Bu Blogda Ara

1 Eylül 2015 Salı

Dünden kalan pilavın yanına Kore Mutfağı'ndan esinlenerek körili hindili patates yemeği (!) yaptım.


Malzemeler: 2 orta boy patates (küp doğranmış), 1 ufak havuç (tavla zarı formunda doğranmış), 1 ufak soğan (küp doğranmış), hindi göğsü (küp doğranmış)- ben hindi eti kullandım ama siz istediğiniz etten (tavuk) istediğiniz miktarda kullanabilirsiniz-

Köri sosu için: 1 su bardağı su + 1 tatlı kaşığı köri + 2 çay kaşığı tuz + 1 yemek kaşığı un. Tüm malzemeyi karıştırın.



Hazırlanışı: 2 yemek kaşığı tereyağında eti kavur. Et renk alınca patatesleri ekle. Birkaç dakika da patatesleri kavur. Üzerine havuç ve soğanı ekle. Hepsini birlikte kavur ve üzerine 2 su bardağı  su ekle. Orta ateşte, kapağını kapatarak 15-20 dakika patatesler yumuşayıncaya kadar arada karıştırarak pişir. Patatesler yumuşayınca üzerine köri sosu ekle. Birkaç dakika daha yemeği tıkırdat ve ocaktan al. Pilavın yanına/üzerine ekle ve pilavla karıştırarak afiyetle ye. Çok lezzetli oldu.

AB kan grubuna faydalı besinler: patates, köri, hindi ve pirinç bu yemekte bir arada.

Hiç yorum yok: