Hem yapılışı kolay hem de çok lezzetli bir iftar yemeğidir. Yanında hoşafla iyi gider.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7AdS4V3j7W31QknpbC021BtEFnHF5mm7JaGXMBJapFns36axcGLoOjGfGnzCfzu25lN_UCLivbpQwjX6fPDnD-4cwLfyvfTl7icx3vxSBrLsQc87HR_3ZKhxcI9gHkyUsI4L54GFvMwU/s200/Resim+144.jpg)
Fırından dolmalık ekmek alınır. Bu ekmeklerin teklisi ve çiftlisi var. Biz tekli ekmekten dolma yapacağız.
Ekmeği 1 gün buzdolabında bekletiyoruz.
(Bayatlaması için; çünkü tazeyken ekmek ovalanmıyor)
Aldığınız gün yemeği yapamıyorsunuz!!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj6EqeNMmNJ51Op9QcTd4G5wRHyq7_FnG3KDVweMWpT0C3FSCxJPZ6idvpbPMLvqc_ZqaLZmZeU3JppfcqTaT-emlvWkS9-IW_ITx6vYPc-auDwd7QYwe2jlnY2yayPndGzVFGI_tkrAOo/s200/Resim+145.jpg)
Ekmeğin içini yaşvaşça kabuğu ince kalıncaya kadar elle çıkarılır.
Çıkan ekmek içleri, elle ufacık kalıncaya kadar ovulur.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhrlLYTD43kHYG6tl-pO7IcVQS3VUdQ7wQmZAHCbTvRkptfZfsAhpfd021FUTxHDoTI8_tA6b4rHfCHKnGD87EnqdFZmlrIhHK8GG5-aZgSl8FsEDarGFNa6RG2FACnTiSs0_9wOmKFtxI/s200/Resim+146.jpg)
Sıra geldi içinin hazırlanmasına: 2 yemek kaşığı margarin/tereyağı ile 250 gr kıyma iyice kavrulur. Daha sonra buna ekmeğin ufalanmış içi, 1/2 demet maydonoz , tuz ve karabiber eklenir. 1-2 dakika birbirine iyice yedirildikten sonra ocaktan alınır.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgj67iyoAynzLyjbVGHaqRQuPGJen9g9xOpI9JJNOkhk11jHw9InVGDlLDhwE6dQw1G0p1z5QuWq8MCQnwfcMEte1swijrVGhCsaLW655eV3TXjEI0B37phMP8nXISBKIJD1zm8EeDDadk/s200/Resim+147.jpg)
Hazırlanan iç, ekmeğe doldurulur
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj_3rHLoI56_ETWVOMmFyn0YSR54hEIT1PBkX5xIJUCz51dbTF7S88IvA3DwKypRiX-Z6X8bi3Gl-c_lEI9MQvBMjG2s47KzgfKb8WuXJ6lkKU6JfW-rKUDwkDnTdBkTCjpCcymln9q40M/s200/Resim+148.jpg)
Kapak kapatılır.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhOpRt0rm98cMqUtmkEuxXYMysWbeJFPNRHligyogX640phbIxeNx7T_f68xAPi86QB3wrATZIftDpwN_LjyfMvT7rECKr4VMR_jwkogLuhorPUUx6Navjrsd7mflytA4tvJYyTsbtoMfo/s200/Resim+149.jpg)
Ekmek çukur bir tencerede bıçakların üzerine oturtulur.
Çünkü su dipte ekmeğe değmemelidir.
Bir başka tencerede hazırladığınız 1 su bardağı sıcak tavuk suyu ekmeğin üzerine gezdirilerek yavaş yavaş dökülür.(Annem Knorr'un hazır toz tavuk suyunu kullandı.)
Daha sonra ocağa konulan tencere yüksek ateşte kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılarak 10 dakika suyunu çekinceye kadar pişirilir.
5 yorum:
Görünüşünden "mmmm olalala" dedirtiyor =)
Afiyet olsun =)
gerçekten çok güzel oluyor.. daha hafif olması için, içine kıyma yerine çökelek konulduğunu da duymuştum..denemelisiniz.
Ben peynirle yapılan içleri sevmiyorum:))
Vejetaryanlar için iyi bir alternatif olur. Denemek isteyenlere duyurulur.
doğma büyüme izmirliyim hiç yapmamıştık:) bu ramazan mutlaka deniycem,pek lezzetli görünüyor:)
Gerçekten çok lezzetli Güldem. Ben çok seviyorum ve zevkle yiyiyorum:)
Yorum Gönder