Bu Blogda Ara

25 Eylül 2007 Salı

UZAK DOĞU SİNEMASI

Dün Tv'de Pang Biraderlerin Göz 2 filmini, bugünde Kim ki Duk'un son filmi Zaman'ı izledim. Böylece izlemek istediğim filmler listemden 2 film eksilmiş oldu. Şimdi sırada Kim ki Duk'un Fedakar Kız filmi var.

Hem Kim ki Duk'un hem de Pang Biraderlerin şu ana kadar 3 filmini seyretmişim. Bunları IMDB notlarına göre düzenlersek:

7,9BOŞ EV /BİN JİP/EMPTY HOUSES KIM KI DUK 2004 : İzlediğim 3 Kim ki Duk filmi içinde en çok sevdiğim filmi. Görüntü kaliteside diğer filmlerine göre daha yüksek. Mutlaka izlenmeli!!

7,4ZAMAN /TIME /SHI GAN KIM KI DUK 2006 :Aşkın Ömrü 3 yıldır diyen Frederick Beigbeder yerine Kim ki Duk 2 yılı uygun görmüş. Bu sıkılma fiziksel midir? Sevgilinin senden fiziksel olarak sıkıldığını düşünürsen ortadan kaybolup estetik olmak bir çare midir?
Filmde gerçek estetik sahneleri kullanılmış.

7.2YAY/ THE BOW/ HWAL KIM KI DUK 2005 :Hiç sevmediğim filmi. Yaşlı adam genç kız ilişkisi.

6,9 GÖZ /THE EYE/ GIN GWAI/PANG BİRADERLER 2002 : Kör kızımıza kornea nakli yapılır ve olan olur. Evet ölü insanlar görmeye başlar( Altıncı His!!).

5.8HAYALET DÜNYA /GWAI WIK /RECYCLE PANG BİRADERLER 2006 : En çok sevdiğim Pang Biraderler filmi. Terkedilenler sahnesi çok güzel. Kürtaj sonucu doğmamış bebekler, ziyaret edilmeyen ölüler...
Hayaletlerin arasında köprüden geçerken nefesin tutulması sahnesi MIYAZAKI'nin Ruhların Kaçışı filminde de işleniyor. Gece tek başınıza izlemeyin ürkütücü bence!!

5.7GÖZ 2 /THE EYE 2 /GİN GWAI 2 PANG BİRADERLER 2004 : Ölü insanları görmeye devam. Bu sefer kadın kahramanımızın hem ölümü hem de doğumu aynı zamanda yaşaması (hamileyken intihar ediyor) buna neden oluyor. Reenkarnasyon olayı işleniyor. +13 yaş sınırı var. Bence bunun yanı sıra hamileler ve yakın zamanda çocuk yapmak isteyenler izlememeli.

Animasyon üstadı Hayao Miyazaki'yi unutmayayım. Prenses Mononoke, Ruhların Kaçışı, Yürüyen Şato filmlerini izledim. Favorim Ruhların Kaçışı. Türkiye'de yayınlanmamış 4 filminin DVDleri çıktı!! İndirime girdiğinde alınacaklar.
Takeshi Kitano'nun Bebekler ve Zatoichi filmlerini; Wong Kar Wai'nin Aşk Zamanı ve 2046 filmlerini atlamayalım. Önce 2046 izlenmeli ardından da Aşk Zamanı.
Gerçi bazen keşke izlemeseydim dediğim filmlerde oluyor; yok kötü olduklarından değil. Hatta senaryo, görüntü, oyuncular çok iyi bile olabilir. Örneğin, İhtiyar Delikanlı (Hani Amerika'da Virginia Tech. Üniversitesin'de katliam gerçekleştirenin etkilendiği) böyle bir filmdi. Film sonunda öyle bir darbe indirmişti ki yerimde çakılıp kalmıştım. Keşke sonunu öğrenmeseydim.
Garez, Cevapsız Arama, Halka, Karanlık Sular, Karanlık Sırlar gibi korku/gerilim filmlerini izlemeye devam.

Hiç yorum yok: