Bu Blogda Ara

27 Mart 2015 Cuma

Japon Patates Salatası

Rus (Amerikan) Salatasına benziyor. Arada bir kaç farklılık var. Salatalık turşusu yerine salatalığın kendisi kullanılıyor. Yerken insana ferahlık veriyor. (Turşu uzak durulması gereken besinlerden Kan Grubuna göre Beslenmede) İçinde soğan var. Tuzla ovalayıp, yıkadığımız için kokusu ve acısı kalmıyor. İlk yaptığımda soğan kullanmamıştım. Sonra soğan ile yaptığımda lezzetinin nasıl arttığına şahit oldum. Tereddüt etmeyin.

Bunlara ek olarak, bir kaç küçük değişiklik yaptım. Sosu için sadece elma sirkesi kullanılırken, hardal ve limon suyu da ekledim. Yumurta sarısını içine doğramak yerine Kore Mutfağı'nda gördüğüm şekilde salatanın üzerinde kullandım. Yemeğin yanında garnitür olarak kullandım ve ertesi gün kalanıyla da ton balıklı sandviç yaptım. (AB Kan Grubuna faydalı balıklar: Ton Balığı, Sardalya ve Somon

Malzemeler:
- 500 gr. patates
-1 orta boy havuç
-1 orta boy salatalık
-1 küçük boy soğan
-1 yumurta

Sosu için:
-1 yemek kaşığı elma sirkesi
-1 tatlı kaşığı hardal-isteğe bağlı
- 1 yemek kaşığı limon suyu-isteğe bağlı
-5 yemek kaşığı dolusu mayonez
- tuz, karabiber


Hazırlanışı:



1. Patatesleri soymadan kabuklarıyla, havuç ve yumurtayla küçük bir tencerede iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.

2. Salatalığı çok ince halka halka doğrayın ve üzerine bir tutam tuz serperek elinizle ovun. Suyunu salması için bir dakika kadar kenarda bekletin ve kağıt havlu üzerine alarak elinizle fazla suyunu sıkın. Küçük bir kaba koyun.


3. Soğanı ince piyazlık doğrayın ve onunda üzerine bir tutam tuz serperek elinizle ovuşturun. Onu da kenarda bir dakika bekletin ve suyun altında yıkayın. Kağıt havluya koyarak fazla suyunu alın. Küçük bir kaba koyun.

4. Patatesler haşlandıktan sonra kabuğunu soyun ve büyük bir kaba aktarın. Çatalla patatesleri püre yapar gibi ezin. Üzerine 2 çay kaşığı tuz, bir tutam karabiber, elma sirkesi, limonu ekleyip karıştırın.

5. Havucun kabuğunu soyun, dörde bölüp küçük küçük doğrayın. Yumurtanın beyazını sarısında ayırın. Beyazını küçük küçük doğrayın.  Patateslerin üzerine ekleyin. Sarısını en üste süsleme amacıyla kullanacağız.

6. Salatalık ve soğanları da ekleyin. Mayonezi de koyun. Hepsini tüm malzeme mayoneze bulanıncaya kadar karıştırın. Salatanın tuzunu ve ekşiliğini kontrol edin. Az gelirse biraz daha tuz ve limon suyu ekleyin.

7. Salatanın üzerine, haşlanmış yumurta sarısını tel süzgeçte rendeleyin.

*Yapım aşamasındaki üç fotoğraf: Eat-Light Asia aittir.
*Son fotoğraf: google images



Hiç yorum yok: