Bu Blogda Ara

30 Mart 2009 Pazartesi

Panama Şapkası

Gucci ve Emanuel Ungaro'da yer alan panama modeli şapkalardan bir tane edinmeliyim. Bu trendten eksik kalmamalıyım;)

Defile fotoğrafları:Style; Şapkalar: Accessorize, Collezione

29 Mart 2009 Pazar

Balenciaga Ayakkabıları

Soldan sağa doğru gittikçe ayakkabılar sanki bir evrim geçiriyor; güzelleşiyorlar. Pudra renkli gladyatör sandaletini çok beğendim.

28 Mart 2009 Cumartesi

Çiçek Kız

Renkli bluzlar, tunikler, uzun elbiseler, kot şort ve sandalet ile anında çiçek kız olabilirim.Saç bantını da unutmamak lazım;) Bohem olmak bu kadar basit!..
Kıyafetler:Forever21

25 Mart 2009 Çarşamba

Kate Moss ve Leopar Desenli Dolgu Topuk Sandaleti

Leopar desenli dolgu topuk sandalet, Christian Louboutin'in yeni sezonuna ait. Kate Moss, sandaleti opak çorabıyla birlikte giymiş. Dolgu topuk ayakkabılardan "şimdilik" uzak durduğumdan- baştan aşağı siyah giyinip bunu leopar desenli babet ile tamamlama fikrini örnek alabilirim!..

Gucci Çanta

Kate Moss'un kolundaki çanta Gucci'nin "Joy" medium boston modeli. Üzerinde marka yazılı olan şeyleri sevmeme rağmen çantayı oldukça güzel buldum. Kendime de yeni sezondan bu beyaz çantayı seçtim.

22 Mart 2009 Pazar

Metalikler

Lame ve dore, elbiselerde olduğu kadar ayakkabı ve çanta da yine moda yine moda!.. Elle de yeni sezonun hit metaliklerini biraraya getirmiş;
En güzeli ise beyaz elbise ve lame Christian Louboutin stillettolar!..

21 Mart 2009 Cumartesi

Aldo Bilezikler

Turkuaz bilezik ararken yolum Aldo'nun takılarına düştü. Turkuaz bilezik bulamadım ama hiç ummadığım güzellikte bileziklerle karşılaştım;

Sizce içlerinden en çok hangisini beğendim?

Mercek Altında: Isabel Marant (1)

Isabel Marant'ın bahar koleksiyonunu bu sefer turkuaz bileziği, jeanleri ve süet botuyla örnek alıyorum;

19 Mart 2009 Perşembe

Dream Catcher Küpe

Dream catcher küpeleri bir filmde görmüştüm. Ancak o zaman burdaki mağazalarda bulunmuyordu. Şimdi ise güzel renkleriyle beni bekliyorlar. İlgilenenlere duyurulur.
İlk defa bir ürün fotoğrafından daha güzel; Accessorize küpe.Satış fiyatı:19,5 TL.

18 Mart 2009 Çarşamba

See by Chloe 2009 İlkbahar-Yazı

Bu kıyafetleri görünce bile içim sevinçle doldu kimbilir giyince nasıl hissedersin. Beyaz fistolu gömlekle yüksek belli çiçek desen etek favorilerim arasında.

17 Mart 2009 Salı

Louis Vuitton Gül Desenli Fular

Sienna Miller ve Sarah Jessica Parker'ın taktığı gül desenli pembe fuları görünce kesin Louis Vuitton'dur dedim. Ardından Louis Vuitton sitesine girdim, fularlar seçeneğini tıkladım ve leopar desenli fuların altında aradığımı buldum; gül desenli fular. Yanılmamışım.

Film Molası

D&R'da 5 TL'ye satılan dvdler arasında bulduğum hazineler:
  • 4 Ay, 3 Hafta, 2 Gün
  • Sürgün (The Banishment) ve Dönüş (The Return).İki film bir arada.

13 Mart 2009 Cuma

Balmain Stili

Balmain'in bahar koleksiyonunda yer alan beyazlatılmış kot pantolon ve zımbalı ayakkabılı görünümüne kavuşabilmek için;
Kot pantolonlar: Mango ; Likralı siyah tunik: Topshop; Zımbalı Ayakkabı: Aldo

11 Mart 2009 Çarşamba

Accessorize Kataloğu

Accessorize İlkbahar/Yaz 2009 kataloğu daha mağazalara gelmemiş bizde internetten bakarız.
Turkuaz rengi ağırlıklı olan ürünler pembe zeminde harika durmuş. Kelebek kolyelerden ben hevesimi aldım. Ancak turkuaz renkli yüzüklerden biri benim olsun.

10 Mart 2009 Salı

Fleet Foxes- White Winter Hymnal

Sanal gezintime önce Fleet Foxes'ın myspace sayfasını açarak başlıyorum. Bütün şarkılarını seviyorum, satın alınası bir albüm yapmışlar. Güzel bir şarkıyla sizi başbaşa bırakıyorum.

*KABAKULAK'tan öğrendiğime göre albümleri Mojo'ya göre 2008'in En İyi Albümü, Uncut'a göre 2008'in En İyi İkinci Albümü.

9 Mart 2009 Pazartesi

Smokin Ceketiyle Kate Moss

Balmain, Isabel Marant ve Balenciaga'nın 2009 Sonbahar koleksiyonlarında yer alan smokin ceketi Kate Moss sadece gece katıldığı etkinliklerde değil gündüz de giyerek neden bir trendsetter olduğunu ortaya koyuyor.

Isabel Marant Fall 2009


Leopar desenli mont, gri sweatshirt, erkek ceketi, smokin ceket ve zımbalı bot... Giymek istediklerim Isabel Marant sonbahar 2009 koleksiyonunda bulunmakta.
*Emmanuel Alt (Paris Vogue Editörü) Isabel Marant'ın zımbalı botunu giymiş bile!..

8 Mart 2009 Pazar

Accessorize Zincir Bileklik


Zincir bileklikleri çok seviyorum. Accessorize'ın yeni koleksiyonunda yer alan bu inci detaylı zincir bilekliği beğendim.

6 Mart 2009 Cuma

Deichmann Sandalet

Deichmann, Kate Moss'unda giydiği Steve Madden'ın Banglez sandaletinin benzerini yapmış. 15 Mart'tan itibaren mağazalarda satılacakmış. Fiyatı da 39,90 TL. O gün bir an önce gelse;)

Balmain'in 2009 Kışı

Deri ceket, smokin ceket, yandan fiyonlu siyah ayakkabı, zincir detaylı deri kemer gardırobuma dahil ettiklerim ve/veya etmek için çabaladıklarım Balmain'in 2009 Kış Koleksiyonu'nda karşıma çıktı. Slumdog Millionaire filmindeki gibi bağlantıları açıklayayım:
  • Ayakkabı: Pantolonların altına giyilen yandan fiyonklu siyah ayakkabının benzerini Polaris'ten -dolgu topuklusunu- anneme aldım. (Polaris'te 1 ayakkabı alana 1 ayakkabı bedava kampanyası var)

  • Smokin Ceket: Artık klasikleşti diyebiliriz. Mango Outlet'te Limited Edition serisinde Zuhair Murad'ın Smokin Ceketi 24,95 TL. Yeri ve kesimi güzel. Ancak 40 bedeni kalmış. İsteyen olursa bakmalarını tavsiye ederim. İçine bir şey giyme, tak kemeri, olsun sana gömlek!.. Çizgili bluzun da benzeri var- tabii ki taşsız ve pulsuz...

  • Zincir detaylı deri kemer: Uzun zamandır bu kemerden istiyordum. Hatta süpermarkette benzerini yeni buldum:) Zincir detaylı deri kemer, bileklik ve çantalar çok moda şimdi ve kışın da.
  • Saçlar da düz ve yandan ayrılmış olsun.

Gönül Balmain giymek ister / Bütçe karışılamaz.

5 Mart 2009 Perşembe

Pantolon Ceket Takımı

Zara'da pantolon ceket takımı görünce aklıma Keira Knightly'in de giydiği Chloe PreFall 2009 koleksiyonunda yer alan pantolon ceket takımı geldi. Her ikisininde hem pantolon hem de ceket boyu kısa. Zara'da Keira Knightly gibi siyah tişört kullanmış.
Defiledeki kıyafetlerin bir arada kullanılmasını yadırgıyorum. Mesela Keira Knightly fiyonklu ceketi başka kıyafetlerle kullansaydı daha yaratıcı olurdu.

4 Mart 2009 Çarşamba

Kirsten Dunst'ın Botu

Steve Madden botumu alırken -büyük ihtimalle-yıllardır gördüğüm Kirsten Dunst'ın botunun etkisinde kalmış olmalıyım;) Kirsten'ın farklı zamanlarda farklı kıyafetleriyle giydiği botuyla ilgi bir derleme yaptım. Benim işime yarayacağı kesin!.. Özellikle havalar biraz daha ısınınca şort ve elbiseyle birlikte çizmeyi çorapsız giyme fikri.Hihaho!....

3 Mart 2009 Salı

Pull and Bear Çanta

Zincir saplı çantaları çok seviyor ve kullanışlı buluyorum. Hele böyle Chanalvari olanları bulunca hakiki Chanel çantası takmış gibi hissediyorum. Mağazada gidip incelemeliyim.


  • Ünlüler kırmızı çantalarını nasıl kullanıyorlar-bakınız!..
  • Zincir saplı çantaların çokkk moda olduğunu söylememe gerek var mı (?)

Goril Resmi Baskılı Tişört

Christopher Kane'in bu yaz koleksiyonunda yer alan goril resmi baskılı tişörtü aklınızın bir kenarına not edin demiştim. Ettiyseniz Topshop'a bir göz atın. Orda sizi, ağzını kocaman açmış sizi ham yaparım diyen bir goril bekliyor;)

  • Christopher Kane, 2009 kış sezonu defilesinin sonunda gorilli tişörtüyle görülmekte!..
  • Defiledeki gibi etekle giyilebileceği gibi ben de Bay Kane gibi siyah skinny jeanimle giycem.

1 Mart 2009 Pazar

Pal Sokağı Çocukları

Ferenc Molnar'ın klasikleşmiş romanı "Pal Sokağı Çocukları" 2007 yılındaki "100. yaş" özel baskısından sonra yeni bakısıyla Tarık Demirkan'ın Macarca aslından yaptığı çeviriyle Yapı Kredi Yayınları'ndan çıktı. Nemecsek, Boka ve diğer çocukların hikayesi her yaş grubuna hitap ediyor. "Yeniden" okuyabilirsiniz.

Kapak Fotoğrafı: Pasztor kardeşlerin Nemecsek ve arkadaşlarının bilyalarına el koydukları Müzi'de Peter Szanyai'nin heykel grubu.