düşünmeksizin, eğlence yahut meşgale ile kendisini eğlendiren kimse, yavaş yavaş kendi kendine düşünme yeteneğini kaybeder, tıpkı at üstünden inmeyen bir adamın sonunda yürümeyi unutması gibi. Birçok eğitimli insanın durumu bundan farklı değildir: Okumak onları ahmaklaştırır.

7 Ekim 2008 Salı

Kate Bosworth'tan Saten Elbise Farkı!

Uzun zamandır saten elbiselerden bahset bir ünlü de rastlama olur mu (?).. Kate Bosworth , saten elbisesini içine aynı renkte yün kazak giyerek tamamlamış. Geçenlerde aynı renkte drapeli saten elbise elime geçti. Kışın gündüz vakti de saten elbise giyilir. Altına opak çorap, üzerine/içine kazakla...

6 Ekim 2008 Pazartesi

Çığlıklar ve Fısıltılar

GÜNEŞE BAKMAK ÖLÜMLE YÜZLEŞMEK kitabının bir bölümünde Irvin Yalom, Empatinin Gücü'nü anlamak; ölümün yarattığı yalnızlık ve bağlantı kurma gereksinimi için INGMAR BERGMAN'ın "Çığlıklar ve Fısıltılar" filmini öneriyor. İzlenmeli!

Bu arada kitap "kasvetli" değil. Terapiler, filozoflar, edebiyat ve sinemadan da yararlanarak ölüm korkusunun üstesinden gelmeyi anlatıyor.
Kitaptan
"Var olmama durumu korkutucu değil, çünkü var olmadığımızı bilmeyeceğiz." yani "Benim olduğum yerde ölüm yok; ölümün olduğu yerde ben yokum."

Kitabı ikinci el satın almak isterseniz: satıyorum