Bu Blogda Ara

27 Şubat 2009 Cuma

Babetler

Lanvin, Miu Miu, Marc by Marc Jacobs, Marc Jacobs, Bloch
Babet...Daha çok babet.. Sateni, pullusu, metaliği, fosforlusu... Rengarenk bir yaz için hepsi biçilmiş kaftan. Favorim, Cameron Diaz'ın da giydiği leopar baskılı Lanvin babetler..
Cameron Diaz'ın bu görüntüsünü çok beğendiğimi belirterek herkese tekrar merhaba diyorum.

22 Şubat 2009 Pazar

Deri Pantolon

Kararsızdım, ta ki Diana Kruger'ı deri pantolonuyla görene kadar. Evet evet deri pantolon istiyorum. Çok ama çok moda olduğu için değil;)Deri ve jean birlikteliğini sevdiğim için ki o da bu sene moda!...

Deri pantolon giyen ünlüler:

Diana Kruger, Alexa Chung, Katie Holmes, Olivia Palermo, Mischa Barton

Diana Kruger; deri pantolonunun üstüne giydiği beyaz mini pileli eteğiyle aha tarz budur, diyor. Sevgilerimi kazanıyor. Alexa Chung ve Katie Holmes; deri pantolonun yalnız gece davetlerde değil gündüz babet ve botlarla da giyilebileceğinin en güzel örneklerini gösteriyor. Mischa ve Olivia; deri pantolonunu gece katıldıkları davetlerde girmişler yani gece deri pantolonu topuklu ayakkabılarla ve smokin/klasik ceketlerle tamamlayabilirsiniz.

Başka nasıl giysem: Deri pantolonunuzu kot yeleğinizle birlikte giyin./ Böyle de giyebilirsiniz./ Kate Mosssuz bu bölüm bitmez.
Diana Kruger dışındaki fotoğraflar ELLEUK- DERİ PANTOLON GİYEN ÜNLÜLER.

21 Şubat 2009 Cumartesi

Turuncu Dudaklar

Bu yazın güzellik trendlerinden biri de turuncu dudaklar. Proenza Schouler da mankenler yalnızca yuvarlak gözlükleriyle değil turuncu dudaklarıyla da dikkat çekti. Chloe Sevigny katıldığı davetlerde turuncu ruj kullananlardan.

Proenza Schouler, Chloe Sevigny

Ancak yazla sınırlı kalmayacak, 2009 Kış koleksiyonlarında hem Karen Walker hem de Zac Posen turuncu dudaklara yer verdi.

Karen Walker, Zac Posen

Karen Walker'da MAC'ın Krem Göz Farlarının Orange Alarm ve Rich Coral renkleri karıştırılarak dudaklar boyanmış. Eskiden rujlardan allık yapıldığı gibi Karen Walker'da krem göz farları ruj olarak kullanılmış. Zac Posen'de ise MAC'ın Morange renkli ruju hafifçe sürülmüş.
Geçen sene bu yazıyı okuyup turuncu ruj alanlar, bir adım önde oluyor.

20 Şubat 2009 Cuma

Neutrogena Radiance Boost Göz Çevresi Bakım Kremi

Güvendiğim bir marka olan Neutrogena'nın göz kremini aldım.Göz altı morlukları için yaratılmış. Etkisini bir haftada gösteriyor. Farkı anlayabilmek için de göz altı kremini bir hafta boyunca sağ göz altıma uyguladım ve sol göz altına kullanmadım. Sonuç fark ediliyor, yani fasulyeden atmıyorum!.. Tabii bana iyi gelen size iyi gelmeyebilir de!..Ayrıca bir artısı da bazı göz kremleri gibi de yağlı bir ürün değil. Memnun kaldın mı? -Kaldım. Fiyatı da 15 ile 18 TL arasında. Bir göz kremi için çok uygun. İhtiyacı olanlara öneririm.
*Hassas göz altı çevresini rahatlatıyor ve göz altı kapatıcısının daha kolay uygulanmasını sağlıyor.

Pullu Ceket

Topshop, Balmain'in pullu ceketinin renklerinden esinlenerek bu ceketi yapmış. Amma velakin Balmain ceketinin benzerlerini isterken bu ceketi kastetmedim!..

19 Şubat 2009 Perşembe

Alexander Wang Çantaları

Alexander Wang'ın bahar sezonu için yaptığı çantaların hepsi birbirinden güzel. Küçük denim çanta ile büyük siyah deri çanta (alttan ikinci)arasında kararsız kaldım.
Topshop, denim hobo çantanın benzerini yapmış, / Kate Bosworth büyük güderi çantayı takmış, / Mary Kate Olsen da 2009 Kış sezonuna ait modeli kullanmaya başlamış/ Bu fani de bunları yazmış!..

18 Şubat 2009 Çarşamba

William Rast a/w 2009

Yırtık kot pantolonların yerine yamalı kot pantolonlar gelmiş (seçmedim), kot şort hiç yok, ama size kot etek verebiliriz!.. Zincir kolye yerini tüylü kolyeye bırakmış, aynı püsküllü bot.. Her gün ne giysem için fikir edinilebilir: işte bugün beyaz gömlek, ertesi gün kot gömlek gibi!... Yani bahar için gerekli olanlar kış içinde geçerliğini koruyor!.. Yenilik yok!.. Givenchy'nin 2009 bahar koleksiyonunu andırıyor!..

16 Şubat 2009 Pazartesi

Sienna Miller

2005 yılında özellikle Ağustos ve Eylül aylarında günlük gazetelerin köşe yazarlarını takip eder gibi Sienna Miller'ın ne giydiğini büyük merakla takip ederdim. (Fan siteleri sağ olsun) İşte kolsuz tişört giymeyi, bağcıklı sandaleti kot pantolon paçalarına sarmayı filan onda gördüm. Eh uzun lafın kısası bu yıl en azından bir tane kolsuz tişörtünüz olsun!.. Örnek alacağınız kişi de Sienna Miller olsun.
Sienna'nın üzerinde bufolo(?) kafası bulunan kolsuz tişörtü Levi's marka. Benzerini bu yıl Topshop yapmış.

15 Şubat 2009 Pazar

Jean Elbise

Jak&Jil'deki fotoğrafı gördüğümde keşke bütün olarak ne giydiğini görebilseydim dedim. Beş dakika sonra Style'deki Sartorialist blogunda bu dileğime ulaştım :P

Jean ve deri birlikteliğine güzel bir örnek. Jean elbise alışveriş listeme eklendi!...

14 Şubat 2009 Cumartesi

Denim Forever!..

Amerikan Elle'in Aralık 2008 sayısında Gisele ile yapılan çekimde kullanılan William Rast kot şort ve zımbalı kot yelek ikilisine bayıldım. Bir de üstte jean altta jean bir arada kullanmayın, derler!.. Çok bilmişler!..

Aşk Nedir?

Aşkın tanımı, Flaubert'in yaptığı olabilir: merak. Birine karşı, ansızın, bir merak duymaya başlarsınız, korkunç bir merak. Onu tanımak, onunla doğmak, dünyaya onunla yeniden gelmek, tek amacınız haline gelir. Aşka en uzak cümle, "senden nefret ediyorum," değil, "bilmek istemiyorum" dur.
(Aşkın Romanı, Camille Laurens)

13 Şubat 2009 Cuma

Eşofman Altı

Eşofman (ya da eşortman) altı 2009 Bahar sezonunda sadece evde yayılırken ya da spor yaparken giyilmeyecek. Zaten Adidas bağımlıları bunu uyguluyordu diyebilirsiniz.Ancak bahsettiğim Adidas eşofman altı değil. Aşağıda da gördüğünüz tarzda olanlar hit!.. Tabi altına da topuklu ayakkabılar veya babetler. Ancak Converse değil!.. Bilmece gibi oldu:
Alexander Wang(x2) ve Isabel Marant.. Eşofman Altı: Topshop, Bot: Nine West

12 Şubat 2009 Perşembe

SATC

Geçen ay Elele dergisinden bahsetmiştim. Sitesinde form dolduran ilk birkaç kişiye ya da çekilişle (hatırlamıyorum geçmiş gün) Sex and the City ve Mamma Mia! dvdlerinden birini veriyordu!.. Formu doldurdum, ama unuttum gitti!.. Ta ki bugün metal kutu içinde Sex and the City dvdim gelene kadar;) Kazananlardan biri karşınızda;

Chloe Kırmızı Bot


Sienna Miller'ın kırmızı botları bir yerlerden gözünüze tanıdık geldi mi? Belki bu hatırlamınıza yardımcı olur;)

11 Şubat 2009 Çarşamba

Chloe Sevigny'nin Görüntüsüne Kavuşmak

Chloe Sevigny'nin bu görüntüsüne kavuşmak için önce leopar desenini tokayla hallettim. Sıra geldi Kot cekete.. Mango'nun Penelope koleksiyonundaki (yeni sezon) kot ceket tam istediğim tarzda. Rengini de beğendim.

Elbise seçimim ise Sienna Miller'ın da giydiği tarzda katlı bir elbiseden yana oldu. Bu elbisenin bir benzeri - nerdeyse aynısı- Zara'nın yeni koleksiyonunda yer alıyor!. Ayakkabı tercihim her zaman babet.

Leopar ve Zebra Desenli Tokalar


Pazar günü bahsettiğim tokanın yerine indirimden bunları aldım. Hem leopar desenli hem de zebra desenli. Bunları görmemiştim!.. İndirimli fiyatı da 3 TL:))

10 Şubat 2009 Salı

Hunter Plastik Çizme

Festivallerin resmi çizmesi Hunter, artık günlük hayatında vazgeçilmezi!.. İlk 2005 yılında Glastonbury festivalinde Kate Moss'un ayağında görmüştüm. Şimdilerde Nicole Richie farklı renkleriyle arzı endam ediyor.
Kate Moss, Nicole Richie, Ashley Olsen

9 Şubat 2009 Pazartesi

Sweet Jeans

İtalyan Elle'in Ekim 2008 sayısındaki "Sweet Jeans"in düşündürdükleri;

  • Neden daha önce gri "skinny" jean ile mavi kemer kullanmak aklıma gelmedi!..
  • İlk fotoğraftaki gibi mavi kot yelek istiyorum.
  • Bugün ne giysem için: Gri skinny jean, siyah/beyaz çizgili üst, mavi kemer (saç örgüsü), üste de kahve tonlarında yelek/hırka.

8 Şubat 2009 Pazar

Çıtçıtlı Saç Tokası

İtiraf:Yaşım ilerledikçe leopar desenini daha bir sevmeye başladım!..En son beğendiğim şey ise Accessorize mağazasında gördüğüm bu leopar baskılı çıtçıtlı tokalar. Hem yeni kırmızı kabanımla da güzel gider. Hi-hi-hi!..

7 Şubat 2009 Cumartesi

Maskülen Kadınlar Moda Dergilerinde!..

Erkek ceketleri, papyonlar, kravatlar ve pantolon askıları artık erkeklerin tekelinde değil!.
Yukarıdaki fotoğraf Vogue Paris Şubat 2009; Aşağıdaki fotoğralar ise Elle Şubat 2009

Zara Deri Yelek

Bu yazıyı aramaya devam diye bitirmişim. En iyisi indirimi bekle olmalıymış. (Müge'ye selamlar)Zara deri yelek artık benim. İndirimin indiriminin indiriminden aldım.(Biraz karışık oldu!..Oopss..) Üç kere indirime girmiş. Sezondaki fiyatının üçte birine!.. Tek bir tane kalmış beni bekliyormuş o da!..

*Bakın "kimler" (yaz koleksiyonunda) deri yeleği "nasıl" kullanmış: Rag&Bone, Rock&Republic, William Rast, Givenchy

5 Şubat 2009 Perşembe

Jessica Simpson'ın Tarzında Küpeler

Jessica Simpson, bu aralar aldığı kilolarla barışığım mesajı vermekle meşgul. Tarzının bir parçası olan halka küpelerde beni meşgul etsin!.. Daha küçük ebatlarda olanları tercih ederim. Salık saçtan ziyade toplu saçlarda daha güzel durur!..

Detoks İçeceği

Bir tatlı kaşığı bal, yarım limon suyu ve bir su bardağı ılık suyu karıştırın. Sabah kahvaltıdan önce afiyetle için. Şifa niyetine!.. Kilolar da gitsin!.. Oh olsun!.. Ayrıca tadı da güzel!..

4 Şubat 2009 Çarşamba

Cargo EyeLighter

Kaş altına (şekil 3) beyaz far sürmek gözlere aydınlık verir ve yüzdeki yorgunluğu siler. Ayrıca, göz pınarı köşesinden içe doğru sürülen beyaz far da küçük gözleri daha büyük gösterir (şekil 1) Benim gibi küçük gözlere sahip olanlar için iyi bir tüyo;) Cargo Eyelighter güzel bir ürün bu yüzden... Cargo, Türkiye'de Sephora mağazalarında satılıyor.

3 Şubat 2009 Salı

Yuvarlak Gözlükler - Part II

Proenza Schouler ve Dries Van Noten'ın yaz koleksiyonunda yuvarlak gözlükler yer alıyor. Herhalde buna en fazla sevinen Mary Kate Olsen'dır. Miu Miu ve Chanel'in yuvarlak gözlüklerine sahip olan Mary Kate, kendine yeni yuvarlak bir gözlük edinmiş bile!..
Ayrıca Urbanoutfitters'ta satılan bu modele ve Linda Farrow'un Vintage koleksiyonu'nda yer alan gözlüklere (6 ve 13) göz atın!..

Part I

2 Şubat 2009 Pazartesi

Çizgili Bluz ve Zincir Kolye

Dolce&Gabbana'nın kış koleksiyonunda "çizgili bluz ve zincir kolye"nin birlikte kullanımını gördüğümden beri (bu arada dört yıl olmuş!..) her lacivert/mavi/gri çizgili bluz giydiğimde elim otomatikman dore zincir kolyeme gidiyorrrrrr!..
Paris Vogue 2009 Şubat Sayısı, Dolce&Gabbana 2005 Kış Koleksiyonu
Çizgili Bluz: Moschino Cheap&Chic ve Zincir Kolye: Forever21