İlk defa tavada börek yaptım. Sonuç hayli etkileyiciydi. Hiç uğraştırmıyor. İki tane yufkadan böyle kabaran bir börek elde ediyorsunuz:
2 adet yufka
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
Yufkalardan birini hafif yağlanmış yapışmaz yüzeyli bir tavaya kenarlarından sarkacak şekilde serin. Bir kasede süt ve sıvıyağı çırpın. Yufkanın üzerine bu karışımdan sürün. Diğer yufkanın yarısını küçük parçalar halinde elinizle koparın. İlk yufkanın üzerine yayın ve üzerine sütlü karışımı sürün. Ortasına istediğiniz iç malzemeyi koyun. Kalan yarım yufkayla da aynı işlemi yapın. Kenarlardan sarkan yufkayı böreğin üzerine kapatın ve sütlü karışımın kalanını üzerine sürün. Ocağın üzerinde ağır ateşte her iki tarafını pişirin.
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
Yufkalardan birini hafif yağlanmış yapışmaz yüzeyli bir tavaya kenarlarından sarkacak şekilde serin. Bir kasede süt ve sıvıyağı çırpın. Yufkanın üzerine bu karışımdan sürün. Diğer yufkanın yarısını küçük parçalar halinde elinizle koparın. İlk yufkanın üzerine yayın ve üzerine sütlü karışımı sürün. Ortasına istediğiniz iç malzemeyi koyun. Kalan yarım yufkayla da aynı işlemi yapın. Kenarlardan sarkan yufkayı böreğin üzerine kapatın ve sütlü karışımın kalanını üzerine sürün. Ocağın üzerinde ağır ateşte her iki tarafını pişirin.
2 yorum:
bunu bugün yaptım hariika oldu :)) böyle tarifler eklermsin abla :]]
Yerim seni;)
Yorum Gönder