Bu Blogda Ara

24 Kasım 2014 Pazartesi

Kahvaltı: Kavanozda hazırlanan yulaf

Geceden hazırlayın. 
Buzdolabında bekletin. 
Sabaha muhallebi kıvamına gelmiş yulafınız hazır. 



Öncelikle eşit miktarlarda yulaf, süt ve yoğurt küçük bir kavanoza konulur (bak: 370 cc.lik bu kavanoz) ve kaşıkla karıştırılır.

  • 1/4 cup yulaf ezmesi
  • 1/4 cup süt
  • 1/4 cup yoğurt
(Ölçü kabınız yoksa çay bardağı kullanabilirsiniz.) Temel ölçümüz bu. Şimdi istediğiniz malzemeleri kullanarak farklı karışımlar hazırlayabilirsiniz.

Bugün elmalı karışım hazırladım.

  • 1 tatlı kaşığı bal 
  • 1 küçük elma rendesi
  • az biraz tarçın
..sırasıyla kavanoza ekleyin ve kaşıkla karıştırın. Kavanozun kapağını kapatıp buzdolabına kaldırın.

Hiç yorum yok: