Bu Blogda Ara

29 Nisan 2009 Çarşamba

Pembe Bulut

Elle dergisi Adriana Lima ile yaptığı çekimde Maybelline New York'un Pink Cloud rengi rujunu kullanmış. Denemeli!..

28 Nisan 2009 Salı

Kıssadan Hisse

Protesto (La Haine) filminde elli katlı bir binadan düşen adamın hikayesi anlatılır. Adam düşerken sürekli kendine şöyle der:" Buraya kadar her şey yolunda."
Düşmeye devam eder ve yine aynı şeyi söyler: "Buraya kadar her şey yolunda."
Ve finalde denir ki:"Önemli olan düşüş değil, yere çarpıştır."

Leopar Desenli Tişört

Sonunda leoparlandım. H&M marka, leopar desenli tişörtü pazardan aldım. Hem de 3,5 Lira. Yurtdışında yaklaşık 15 dolara satılıyordu.Karlı bir alışveriş diye ben buna derim. Nicky Hilton da H&M'in leopar desenli tişörtünü giyiyor. Chloe Sevigny ise Chloe marka, leopar desenli bu tişörtü giymiş.

27 Nisan 2009 Pazartesi

Kot Ceketleri Süslemeli

Kot ceketimin ilik yerine kırmızı saç tokamı taktım, sanki papyon takmış gibi oldu. Bu da hoşuma gitti. Facehunter'daki Mr. ise yakasına kırmızı çiçek broş takmış.

26 Nisan 2009 Pazar

Harper's Bazaar

Hangi ayakkabı hangi çantayla gider..Öneriler Harper's Bazaar'ın Mayıs 2009 sayısından;
Sezonun olmazsa olmazı dore sandaletini zincir ve deri saplı çantayla tamamlamalı!...

Hangi Chloe (?)

Bu sene Coachella Müzik Festivali'ndeki sandaletiyle çorap giyen Chloe Sevigny'i değil, geçen senelerdeki hasır şapkalı halini örnek alın!..

25 Nisan 2009 Cumartesi

Cat Power for Levis


Kot şort, kot gömlek (arkasına özellikle dikkat!), zımbalı kot yelek, beyaz gömlek, beyaz atlet.. Hepsi de artık birer klasik ve her gardıropta bulunmalı. Jeansever daha başka ne ister ki!.. Bunun için Türkiye'de de satılmaya başlayan Cat Power for Levis (Red Tab Jeans) koleksiyonunu tavaf etmek gerek.

24 Nisan 2009 Cuma

Torpil

Annemin tariflerini düzenlerken bu tarifle karşılaştım. Gerçi "Milföy Tatlısı" olarak kayıt edilmişti. E tadı torpile benzeyen bu tatlı daha özel bir adı hak ediyordu. "Pratik" veya "Lokmalık" torpil denilebilir. Gelelim hazırlanışına;
4 adet Milföy Hamuru
Milföy hamurlarının her birini 4 eşit parçaya kesin. Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin.
Milföyler fırında pişerken bu arada iç kremasını hazırlayın;
1 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
Hepsini bir tencerede kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra 1 yemek kaşığı margarin ilave edip, ocaktan alın.

Fırından çıkan milföyleri bir 5 dakika soğumaya bırakın. Soğuyunca milföyleri ortadan ikiye ayırın ve hazırladığınız kremayı bir tatlı kaşık yardımıyla içine yerleştirin. Üzerine pudra şekeri de döktün mü-İşlem Tamamdır.

23 Nisan 2009 Perşembe

Ünlüler ve Kolyeleri

Jessica Biel, gülen yüz kolyesiyle; Kate Moss ise barış sembollü kolyesiyle görülmekte... Hem gülen yüz hem de barış sembollü kolyeleri severim. Küçük modellerini tercih ederim, tıpkı ünlüler gibi.
Barış sembollü kolye için: Accessorize, Mavi Jeans ve Claire's mağazalarına bakmakta fayda var!..

Steve Madden Çantalar

Steve Madden çantalarından bu iki modele bakınca ne görüyorsunuz?

Ben, Alexander Wang görüyorum. Ayakkabılardan çantalara bakmaya fırsat kalmıyordu. Şimdi algıda seçicilik işe yarar!..

21 Nisan 2009 Salı

Game Girl by Emmanuel Alt

Vogue Paris'in Mayıs 2009 sayısında Emmanuel Alt'ın gerçekleştirdiği "Game Girl" çekiminden bir kuple;
Her iki bikiniyi istek listeme ekleyin, lütfen!.. Fotoğrafları thefashionspottan aldım. Tabii asıl keyfi dergi çıkınca yapıcağım, çilekli milkshake ile birlikte!...

20 Nisan 2009 Pazartesi

Kate Bosworth @ Coachella

İlk gün kırmızı eteği ve kot ceketiyle, ikinci gün lacivert Topshop elbisesi ve sarı See by Chloe plastik sandaletiyle (laciverti sarılasak, sarılasak), üçüncü gün mini kot etek ve yine aynı sandaletiyle Kate Bosworth, Coachella müzik festivalinde ilham vericiydi.

Detayda ise pembe ojesini unutmayalım.

18 Nisan 2009 Cumartesi

Zara Trend

Zara trendlerine bir göz attım... Aman Allahım kendimi kot cennetinde buldum!.. Özellikle, şu zımbalı- hobo- kot- çantasına bayılıyorum. İndirim zamanı görüşürüz!..
-meli/-malı: Kot şortu, blazer veya erkek ceketleriyle giymeli.

Kitaba Yolculuk

Heyecanla beklediğim İzmir Kitap Fuarı bugün açıldı. İlk ziyaretimi gerçekleştirdim. İndirim oranları %20 ile %25 arasında değişiyor. Daha fazla oranda indirim yapmalarını beklerdim!..


  • Sel Yayıncılık, en has indirimi gerçekleştirmiş. Tüm kitaplar %50 indirimli. Alain de Botton, Truman Capote, Nick Hornby, Roland Barthes, Selçuk Altun... Ayrıca 3 TL'ye satılan kitaplar da var. Bunlardan özellikle Kemal Siyahhan'ın Yalnız Mor'una bir bakın!.
  • Turkuvaz Kitapçılıkta da 2 TL ile 3 TL arasında satılan kitaplar var. Bunlardan Caludio Magris/ El Yordamıyla, Celil Oker/Bir Şapka Bir Tabanca, Sylvie Overnoy/Eyvah Aşk'ı aldım. Nazlı Eray'ın Kayıp Gölgeler Kenti kitabı hanidir aradığım kitaptı. %20 indirimli geldi!..

Aklınızda olsun 26 Nisan Pazar günü fuar kapanıyor.İyi okumalar.

17 Nisan 2009 Cuma

Minnetonka

Minnetonka botlar, Yeşil mağazalarında da satılıyor. Yazın da bot giymeye devam!..

İzmir'de Balçova Kipa AVM'nin içinde Yeşil mağazası bulunuyor. Diğer iller için buraya bakınız.
Nicole Richie de minnetonka bot severlerden.

14 Nisan 2009 Salı

Hem Yiyelim Hem Güzelleşelim

InStyle dergisinin geleneksel hale getirdiği yılın en iyi güzellik ürünlerini öğrenmek için InStyle'ın Nisan sayısını aldım. Bu sene vücut nemlendiricisi olarak Dove Fresh Touch Body Silk seçilmiş. Yeşil çay ve salatalık özlerinden oluşan bu kremi en kısa zamanda denemeliyim. Dergileri ikiye ayırırım okunduktan sonra atılcaklar ve saklancaklar. Bu sayıyı saklıcam!..
Hamur işlerini yapmayı severim, gelgelelim paskalya çöreği hep gözümü korkutur. Taa ki Dr.Oetker'in sitesinde kolay hazırlanan bu tarifi görünceye kadar. İlk deneme için hiç fena değil. Tadı ise süperötesi!..

12 Nisan 2009 Pazar

Kot Elbisesiyle Kirsten Dunst

Kot elbise alışveriş listemde hala yer alıyor!.. Kisten Dunst ise bana nazire yaparcasına kot elbisesini sandaletleriyle giyiyor!.. Gözüme kestirdiğim elbiseler seninkinden daha güzel Kirsten.N'aber!..

Yeni sezonda gözüme kestirdiğim kot elbiseler: Miss Selfridge, Zara (baştan üçüncü sıradaki elbise) Rastlantıya bakın ikisinin de bel kısmı lastikli!...

11 Nisan 2009 Cumartesi

Lanvin vs Koton

Bir köşede Lanvin'in 382 Euro'luk tişörtü, diğer köşede ise Koton'a ait bir tişört. Aynı kız (!) iki tişörtte bulunuyor. Bak sen şu işgüzarın yaptığına:

Lanvin, Koton

10 Nisan 2009 Cuma

Beyaz Elbisenizi Kot Ceketinizle Giyin

Ünlüler beyaz elbiselerini artık deri ceketleriyle değil kot ceketleriyle giyiyorlar!...


  • Boy by Band of Outsiders'ın beyaz elbisesine bir göz atın.
  • Beyaz elbiseyi kot ceketle giymeyi Kate Hudson'ın 2003 yapımı Le Divorce filmini izlediğimden beri uygularım. Bir sahnede Kate Hudson şunları giyiyor: Beyaz elbise, kot ceket, dore gladyatör sandaletler (yanılmıyorsam) ve başrolde de bordo, timsah derisi Hermes Kelly çanta.

9 Nisan 2009 Perşembe

Goop, Isabel Marant ve Mango


Gwyneth Paltrow, Isabel Marant'ın etnik baskılı ve beyaz elbiseleriyle süet çizmelerini öneriyor. Eğer benzer şeylere ihtiyacınız varsa Mango'ya da bakmanızı öneririm.

7 Nisan 2009 Salı

Şimdi Ne Giymeli?

Denim...Denim...Denim.. İlham kaynağım ise İngiliz Vogue'un Nisan 2009 sayısı:

6 Nisan 2009 Pazartesi

5 Nisan 2009 Pazar

Sezonun Hit Ayakkabı Modeli

Nicole Richie'nin giydiği Pierre Hardy marka ayakkabının benzerlerini-Deichmann, Aldo ve Urbanoutfitters mağazalarında bulabilirsiniz.
Siyah, bantlı, burnu açık ve arkadan fermuarlı ayakkabılar yaz sezonun h(it) ayakkabıları. Benden söylemesi.

4 Nisan 2009 Cumartesi

En Vogue Nisan 2009

Yüksek belli kot pantolonumu değişik gömleklerle giymeye takmış durumdayım. İlham kaynağım da Lemming (Kuzey Faresi) filmindeki kıyafetleriyle Charlotte Gainsbourg. Buna bir de Fransız Vogue'un En Vogue sayfası eklendi;

Not:Dergideki kot pantolonun markası: Gerard Darel. Charlotte Gainsbourg'te uzun yıllar bu markanın yüzüydü. Bu ne rastlantı!.

Bir Aşka Vuran Güneş - Oktay Rifat

Oktay Rifat'ın (1914-1988) seçme şiirlerinden oluşan kitabı "Bir Aşka Vuran Güneş"i elimden düşürmüyorum. Kitap, YKY'den çıktı. Sevdiğim bir dörtlükle sizi başbaşa bırakıyorum.

3 Nisan 2009 Cuma

Twist Beyaz Gömlek

Eğer siz de benim gibi beyaz gömleklere taktıysanız, farklı kol kesimiyle dikkat çeken Twist'in bu gömleğine bir göz atmalısınız.

Diğer beğendiklerim: Beymen Club, See by Chloe

2 Nisan 2009 Perşembe

Favori Topshop Kıyafetleri

Kate Moss'un Topshop için hazırladığı 2009 ilkbahar ve yaz koleksiyonunda beğendikleri;
Style sitesi Kate Moss ile kısa soru cevap gerçekleştirmiş. Ona favori Topshop parçalarını sormuşlar. O da afyon desenli elbise ile halka detaylı süet ceketi beğendiğini söylemiş.

1 Nisan 2009 Çarşamba

Accessorize Zincir Bilekliğim

Nicole Richie'nin severek taktığı CC SKYE marka bilekliğe benziyor. Hangi marka bu modelden esinlenecek diye beklerken, Accessorize azda olsa beklentimi karşıladı. Kolaylıkla evde de yapılacak bir model. İsteyen mağazadan alabilir isteyen de kendi yapabilir. İçinden kurdele geçen Miss Selfridge zincir kolyeyi de örnek alabilirsiniz. Hadi kolay gelsin!

Beymen Club Bahar Koleksiyonu

Beymen Club ile ortak bir noktamız var. İkimiz de beyaz elbiseleri seviyoruz. Geçen seneki koleksiyonlarında da beyaz elbise yer alıyordu, bu senekinde de. Yeni koleksiyonundan sadece beyaz elbiseyi değil beyaz gömleği, kot pantolonun rengini ve çantayı komple beğendim.