Bu Blogda Ara

15 Aralık 2014 Pazartesi

Kahvaltıda: Yumurta rulosu ve tavşan elma dilimi


İzlediklerimin de etkisiyle Japon ve Kore mutfağına ilgi duymaktayım. Sık olmasa da bu iki mutfaktan yemekler denemekteyim. Bazılarını bir kere pişirip bir daha pişirmezken, bazı tarifleri de sık sık yaparım. Bu ikisi gibi..Çocuklar da çok beğenecektir.

Yumurta rulosu yapmak için gerekli malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı soya sosu
Karıştırma kabında hepsini çatalla  çırpın. Tava olarak elinizdeki en küçük tavayı kullanmanızı tavsiye ederim. Tavanız ne kadar küçük olursa, yumurta rulonuz o kadar kalın olur. Tavaya çok az sıvıyağ dökün ve kağıt havlu yardımıyla tavanızın her tarafını  yağlayın. Şimdi yumurta karışımından ince bir tabaka olacak şekilde tavaya dökün. Karışım tavanın her yerini kaplasın. Kenarlar pişmeye başlayınca bir kenarından kaldırıp rulo yapın ve tavanın bir köşesine alın. Kalan karışımı yine ince bir tabaka olacak şekilde tavaya dökün ve aynı işlemi yumurta karışımınız bitene kadar devam edin. Pişince soğumaya bırakın ve sonra kesin. 

Bu video sanırım daha da yardımcı olacaktır.

*Elmadan tavşan yapmak için: Elmayı dilimlere ayırın. Elma diliminin bir kenarına bıçakla "V" yapın ve o kenarın kabuğunu soyun. Hepsi bu..Siz iyisi mi bu videoya da bakın:)
Kolay gelsin!.

Hiç yorum yok: