Bu Blogda Ara

12 Mayıs 2014 Pazartesi

Kahvaltı:10: Esmer Şekerli Yulaf


Günaydın..Bugün bu zamana kadar yediğim en lezzetli yulaf ezmesi tarifini paylaşacağım.Tarif Jamie Oliver'ın:
  • 1/2 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1.5 su bardağı su
  • Bir çimdik tuz
Karışımı sos tenceresinde kaynayana kadar tahta kaşığın sapıyla karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın suyunu çekene kadar arada karıştırarak pişirin. Ocaktan almadan biraz süt ve 1 tatlı kaşığı kadar bal ekleyin. Bir tur daha karıştırın ve ocaktan alın. Kasenize yulaf lapanızı (porridge) koyun ve üzerine kahverengi şeker serpiştirin. Bir dakika bekleyin ve kahverengi şekeriniz lapanın sıcaklığıyla eriyip karamelleşecek. Üzerine 2 yemek kaşığı kadar da süt ekleyin ve afiyetle yiyin.

Hiç yorum yok: