Bu Blogda Ara

20 Mayıs 2014 Salı

Kahvaltı No 11: Muzlu yulaf lapası

"Yulafın faydaları saymakla bitmez. En mühim özelliğiyse kahvaltı seçenekleri arasında en doyurucu, en tok tutucu besin oluşu. Sabahları yiyeceğiniz bir kase yulaf gün içinde gereksiz yemeyi azaltır." DR.Öz


Motivasyon yazısını da okuduk. Şimdi lezzeti bir yulaf ezmesi tarifine ne dersiniz: Muzlu Yulaf Lapası..
Yulaf lapasını buradaki tarife göre pişirin. Sıra geldi lapamızı lezzetlendirmeye..
Yulaf lapasını kasenize boşaltın. Üzerine:
  •  1 yemek kaşığı mavi haşhaş (isteğe bağlı)
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • Yarım muz (çatalla ezin)
Hepsini kaşıkla karıştırın. Kalan yarım muzu dilimlere ayırın ve karışımın en üstüne ekleyin. Son dokunuş olarak muzların üzerine bal gezdirin. Bu da çok lezzetli..Yoğurt dışında yulaf ezmesi yiyemiyorum diyenlerdenseniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz..

Hiç yorum yok: