Yeni yaptığım çilek reçelimin soğumasını beklerken, fesleğenin güzel kokusuyla balkonda çilek reçelli yoğurt keyfi yaptım.
.................
(Çilek) Reçelli yoğurdun da bir püf noktası var: Yoğurdu buzdolabı poşetine koyuyoruz.. Evet, evet buzdolabı poşetine.. İki kişi için dört yemek kaşığı yoğurt yeterli. Buzdolabı poşetinin ağzına düğüm atın ve elinizle poşeti 5-6 kez düzleştirin. Pürüzsüz oluyor. Poşetin bir ucunu kesin ve bardaklara/kuplara yoğurdu, sanki krema sıkar gibi sıkın (Krema gibi oluyor). Bir parmaklık boşluk bırakın ve üzerine de çilek reçelini koyun. Buzdolabında en az 20 dakika dinlenmeye bırakın. Tarifi Jamie Oliver'dan öğrendim. Ayrıca, o bunun üzerine şurupta ekledi. Denemek isteyenler İkea'da satılan şurupları deneyebilir. Ben böyle seviyorum.
.................
Annem:" Benim yaptığım reçelli yoğurttan daha güzel olmuş."
Ben: " Afiyet, bal şeker olsun."
................
Çilek reçelini yine
bu tarife göre yaptım. Kıvamını tutturabiliyorum. Dakika vermesi çokkk büyük bir kolaylık sağlıyor.