31 Ağustos 2007 Cuma
LACİVERTLE KIRMIZININ AŞKI
Lacivert geniş paça pantolonu ve kırmızı tshirtüyle kendisini tebrik ediyoruz. Salaş ama şık bir görünüm her daim giyilir.
NOT:
Bu sıralar müzik kanallarında dönmekte olan iki klibe bir dahaki sefere daha dikkatli bakın.
Bunlardan birincisi "Fergie -Big Girls Don't Cry"
Bir diğeri de "Natalie Imbruglia- Glorious"
Aradaki benzerlik sizce nedir? Nedir, nedir?
COPYCAT KIRSTEN!!!
30 Ağustos 2007 Perşembe
29 Ağustos 2007 Çarşamba
ZIMBALI BİLEKLİK
MARY KATE OLSEN
KARNIYARIK NASIL YAPILIR?
Karnıyarık yapmak için küçük patlıcanlar seçilir. Eğer büyük patlıcanınız varsa ikiye bölüp kullanın. Annem 8 tane küçük patlıcan kullandı.
Patlıcanları "alacalı" şekilde soyun.(Resimdeki gibi.) Bir kaba konur ve üstüne 1 yemek kaşığı tuz eklenir. Tuzla birlikte patlıcanlar karıştırılır.(Elle)
Bazıları patlıcanların acı suyu çıksın diye 30' tuzlu suda bekletirmiş! Annem bekletmeden yapıyor ve tadı süper oluyor. Siz bekletebilirsiniz.
Patlıcanlar bol sıvıyağda kızartılır ve genişçe bir tepsiye alınır.
Patlıcanlar kaşık yardımıyla ortadan yanlara doğru ayrılır. (bak resim) Kızartılan patlıcanlar yumuşacık oluyor zorlamanıza gerek yok.
Sıra geldi iç malzemeyi hazırlamaya:
- 1 baş soğan(yemeklik/küçük küp halinde doğranmış)
- 2 büyük domates (iri küp halinde doğranmış)
- Yarım demet maydonoz
- 200 gr(az veya daha çok koyabilirsiniz)kıyma
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz, karabiber
Yağda önce yemeklik doğranmış soğan kavrulur. Soğanlar pembeleşince kıyma eklenir. Daha sonra sırasıyla domates - salça- maydonoz - tuz - karabiber eklenir. 10 dakika orta ateşte ara sıra karıştırılarak pişirilir.
İç malzeme patlıcanların içine 1 kaşık yardımıyla paylaştırılır.
Son şekliyle karnıyarıklarımız karşınızda.
KIZART - İÇİNİ HAZIRLA - PİŞİR
Hepsi bu kadar!!!
27 Ağustos 2007 Pazartesi
24 Ağustos 2007 Cuma
İSPANYOL PAÇA
EN KOLAY YAPILAN MAKARNALAR
Sadece 1 yemek kaşığı yağ ekle gerisini makarnan halleder.
23 Ağustos 2007 Perşembe
SOĞUKKANLILIKLA
Dört Cinayetin ve Sonuçlarının Gerçek Öyküsü
Soğukkanlılıkla gerçek bir olaydan yola çıkılarak yazılmış bir kült roman.
Truman Capote bu romanı olayı soruşturan dedektiflerle, ölen ailenin (Clutter) yakınlarıyla ve katillerle görüşerek yazmış
Hem kurbanların hem de katillerin yaşamlarını en ince ayrıntısına kadar anlatıyor. Onların ölümüne ne neden oldu? Katiller nasıl biriydi? Onları katil yapan neydi?
Cinayetin anlatıldığı bölüm çok ürkütücü. Bunların "gerçek"olması insanı daha da ürkütüyor/üzüyor. Etkisinden kurtulamıyorsunuz.
Olayın geçtiği Kansastaki Holcomb kasabası
Kitabı okurken Nancy Clutter'ı sarışın olarak düşünmüştüm.
Cinayeti işleyenler ise Dick Hickock(soldaki) ve Perry Smith.
19 Ağustos 2007 Pazar
YAZ ÖYKÜLERİ
hafta farklı yazarın hikayesi yayınlanıyor.
Bu hafta MİNE SÖĞÜT' ün BİR ÇOBANLA ŞAİRİN KIRDA HAZİN KARŞILAŞMASI var.
" Korkmuyor musun burada ölüp kalmaktan? Köyden hiç çıkamamaktan?....Ben şimdi hangi cevabı versem daha mutlu olur? Ya da sussam? Daha mı iyi? Gözlerimi uzaklara diksem... Gitmeyi düşlediğimi düşünecek; bakışlarımı yere eğsem, kalmayı... Hiçbir şey düşünmediği mi, her şeyi düşünen bir insana nasıl anlatabilirim?"
Okuyun ve karar verin bir çoban mı yoksa bir şair mi olmak istersiniz?
not: Mine Söğüt'ün kitapları tez zamanda okunacak!!!!!
16 Ağustos 2007 Perşembe
JESSİCA ALBA'NIN ÇANTASI ARANIYOR
KIZARMIŞ EKMEK KOKUSUYLA UYANMAK
Bonus: Çırpılmış Yumurta (Scrambled Eggs) tarfifi:
(1) 3 yumurta
(2) 1/2 çay bardağı süt
(3) 1 yemek kaşığı margarin
Yumurtalar ve süt birlikte çırpılır. Margarin eritilmiş sahanda yumurtalar pişene kadar pişirilir.
15 Ağustos 2007 Çarşamba
KATE MOSS
KURUTMALIK BİBER
-Annem: Biberler güzelmiş. Alalım. Nasıl seslencez?
-Ben: Biberci.
-Annem: Biberci, bakar mısın? 2 kilo biber.
Satıcı biberleri tartar. Annem parayı almaya gider-bu arada biberci aşağıda torbayla bekler-Ben 1 dakika işareti yaparım-Annem sonra!! gelir. Parayı sepete koyarız ve tatam işte biberlerimiz.
-Annem: Çok güzeller. Mis gibi tarla kokuyor.
(Tarlada yetişmiş/sera değil demek istiyor.)
-Ben: Evet çok güzeller yumuşacık, yemyeşil, kokulu. İyi ki almışız anne.
- Biberlerin saplarını kesin.
- Ortadan ikiye 3-4 cm biberin büyüklüğüne göre kesin. İçlerindeki tohumu elinizle temizleyin.
Sonra da uçlarından ipe dizip asın.
[Bazı kimseler saplarını kesmeden doğrudan ipe dizerler. Ancak keserek kurutursanız biberleriniz hava alacağı için kurtlanmaz(mış).] Biraz uğraştırıyor ama değer.
Ben yağda kızartılmış kurtulmuş bibere bayılırım. Kıtır kıtır olur ve tadı damak çatlatan cinstendir. İsterseniz suda haşlayıp yoğurtlada yiyebilirsiniz.
Kışa hazırlıkta ilk yaptığım vişne reçeli daha sonra da bol bol biber kurutmaktır. Geçen sene az kuruttuğumuzdan yetmedi bu sene her pazara/markete gidişte bol bol biber alıp kurutulacaktır. O kadar!!!!