Bu Blogda Ara

29 Haziran 2009 Pazartesi

Gucci Makyajı

Gucci'nin turkuaz tonlarındaki göz makyajına sahip olmak için şu ürünlere de bir göz atın:

YSL limited edition 5'li far, FlorMar Toz Far: 5 Lira
Not: Watsons mağazasında FlorMar farlarda 1 alana 1 Bedava Kampanyası var. Aklınızda Olsun!.

28 Haziran 2009 Pazar

Başıma Güneş (mi) Geçti !..

Bu sıcaklarda şapkasız dışarı adım atmak akıl karı değil. Gölgelik yer de bulamadın mı vay ki ne vayyy!.. Kirsten Dunst'ın da taktığı gibi bir hasır şapka tez edinmeli.

Hasır Şapka (1) ve Çanta (4): Topshop, Parmak Arası Terlik (2): Havaianas Top, Güneş Gözlüğü (3): Karen Walker

25 Haziran 2009 Perşembe

"Bir hedefin var mı?"

"Bazen hayatta bir hedefe gerek yoktur," diyorum savunmaya geçerek. "Resmin tamamını görmene gerek yoktur. Yalnızca bir sonraki hareketin ne olacağını bilmek yeterlidir."
"Peki ya senin bir sonraki hareketin ne olacak? "
Pasaklı Tanrıça, Sophie Kinsella, Çev:Bige Turan, Artemis (çik-lit)

24 Haziran 2009 Çarşamba

Altın Kızlar

Ne kadar altın/dore takınız varsa takın takıştırın. Özellikle set halinde satılan bilezikleri, zincir bilekliklerle bir arada kullanın. İtalyan Usulü Evlilik Filminde Sophia Loren gibi iki altın zincir bilekliği de bir arada takabilirsiniz veya Sagan filminde Françoise Sagan'ın gibi metalik saatinizi zincir bilekliğinizle. Gibi gibi: Dergiler: Fransız ve Amerikan Vogue Temmuz 2009, Bilezikler: Miss Selfridge

C-h-l-o-e Üçlüsü

Süt beyazı bir çanta (Paraty), bej rengi plastik bir sandalet (Alfie) ve bej /beyaz karışımı gözlük (Sugi). Muhteşem Chloe üçlüsü;

Daha önceki yazımda siyah çantadan bahset, şimdi de süt beyazı çanta. Ne yapayım- bu üçlü aklımı başımdan aldı. Detaylarda bu renklere ağırlık vermeli.

23 Haziran 2009 Salı

Denim Koşucu Şortu

Hem sporcu modası, hem de denim modası bu şortlarda bir arada. Nasıl giysemin cevabı da Kate Moss'ta:Siyah rugan babet ve siyah çantaya hiçbir zaman hayır diyemem. Yeni bir siyah çantaya da ihtiyacım var. Kate Moss'un siyah rugan çantası ise Mulberry Bayswater.

Sen Dünyada Var Mısın?

Bir hafta olmuş blogu güncellemeyeli. Üzerimdeki bu ataleti atmanın vakti geldi de geçiyor. Şöyle son günlerde sevdiğim bir şeyle başlangıç yapayım. Geçen hafta semt pazarından H&M marka bu kısa tişörtü aldım:
Üzerimde askıda durduğundan daha güzel duruyor, inanın. Fiyatını ise siz zaten biliyorsunuz;)

16 Haziran 2009 Salı

Kazanan Zebralar

Zebra resimli ve desenli kıyafetler, aksesuarlar çoookkk moda. Ben de tişört ve bikini modellerinde bu trendi beğeniyorum. İlham kaynaklarım da dergiler:
(Haziran 2009) Elle Italy, Vogue UK
Zebra Resimli Tişört: H&M (), Zebra Desenli Bikini Altı: Accessorize

15 Haziran 2009 Pazartesi

Sen Neymişsin Be Bebe Şampuanı!

Reese Witherspoon'un makyaj çantasını karıştırırken favori ürünleri arasında Johnson's Bebek Şampuanı da vardı. Kızının saçını yıkarken keşfetmiş ve saçlarının yumuşak ve parlak olmasını ona borçluymuş. Ee çocukken gözleri yakmasın diye kullandığım şampuanı şimdi de parlak saçlara sahip olmak için kullanmaya karar verdim. Yıllar önce de Laetitia Casta'nın da kullandığını okumuştum ancak kulak arkası etmiştim. Sonra boyalı saçlara bebe şampuanı iyi gelir mi diye kararsız kaldım. Şimdi ilk işim markete gidip bir tane sepete atıvermek.
Durun daha bitmedi. Selin Öztürk adlı oyuncu (Arka Sıradakiler dizisinde oynuyormuş) Bizim Kahve'ye verdiği röportaja göre yoğun set makyajından sonra cildini bebe şampuanlarla temizliyormuş. Gece yatmadan önce yüzünü onunla yıkıyor ve pürüzsüz bir ciltle uyanıyormuş. Ebru Akel'in göz altına hemeroid kremi sürmesi gibi bir durumla (mı) karşı karşıyayız!.

12 Haziran 2009 Cuma

3.1 Phillip Lim Resort 2010

X: Her yerde piton deseniyle karşılaşıyorum. Şöyle piton desenli ayakkabı alsam ve bunu nasıl giysem?
Y:Phillip Lim'in Resort 2010 koleksiyonu bu sorunun yanıtını karşılar. Özellikle beyaz ve gri gibi açık renklerle piton deseni mükemmel duruyor.(Koleksiyondan çıkardığım ders!)

10 Haziran 2009 Çarşamba

Teselli Felsefede

"Toplumsal yaşam, başkalarının bizimle ilgili algıları ile bizim kendi gerçekliğimiz arasındaki uyuşmazlıklarla örülü.Temkinli olmaya çalıştığımız zaman aptallıkla suçlanıyoruz. Utangaçlığımız kendini beğenmişlik, başkalarını memnun etme isteğimiz dalkavukluk olarak algılanıyor. Bu yanlış anlamalara son vermek istiyoruz ama birden boğazımız kuruyor, ağzımızdan çıkan sözlerden hiçbiri asıl söylemek istediklerimiz olmuyor. En büyük düşmanlarımız bizim üstümüzdeki mevkilere atanıyor, bizi çekiştirmeye devam ediyorlar. Aslında, masum bir düşünüre yönelen bu haksız nefrette, bize adil davranmayı beceremeyen ya da bunu istemeyen insanlar yüzünden yaşadığımız acıların yankılarını duyuyoruz "
Alain de Botton, Felsefenin Tesellisi, (sf.53) Toplum Tarafından Kabul Görmemenin Tesellisi (Sokrates)

9 Haziran 2009 Salı

Büstiyer ve Diğerleri

Pazardan yine karlı bir alışveriş yaptım. Bazen hiçbir şey bulamıyorum bazen de elim kolum doluyor. Bugün de o günlerden biriydi. Önce iç çamaşır satılan yerde güzel bir büstiyer (mi) -buldum. Primark (Secret Possessions) etiketliydi. Fiyatı ise 5 liraydı. Bir de güzel siyah dantelli sütyen aldım. Harika bir şey!..
H&M (Made in Turkey) ürünleri satan yerde ise beyaz tişört ve siyah etek buldum. Her ikisini böyle kombinledim. Fiyatları yine 1,5 Liraydı. Altına ise siyah rugan Topshop babetlerim ve Accessorize Bez Çantam.
Dipnot: Etek, Alexander Wang'ın 2010 Resort koleksiyonundaki bu eteğe benziyor.

8 Haziran 2009 Pazartesi

Çilek Reçelli Yoğurt ve Bir de Fesleğen

Yeni yaptığım çilek reçelimin soğumasını beklerken, fesleğenin güzel kokusuyla balkonda çilek reçelli yoğurt keyfi yaptım.
.................
(Çilek) Reçelli yoğurdun da bir püf noktası var: Yoğurdu buzdolabı poşetine koyuyoruz.. Evet, evet buzdolabı poşetine.. İki kişi için dört yemek kaşığı yoğurt yeterli. Buzdolabı poşetinin ağzına düğüm atın ve elinizle poşeti 5-6 kez düzleştirin. Pürüzsüz oluyor. Poşetin bir ucunu kesin ve bardaklara/kuplara yoğurdu, sanki krema sıkar gibi sıkın (Krema gibi oluyor). Bir parmaklık boşluk bırakın ve üzerine de çilek reçelini koyun. Buzdolabında en az 20 dakika dinlenmeye bırakın. Tarifi Jamie Oliver'dan öğrendim. Ayrıca, o bunun üzerine şurupta ekledi. Denemek isteyenler İkea'da satılan şurupları deneyebilir. Ben böyle seviyorum.
.................
Annem:" Benim yaptığım reçelli yoğurttan daha güzel olmuş."
Ben: " Afiyet, bal şeker olsun."
................
Çilek reçelini yine bu tarife göre yaptım. Kıvamını tutturabiliyorum. Dakika vermesi çokkk büyük bir kolaylık sağlıyor.

6 Haziran 2009 Cumartesi

Ceket ve Yelekler

Sezonun üç trendi : denim, ten rengi ve pulları, giyilen kıyafetin havasını bir anda değiştiren ceket ve yeleklerde kullanmak daha akıllıca. Tek bir parçayla türlü kombinasyonlar yapılabilir.

Bir de bunları deneyin: Beyaz elbise + kot yelek+ Sandalet (bohem); Safari şort + Erkek Arkadaş Ceketi+Espadril (Safari); Pullu Ceket + Klasik Siyah Pantolon+ Stilletto (Gece )

Ceket ve Yelek: Topshop

5 Haziran 2009 Cuma

Alexander Wang Resort 2010

Koleksiyonda yer alan parçaları tek tek ele alın: kot yelek (tamam), salaş file üst (tamam), kapşonlu üst+kot yelek/deri yelek-üst üste giymek (tamam), deri ve eşofman birlikteliği yerini kota bırakmış (tamam)...

4 Haziran 2009 Perşembe

Gladyatör Sandalet

Miss Selfridge'de bu güzel sandaleti görene kadar gladyatör sandalet modelleri konusunda kararsızdım. Ancak, şimdi ne istediğimi biliyorum:

3 Haziran 2009 Çarşamba

Like Chloe

Kot şortu Chloe Sevigny gibi beyaz blazer ve siyah bootie ile giyeyim:
Beyaz Blazer: Topshop, Kot şort: Current/Elliot, Bootie: SteveMadden, Siyah kemer: Mango, Siyah El Çantası: Nine West

House of Harlow 1960

Nicole Richie'nin tasarladığı (?) takıların fiyatı 12-125 $ arasında değişiyor. Koleksiyon bilezik, kolye, küpe ve yüzükten oluşuyor. Üçgenler dikkatinizi çekmiştir.Birbirinden farklı uzunluktaki kolyelerini ister tek başına tak istersen Nicole Richie gibi üçünü birarada. Kolyelerin üçünü alışveriş listeme ekledim.


Koleksiyona yeni eklenen kaplan gözü kokteyl yüzüğünü çok (x3) beğendim.