Bu Blogda Ara

29 Şubat 2008 Cuma

Bu nasıl ruh halidir?

Dün gece Pride & Prejudice (Aşk ve Gurur) u bilmem kaçıncı kez izlemek niyetindeyken DVD kitapçığında tanıtılan filmlere gözüm kaydı. Acaba hangi filmler var diye bakarken dikkatimi "Sapık" filminin DVDsi çekti . Bay Darcy'i bir kenara bıraktım ve Norman Bates'e yelken açtım.

Klasik kitaplar gibi klasik/kült olmuş filmlerde belli bir zaman sonra yeniden izlenmeli. Bu "Sapık" içinde geçerli..

....
A boy's best friend is his mother.. (Bir erkeğin en iyi arkadaşı annesidir)

Hele müziği yok mu- hala ürkütücülüğünü koruyor..

....
Film bittikten sonrada Aşk ve Gurur'un alternatif sonunu izledim..

27 Şubat 2008 Çarşamba

Bilezik Hakkında Her şey

Mango'nun yeni sezon kataloğunu incelerken dikkatimi sıkça kullanılan bilezikler çekti. Mika, ahşap, metal, püsküllü her çeşit bilezik Mango'da mevcut.

Nasıl Kullanılmış: Ağırlıklı olarak elbiselerle kullanılan bilezikler, en az iki tane üst üste takılmış.

Sienna Miller'da bilezik kullananlardan. Özellikle Turkuaz rengi bileziğini çok seviyorumuş; çünkü mavi renkli aksesuarlar mavi gözleri daha çok ön plana çıkarır(mış)
Bileziğinizi "Bir Dilim Suç"(Layer Cake) galasında Sienna'nın kullandığı gibi de takabilirsiniz. (Kleopatra etkisi ???)
Bilezikler deyince bizden de aklıma Eda Taşpınar geldi. Bilhasa bu yeşil elbisesiyle kullandığı kırmızı mika bilezikleri. Eda her iki kolunda da bilezik kullanmayı tercih etmiş. Ben bu kıyafetini, bileziklerini, çantasını çok beğendim. Farklı olucam diye abudik gubidik kıyafetler giymese daha iyi olur. Arada böyle güzel kıyafet seçimleri de oluyor.
Yazın bilezik kullanmasını seviyorum. Topu topu iki bileziğim var: Yeşil Tahta ve Metalik

Kot pantolon ve tişört (beyaz) ikilisiyle kullanmayı daha çok seviyorum. Ancak ikisini bir arada kullanmıyorum.

Rengarenk değişik formlarda mika bilezikler istiyorum.
-Bitti-


26 Şubat 2008 Salı

YEŞİL ÇANTA

Kate Moss'un yeni gözde çantası Mulberry'nin Bayswater modelinin yeşil rengi. Mulberry'nin Bayswater modelini Hermes'in Birkin modeline benzetiyorum. Gri, sarı derken şimdi de karşımıza yeşil çanta çıktı.

Bu arada Gri ile Yeşilin uyumuna dikkatinizi çekerim. Kate işini biliyor..

Sütlü İrmik Tatlısı (2)


Sütlü irmik tatlısını daha önce yapmıştım, ancak fotoğraflarını hep yukarıdan çektiğimden aralarındaki bisküvileri gösterememiştim. Tekrar yapınca yeniden fotoğrafını çektim. Ayrıca bu sefer üzerine hindistan cevizi yerine kakao döktüm.
Tarifime buradan ulaşabilirsiniz: SÜTLÜ İRMİK TATLISI

25 Şubat 2008 Pazartesi

80.OSCAR ÖDÜLLERİ TÖRENİNE HOŞGELDİNİZ

Kırmızı Halı Geçişi
Kırmızı Halıda ön plana çıkan renkler Kırmızı ve Siyah oldu. Elbiselerde de tek omuz ağırlıklı olarak tercih edilen modeldi. En güzel kıyafet bence Marion Coutillard'ın giydiği Jean Paul Guiltier tasarımı "Deniz Kızı" elbisesiydi..En azından bu kırmızı ve siyahlar içinde farkını ortaya koyuyordu. Ayrıca Ece Sükan'ı da tebrik etmek lazım daha geçis töreni başlamadan tek omuzların tercih edileceğini söyledi ve bildi.. Marion Coutillard elbisesinin markasını söylemeden o JPG'nin tasarımı olduğunu da bildi. Alkışlar Ece Sükan'a...

Red on Red Carpet (Kırmızı Halıda Kırmızı mı !!!)
Anna Hathaway- Marchesa, Heidi Klum -John Galliano Haute Couture, Katherina Heigl- Escada
Ruby Dee, Julie Christie ve Hellen Mirren da kırmızı rengi tercih etmişler.


Tilda Swinton- Lanvin, Ellen Page -Jean Louis Scherrer, Laure Linney- Micheal Kors
Bu üç hanım da Oscara aday gösterildi ve kıyafetlerinde ki özensizliğe bakın; çok sıradanlar-Tilda Swinton hariç onun tarzı böyle.
Hillary Swank- Versace, Nicole Kidman-Balenciaga, Jennifer Garner- Oscar de la Renta, Penelope Cruz -Chanel Couture
Yakışıklıları da unutmayalım- George Clooney ve Johnny Depp Armani smokinlerini giymişler ve yanlarında da sevgilileri. Viggo Mortensen geceye yeğeniyle katılırken- Javier Bardem ise annesiyle ve Prada takımıyla katıldı. Acaba Penelope Cruz ile birlikte gelirler mi demiştim (Sevgililer ya..)

Sıra geldi kazananları açıklamaya:
80. Oscar ödülleri törenini bu yıl "The Daily Show"dan tanınan Emmy ödüllü komedyen Jon Steward sundu. Dediği gibi filmlerde katillerin (İhtiyarlar Yer Yokta-Javier Bardem, Şark Vaatlerinde Viggo Mortenson - Johnny Depp/ Sweeney Todd) ve kanın (Kan Dökülecek) olduğu karanlık filmler ağırlıktaydı.

"En İyi Kostüm" Adaylar: Across the Universe - Sweeney Todd: Fleet Sokağı'nın Berberi - Kefaret - Elizabeth: Altın Çağ - Kaldırım Serçesi
Oscar goes to... Elizabeth: Altın Çağ / Alexandra Bryne



"En İyi Animasyon Film" Adaylar: Persepolis - Ratatouille- Surf's Up

Oscar Goes to... Rat-a-touille / Brad Bird

"En İyi Uyarlama Senaryo" Adaylar: Kefaret - Kan Dökülecek - İhtiyarlara Yer Yok - Kelebek ve Dalgıç - Ondan Uzakta

Oscar Goes to... İhtiyarlara Yer Yok / Coen Biraderler



"En İyi Orjinal Senaryo" Adaylar: Juno - Micheal Clayton - Lars and the Real Girl - Ratatouille

Oscar Goes to... Juno / Diablo Cody
Diablo Cody eski bir striptizci ve 29 yaşında. Yazdığı ilk senaryola da Oscarı evine götürdü.

"En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu"Adaylar: Cate Blanchett (I'm not there) - Ruby Dee (American Gangster) - Saoirse Ronan (Kefaret) - Amy Ryan (Gone Baby Gone) - Tilda Swinton (Michael Clayton)

Oscar Goes to... Tilda Swinton (Michael Clatyon)

"En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" Adaylar: Casey Affleck (Jesse James..) - Javier Bardem (İhtiyarlara Yer Yok) Philip SEymour Hoffman (Charlie Wilson'ın Savaşı) - Hal Holbrook (In to the Wild) - Tom Wilkonson (Micheal Clayton)

and Oscar Goes to... Javier Bardem (İhtiyarlara Yer Yok)


"En İyi Kadın Oyuncu" Adaylar: Cate Blanchett (Elizabeth: Altın Çağ) - Julie Christie (Ondan Uzakta) - Marion Cotillard (Kaldırım Serçesi) - Ellen Page (Juno) - Laura Linney (The Savages)

Oscar Goes to... Marion Cotillard (Kaldırım Serçesi)
İşte herkesi şaşırtan bir sonuç. Herkes Julie Christie alır derken bir Fransız oyuncu 40 yıl sonra bu ödülü kazandı. Akademi fiziksel değişimlerin olduğu filmleri seviyor.Marion Cotillard'ın bu kadar güzel olabileceğini düşünebilir miydiniz .. Zaten en iyi makyaj dalında da ödül Kaldırım Serçesine gitti.

"En İyi Erkek Oyuncu" Adaylar: George Clooney (Micheal Clayton) - Daniel Day Lewis (Kan Dökülecek) - Johnny Depp (Sweeney Todd..) - Tommy Lee Jones ( In the Valley of Elah) - Viggo Mortenson ( Şark Vaatleri)

and Oscar Goes to... Daniel Day Lewis (Kan Dökülecek)
Viggo Mortenson'ın bu ilk Oscar adaylığıydı ve Daniel Day Lewis'in oynadığı Kan Dökülecek filmini izledikten sonra bir daha bana Oscar ile ilgili soru sormayın dediğini duymuşmuydunuz. Şark Vaatlerinde Viggo M. de iyiydi. Ama Daniel Day Lewis çok iyiydi. Daniel'ın bu ikinci Oscarı; ama Johnny'nin hala bir Oscarı yok.. Uff..

"En İyi Yönetmen" Adaylar: Paul Thomas Anderson (Kan Dökülecek) - Coen Biraderler (İhtiyarlara Yer Yok) - Tony Gilroy (Michael Clayton) - Jason Reitman (Juno) - Julian Schnabel (Kelebek ve Dalgıç)
Oscar Goes to... Coen Biraderler (İhtiyarlara Yer Yok)

"En İyi Film" Adaylar: Kefaret - Juno - İhtiyarlara Yer Yok - Micheal Clayton/Avukat - Kan Dökülecek

Oscar Goes to... İhtiyarlara Yer Yok


23 Şubat 2008 Cumartesi

2008 Dolce&Gabana Sonbahar Koleksiyonuna İlk Bakış

D&G defilesinden aklımda elbiselerin beline takılan kahverengi deri kemer, elbiselerin altına giyilen gri külotlu çorap, boyna dolanan eşarp/fular, koyu renk dudaklar ve David Bowie tişörtü kalmış.
Kahverengi kemer ve gri külotlu çorap birlikteliği
Hepsi de herkesin dolabında en az bir tane bulunması gereken parçalar. David Bowie'yi işin dışında tutuyorum-tabii. Kahverengi kemeri 2008 yaz koleksiyonunda da kullanmışlardı-hala kahverengi deri kemerim yok- Gri külotlu çorabım var, eşarplarım/fularlarım var-David Bowie ile de bir gün yollarımız kesişir; umarım.
Detaylar

Kahverengi kemer ve gri külotlu çorap uygulamasına bir örnekte Karen Walker'dan:
D&G'nin elbiselerinden biri mi yoksa Karen W.'nın çiçekli elbisesi mi diye sorarsanız.
Cevabım- tereddütsüz Karen Walker olucaktır.

22 Şubat 2008 Cuma

Bordo Oje















Makyajda koyu renk tırnaklar ve çıplak dudakların (nude lips) birarada kullanılması hoşuma gidiyor. Vera Wang 2008 sonbahar defilesinde de mankenlerin bordo rengi ojeleri dikkatimi çekti. Aynı rengi buldum: Flormar 323.. Siyah/koyu kahverengi gibi duruyor ama sürünce resimdeki gibi oluyor.

Doğal Dolgun Dudaklar ve Şekilli Kaşlar için Yöntemler:

Dudağı şişirmek ve dolgun göstermek için "Vicks" merhem kullanabilirsiniz. Mentolün etkisiyle yanan dudaklar bir kaç saat dolgunluklarını koruyor. Tabii dudaklarınız öyle onyüzmilyon arı tarafından sokulmuş gibi olmuyor. Üzerine de şeffaf dudak parlatıcısı sürün.


Kaşlara gelince; onları da "yumuşak uçlu kurşun kalemle" boyayarak şekillendirebilirsiniz. Diğer yöntemlerden bile daha etkili sonuç alırsınız. Kaşlarımı kalınlaştırmak için badem yağlarımı kullanmadım, vazelin mi sürmedim.. Ama en etkili sonuç kaş kalemiymiş; onu anladım.


Kurşun kalem- artık yazı yok terfi ettin kaş kalemi oldun.

21 Şubat 2008 Perşembe

PowerTurk ödülleri sahiplerini buldu



Powerturk sitesinde yapılan oylamayla kazananlar belirlendi. Gözden kaçıdığınız veya sevdiğiniz bir şarkıyı tekrar dinlemek istersiniz diye bağlantı da verdim.


                      BEYAZ MUS ÇORAP: neden olmasın !

                      2009 kışı çorapların yılı olucak. Anna Sui'nin çiçek desenli çorapları, Roberto Cavalli'nin leopar desenli çorapları, D&G'nin ekose çorapları, Zac Posen'in renkli çorapları diye liste devam eder.

                      Ama en dikkat çekici olan ise "Beyaz Mus Çorap". Ağırlıklı olarakta siyah kıyafetlerle birlikte kullanılmış. Siyah elbisenizi beyaz aksesuarlarla süsleyip beyaz mus çorap ile giydiğinizde ortalığı yakarsınız. Beyaz elbise ve beyaz mus çorap giydiğinizde de kendinizi gelin gibi hissedebilirsiniz.
                      Ferre-Moschino-Proenza Schouler-Ferre


                      Eley Kishimoto da B.M.Ç kullanan markalardan biri. Renkli elbiselerle de pek fena durmuyor.

                      a:Beyaz Mus Çorap kullanmak mı?

                      b:Neden olmasın!!

                      20 Şubat 2008 Çarşamba

                      Çizgili ve puantiyeli kıyafetlerin kombinasyonu

                      Eskiden ne çizgili ne de puantiyeli şeyleri seven ben -o zaman ruhum desensiz(di) (!)-şimdi ikisinin bir arada kullanıldığı kıyafetleri beğeniyorum.
                      İki desenin nasıl birbirleriyle uyumlu olduğunun kanıtları:
                      Soldaki resim:Luella'nın 2008/2009 sonbahar-kış koleksiyonu
                      Sağdaki resim: Madame Figaro 2006 Nisan sayısından
                      Yaza kadar istediğim gibi puantiyeli bir etek bulursam yaşadım. Bütün yazı o etekle geçirebilirim. Sonbaharda da -Luella'nın gibi- mus çorapla giyerim. Tabii ki çizgili üstlerle:)

                      19 Şubat 2008 Salı

                      Modacılar ve çizgi film karakterleri bir arada

                      2008 yaz koleksiyonların tanıtıldığı defilelerde selama:

                      Alexander Mcqueen "Miki Fare"li üstüyle çıktı.

                      Marc Jacobs ise elinde "Sünger Bob Kare Pantolon" çizgi filminin oynadığı LCD ekranlardan oluşan çantayla çıktı.


                      2006 yılında da Marc J., Miki Fare'den esinlenerek "Fare babet"ini yapmıştı.


                      Ayrıca-
                      Çin takvimine göre bu yıl "Fare" yılına girdiğimizden "Miki Fare"li kıyafetler daha gözde- benden söylemesi.

                      Miki Fareli Tişört Giyen Diğer Ünlüler:
                      Her giydiğini aklımıza kazıdığımız Carrie ve Chloe Sevigny









                      18 Şubat 2008 Pazartesi

                      Little Miss Sunshine

                      Bu yaz herkes biraz "Miss/Mrs. Sunshine" (bayan günışığı) olucak. Güneş sadece tepemizde olmuyacak kıyafetlerimize de dokunacak. Bunun da en iyi uygulayıcısı Nicole Richie. Sarı rengi ayakkabı ve çantalarında kullanarak farkını ortaya koymuştu.



                      Yazın sarı rengi es geçmeyin. Hem kendinizi daha enerjik hissedersiniz-unutmayın.

                      16 Şubat 2008 Cumartesi

                      Kırmızı Halıda Diane Kruger Şıklığı:

                      Diane Kruger'ı Lanvin Tişörtüyle 58. Berlin Film Festivalinin basın toplantısında gördüğümden beri giydiklerine daha bir alıcı gözle bakmaya başladım. O zamandan beri katıldığı film gösterimlerinde-ki kendisi festivalde jüri üyesi- giydiği kıyafetleri de pek beğendim. Unutmadan kendisi Karl Lagerfield'ın son gözdesi. (Mischa Barton out, Diane Kruger in)


                      Siyah elbiselerini kemer ve broş gibi aksesuarlarla kullanarak onları sıradanlıktan kurtarmış. Kemerini kullanış tarzına dikkat edin..
                      Maskülen kıyafetlerle bile ne kadar şık olunacağının kanıtı. Fiyonk modasının sıkı bir takipçisi.
                      Soru: Dört kıyafetten birini seçmenizi söylesem hangisini tercih ederdiniz?

                      THE BEST OF ROCKY BALBOA

                      Rocky filmlerinin müziklerinden derlenmiş 18 şarkıdan oluşan bir albüm. 18 parçanın 12'si Bill Conti'nin tema müziklerinden oluşuyor yani hiç söz yok. Görüntüsüz etkisiz eleman gibi oluyorlar. Geriye kalan 6 şarkıdan da akılda 3 tane kalıyor.


                      Bunlar:

                      1. Survivor'un "Eye of the Tiger" ı- ki koşarken, spor yaparken hemen insanı gaza getiren muhteşem parça..

                      2. Robert Tepper'in "No easy way out" u



                      1. 3. James Brown'un "Living in America" sı


                      Bu üç şarkı için bir albüm alınır mı? Kendime göre kıstasım eğer bir albümde 3 şarkı beğenmişsem o albüme sahip olmalıyım; ancak bu kural 18 parça içinde 3 şarkı için pek geçerli değil.


                      Rocky deyince sadece "Eye of the Tiger" derim başka da birşey demem..


                      15 Şubat 2008 Cuma

                      Masal Kahramanım: ERDEM

                      Erdem(Moralıoğlu)'in 2008 Kış kreasyonundan seçtiğim iki kıyafet. Sarı elbiseyi giysem hemen külkedisinden sindirellaya dönüşürüm; mor olanı giydiğimde de asil bir soyluya...

                      Bakalım bu dönüşümü yaşayacak olanlar kimler?

                      14 Şubat 2008 Perşembe

                      *DİŞ BEYAZLATICISI*

                      Bembeyaz dişlere sahip olmayı kim istemez ki? Evdeki malzemeleri kullanarakta beyaz dişlere sahip olabilirmişiz. İşte o formül:

                      1 çay kaşığı karbonat

                      1 çay kaşığı limon suyu

                      1 çay kaşığı zeytinyağı


                      Tüm malzemeyi bir kapta karıştırıyoruz. Dişlerimizi diş macunuyla fırçaladıktan sonra haftada 1 kez gece yatmadan önce bu karışımla fırçalıyoruz. Zeytinyağı kullanılmasının nedeni diş minesine zarar vermemek(miş).

                      13 Şubat 2008 Çarşamba

                      Baskılı Tişörtler: Kimin resmini üzerinizde taşımak istersiniz?

                      İsim, çizgi film kahramanları, komik sözler derken sıra geldi beyaz tişört üzerinde ünlülerin siyah*beyaz fotoğraflarını taşımaya..

                      Hazır alabileceğiniz gibi kendinizde yapabilirsiniz:
                      Bunun için beyaz bir tişörtünüz olmalı, sonra istediğiniz ünlüye karar vermelisiniz işin bu bölümünü de atlattıktan sonra sıra geldi en yakın kırtasiyeye -tişörte resim basan- gidip bastırmaya..

                      11 Şubat 2008 Pazartesi

                      Keira Knightly'nin Kolyeleri...

                      Keira Knightly, 2004 yılından beri [belki evveliyatı da vardır (!)] günlük hayatında ve açılışlarda/galalarda/partilerle hep bu iki kolyeyi kullanıyor:


                      (1) nolu kolyesi Tiffany&Co'dan
                      (2) nolu kolyesi ise -benim favorim- vintajmış..

                      Sanırım Keira'nın etkilendiği kişi :




                      "Carrie"

                      İsminin yazılı olduğu ve Playboy tavşanı uçlu kolyeyi birlikte kullanmış(tı)..

                      Sonuç: Üst üste kolye takmanın modası hiç geçmez:))

                      8 Şubat 2008 Cuma

                      LANVIN TSHIRT



                      Lanvin Tshirtü ilk Chloe Sevigny'nin üzerinde görüp beğenmiştim. Dün de 58. Berlin Film Festivalinin basın toplantısında jüri üyelerinden biri olan Diane Kruger'ın üzerindeydi..
                      Siyah etek ve pantolona hareketlilik katmış.. Siyah-beyaz-kırmızının bir arada olduğu Lanvin Tshirtün benzerlerini görmek dileğiyle..

                      ÇIKIŞ...

                      Pencerelerden bakmak

                      Pencerelere bakmak


                      İç ve
                      dış

                      Yalnızlık


                      Güven Turan/YKY/2008



                      Önce Doğan Hızlan'ın seçtiği beş kitap arasında rastladım, sonra Radikal'in kitap ekinde yeniden karşıma çıktı ve bir haftadır da başucumda...

                      Arada roman dışında diğer edebiyat türlerine de zaman ayrılmalı.

                      7 Şubat 2008 Perşembe

                      Shiseido Göz Altı Kapatıcım



























                      Benim makyajla pek aram yoktur. Sadece göz altı kapatıcısız çıkmam.. diğerleri teferruat.. Süper alışveriş dergisi bir kaç yıl önce likit kapatıcıları altın-gümüş-bronz diye sıralamıştı. Altın madalya Shiseido likit kapatıcısının olmuştu. Ancak bir göz altı kapatıcısına da 65 Ytl veremezdim... Ta ki Strawberrynet'le karşılaşıncaya kadar..
                      Strawberrynet'ten Shiseido göz altı kapatıcımı 22 Ytl'ye aldım.. Aradaki fiyat farkına bakın..Bir haftada elime geçti.. Yol parası yok.. Kitap alışverişinden sonra şimdi de kozmetik alışverişini internetten yapıcam.
                      Daha önce Maybelline (bronz madalya kazanan:) likit kapatıcısını kullanıyordum. Ondan da memnundum, ama arada pek bir fiyat farkı olmayınca daha iyisini neden kullanmayayım?

                      4 Şubat 2008 Pazartesi

                      Balenciaga Botu(2)

                      Balenciaga 2006 Sonbahar koleksiyonunda yer alan uzun botlar,





















                      2008 yılında da hükmüne devam ediyor..




                      2 yıl rötarlı bir ayakkabı yazısı

                      Pembe fiyonklu ayakkabı Marc Jacobs'un 2005/2006 sonbahar- kış koleksiyonunda yer alıyordu. Ayakkabıyı beğendiğimden dergiden resmini kesip saklamıştım.

                      Nicolette Sheridan(Eddie) da beyaz elbisesiyle pembe "MJ" ayakkabılarını giymişti. [Yanındaki jöne dikkat...]

                      Aradan 2 yıl geçti ve ayakkabının benzeriyle Koton'da karşılaştım. Rengi pembe değildi, ama olsun. Kırmızı da güzel bir renk.. Kırmızı fiyonklu ayakkabılarımı" indirimden" aldım.

                      Bilhassa yazın Eddie gibi beyaz ve sarı elbiselerle giymek istiyorum:))




                      3 Şubat 2008 Pazar

                      Minnetonka botlar ve Kate Moss

                      Kate Moss, Minnetonka botlardan vazgeç/e/miyor. Nerdeyse her modelin siyah ve kahverengi renklerine sahip olan "ikonlar ikonu" yıllardır yaz/kış demeden bu botları kullanıyor.

                      Süetten yapılan botların fiyatları 48 ile 78 dolar arasında değişmekte. Ülkemizde satılmıyor. Ancak, Zara ve Pull and Bear markaları sonbahar/kış koleksiyonunda süet botlara yer vermiş. İndirimli satış fiyatları 44-65 Ytl arasında değişmekte.






















                      Nerden alınabilir: urbanoutfitters ve minnetonkamoccasin sitelerinden,
                      Nasıl giyilir: Kot pantolonlarla, şortlarla, mini elbiselerle...





                      Ben de Minnetonka botları seviyorum. Üstteki iki modelden alayım bi' zahmet...
                      Sizin favoriniz hangisi?

                      UPTADE:
                      BEYMEN'de satılıyor: Kısalar:140 TL. Orta uzunluktaki 200 TL En uzunu 215 TL.